Löpning Träning 4 inlägg 2860 visningar

Överbelastat knäna?

m4x
#1
10 augusti 2015 - 19:38
Gilla
Hej!

Det är så att jag haft som mål i år att ta midnattsloppet under 40min. Träningen under sommaren har gått ganska bra i överlag och nu när det börjar närma sig (kommande Lördag) så lägger jag in sista växeln för att toppa formen ytterligare.

Nu i Lördags körde jag en 10kms runda för att köra så nära tävlingstempo som möjligt. Det gick hyfsat första 6km och sista 2-3km var riktigt riktigt jobbiga då jag försökte hålla så högt km-tempo som möjligt för att få en hyfsad tid. Väl över mållinjen så fanns inte så mycket kraft kvar. Benen var inte direkt trötta utan det var mer att pulsen var maxad.

Idag två dagar senare tänkte jag ge mig in på distansintervaller på löpbandet. Redan vid uppvärmningen kändes stegen väldigt ostabila. När jag sedan försökte dra upp tempot blev stegen mer och mer ostabila, det kändes som att benen skulle falla ihop när som helst..riktigt sjukt obehaglig känsla! Jag lyckades aldrig gå över 12km/h och vanligtvis ligger jag och kör på 5mins intervaller runt 15km/h. Jag valde att avbryta träningen och fortsatte med styrketräning istället.

Har någon upplevt detta? Vad kan detta bero på?
Kan tillägga att jag inte känt någon riktig trötthet idag. Eller att jag har smärtor i knät. En "vanlig" träningsdag helt enkelt.



Lars Lindefelt
1958 • Borlänge
#2
10 augusti 2015 kl 20:03
Gilla
Det du inte gjort i träningsväg nu är för sent, vila dig i form genom att jogga och bara köra lite korta stegringslopp inför helgen. Var kall och våga vila. Fräscha och utvilade ben ger dig mest fart på lördag.
1972 • Ljungby (Älmhult)
#3
10 augusti 2015 kl 21:30
Gilla
Håller med Lars.

Den typen av trötthets symtom är inget ovanligt när man lägger in intensiv träning tätt på varandra och inte låter kroppen vila ut tillräckligt.
Mikael Björk
1978 • Löddeköpinge
#4
10 augusti 2015 kl 21:53
Gilla
Ungefär så kändes mina ben i lördags efter några (för mig) riktigt tuffa träningspass! Idag var det något bättre men känns ändå småsvajigt.

Jag trycker på ganska bra nu, men så är det 18 dagar kvar tills jag ska prestera. Tänkte, precis som tipsen här, trappa ner sista veckan men än finns där tid till 2 intervallpass och två lite längre pass.

Lycka till på midnattsloppet! Sub 40 är en dröm...själv satsar jag mot sub 45 än så länge.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.