Löpning Träning 13 inlägg 7588 visningar

10 anledningar till löparmage

1985 • Pussen
#1
23 augusti 2015 - 08:21
Gilla
Jag läser lite då och då om löpare med magproblem så jag gjorde en liten research på området för ett par veckor sedan och summerade det mesta i en artikel som jag hoppas du finner lättläst :)
http://umarasports.com/loparmage/

En av de mer heltäckande studierna som legat till grund för skriften är denna som du verkligen borde läsa om du inte har hittat ett upplägg som funkar ännu. Den är fri för alla att läsa här - http://ajpgi.physiology.org/content/303/2/G155

Blir den för tung så är den summerad på mer begripliska i min artikeln ;)
1966 • Karlstad
#2
23 augusti 2015 kl 08:49
Gilla
Nu kommer du få kommentarer igen om reklam/försäljning..
Tror du skulle tjäna på "vi saluför produkter inom.." osv. Öppenhet undviker irritation. Rent regelmässigt i forumet tror jag inte det är ok heller.
1985 • Pussen
#3
23 augusti 2015 kl 08:59
Gilla
Ja det hoppas jag att jag är väldigt öppen med. Jag har till och med bytt ut min profilbild till företagets logotyp för att ingen ska missa detta :)

Artiklarna skrivs i bloggdelen av hemsidan och kommer under hösten flyttas till en egen domän som heter PresteraMera.com som då kommer vara vår utbildningsportal utan någon koppling till Umara som företag. Mer än att vi Biomedicinare som river företaget även skriver artiklarna, men det kommer stå på den sidan så det ska ingen missa.

Menar du att jag skulle skriva att vi saluför produkter i inlägget här på jogg? På hemsidan är det ju tämligen obvious hoppas jag. Det är absolut inte så att vi "inte" vill säga vad vi pysslar med. Det är vi ju extremt stolta över :D

Men som sagt: Menar du att jag ska printa ner en rad innan nya inlägg om att Umara säljer sportdryck/vattenflaskor/flipbelt m.m så kan jag givetvis göra det.

1971 • Årteryd
#4
23 augusti 2015 kl 09:24
Gilla
...kanske är bra men,

Inte ett ord om tillsatser i maten, e-ämnen, glutamat, karragenan etc etc.

Ett alternativ till lösning på löparmage: prova att äta mat utan tillsatser. Mat från växt och djurriket (naturen ni vet).
Min sambo trodde hon var laktosintolerant o hade dålig mage ett halvt liv tills hon läste detta, nu fungerar kroppen och hon har återfått energi.
http://www.utbildningscenter.se/dokument/nyhetsbrev.5.2011.pdf


...som inte har ngn koppling till författaren eller dennes verksamhet,
Helmer Tampongförtäraren
1985 • Türinge
#5
23 augusti 2015 kl 10:00
Gilla
Äh, nitro-boost om inte annat.
1966 • Karlstad
#6
23 augusti 2015 kl 10:13 Redigerad 23 augusti 2015 kl 10:14
Gilla
#3
Något i den stilen. Alla är inte uppmärksamma. Jag har inget emot det och vill läsa olika sidor av intressanta ämnen men vet att många blir upprörda om "smygreklam" osv. En rad om att "det är det här vi gör" så slipper man den sidan.
edit: jag är inte moderator eller så.. jag bara tyckte något :-)
Johan Pihl
1975 • Olofstorp
#7
23 augusti 2015 kl 10:57
Gilla
Tommy: Kul! Kommer nog att läsa båda. Själv kör jag vid behov Szalkais metod för att bota löparmage, dvs stora mängder koffein (i mitt fall 4 koppar kaffe) 1-2 timmar inna viktiga/långa/hårda pass. Då fixar magen till sig innan så att säga...
David: Roligt att din sambo har blivit frisk, laktosintolerans och IBS kan vara väldigt jobbigt. Det mesta i det där nyhetsbrevet är tokigt och saknar fullständigt vetenskapligt stöd, innehållet verkar vara taget från den flora av matkonspirationssiter man kan hitta på nätet.
Lars Lindefelt
1958 • Borlänge
#8
23 augusti 2015 kl 12:22
Gilla
Man ska vara försiktig med tillsatta kostfiber, bättre få naturliga fibrer från frukt, grönt som inte irriterar våra tarmar på samma sätt.
1971 • Årteryd
#9
23 augusti 2015 kl 12:43
Gilla
#7 Kanhända finns påståenden som inte är styrkta.
Otaliga personer hävdar att genom att ta bort tillsatser (o inte minst raffinerat socker, som ju är en konstgjord onaturlig ingrediens) så har de mer eller mindre fått ett liv.

För att få dessa råd så behöver man lyssna på råd som inte har vetenskapligt stöd. Twisted men sant.

Att skölja ur magen med kaffe innan ett långpass, vet inte vad jag ska säga om det, men om du tycker det är en bra metod så kan jag tipsa om laxermedel.
1985 • Pussen
#10
23 augusti 2015 kl 18:38
Gilla
#4

Har du en laktosintolerans eller Celiaki så har du sälerligen redan koll på det. Skulle bli en väldigt matig artikel om såna saker hade inkluderats. Dessa 10 tips är mer basic och sidostickare finns givetvis.

Gällande tillsatser och magproblem hos idrottare så är det aldrig undersökt och behandlas därmed som att det inte finns någon koppling (även om random bloggare eller person som tjänar pengar på något detoxskräp skriver något annat).

Jag förespråkar att äta mat utan tillsatser och brukar säga åt folk att köpa råvaror och inte matvaror. Men som sagt, finns ingen koppling mellan tillsatser och magproblem, inte vad jag vet iaf. Men jag är givetvis öppen för det och har du någon info om det (och då menar jag inte en bloggtext utan källhänvisning) så tar jag gärna infon och lägger till i artikeln. Jag kan mycket väl missat något :).

Vi har många läsare så det gäller att det vi skriver är väl uppbackat.
Johan Pihl
1975 • Olofstorp
#11
23 augusti 2015 kl 19:17
5 Gilla
@#9:

"För att få dessa råd så behöver man lyssna på råd som inte har vetenskapligt stöd. Twisted men sant."

Nä, det måste man inte. Det du förespråkar leder till många av dom dumheterna vi ser just nu, med antivaccinationsförespråkare, antroposofer (eller vad dom nu heter) elallergiker, folk som säljer silver som bot mot cancer, chemtrailsfoliehattar och andra får ett orimligt stort fäste i samhället för att det helt plötsligt har blivit ok att förespråka saker utan något som helst fakta eller vetenskapligt stöd. Det gör långt mycket mer skada än nytta.
1971 • Årteryd
#12
23 augusti 2015 kl 20:56
Gilla
#11
Jaja, du har vetenskapen som vapen, allas vår avgud, större än allt.
Jag går ut o kollar chemtrails o tuggar ngt homeopatiskt mot min idioti.
Andreas
1984 • Kävlinge
#13
24 augusti 2015 kl 07:30
Gilla
För mig har de fungerat att skära ner rejält på kolhydrater i samband med träningen (havregrynsgröt, musli, fruktsmoothies osv). En omelett med spenat eller kaffe med ägg och grädde i till frukost däremot har gett bra energi och glad löparmage.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.