Löpning Skador & Rehab 3 inlägg 1778 visningar

Fot problem som aldrig blir bra..

2006 • Alingsås
#1
8 mars 2022 - 11:45
Gilla
Bild uppladdad av Anonymiserad
Hej!

Först och främst så vet jag att detta är en sida för er som jobbar m.m men om det är några som har bra koll på fötterna så antar jag att det är ni så det är därför jag skapar den här tråden om att kanske få en vägledning på vad mitt problem kan vara då jag får ingen vidare hjälp utav sjukvården..

Mitt problem kom efter jag använde nya lyftarskor en dag på gymmet, kände lite obehag i foten under passet men tänkte inte så mycket på det då jag använde helt nya skor men dagen efter så skulle jag gå en promenad och kände att det gör SVIN ont i fotleden när jag belastar den under en längre tid som t.ex. vid promenad och det uppkommer bara vid promenader, vid promenader så känns hela foten lite stelare och det den känns "lösare" än min friska fot och det känns som att man faller in på bilden jag har lagt upp.. Vad kan jag har orsakat? Kan den vara lite ur led?

Gällande mina skor så använder jag ett par GEL-NIMBUS 22 KNIT med gjutna ilägg(Inga intersport eller liknande utan med inbyggt stöd för min fot)
hxman
1976 • Skåne
#2
8 mars 2022 kl 21:29
Gilla
Peroneus-sena som krånglar?
Här finns fler länkar https://www.jogg.se/Forum/Trad.aspx?subid=45316
2006 • Alingsås
#3
29 mars 2022 kl 15:34
1 Gilla
Lyftarskor ställer foten i en position som kanske kan sträcka på fotledens ledband på liknande vis som när man vrickar foten. När ett ledband är skadat hålls inte leden ihop lika bra, men du behöver inte oroa dig för att den ska gå ur led, eftersom det finns fler strukturer som håller ihop den, dock inte lika starkt. Det är viktigt att du söker vård för att ta reda på skadans utbredning, vilket jag hoppas att du redan har gjort.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.