Löpning Stockholm Marathon 4 inlägg 1954 visningar

Återhämtning mellan två marathonlopp??

1975 • Växjö
#1
6 maj 2009 - 08:30
Gilla
Hej

Lyckades efter 9 år plötsligt spinga ett marathonlopp igen i måndags. under träning. Personbästa med en timme dessutom. Fattar absolut ingenting, men klagar inte, då detta var något av en "livsuppgift" att lyckas med. Mycket, mycket lycklig över detta. Blåbärsdopingen verkar ha funkat, haha. Men då det egentligen var tänkt att jag skulle springa maran i Stockholm, undrar jag nu om någon kunnig har en åsikt om min kropp kommer hinna återhämta sig i tid till den 30 maj? Jag måste ju helst träna lite innan också. Springer inte så ofta utan cyklar mest, då min kropp är ganska sliten sedan tidigare.

Vill ju ha den där T-shirten!!!

mvh
Hulk
1974 • Lund
#2
6 maj 2009 kl 09:12
Gilla
Jag vet inte hur mycket "spring" du har i kroppen i form av tränings mängd men jag tycker inte du behöver vara orolig. Det är långt kvar till 30 maj. Det som skulle kunna bli problem är om du får något problem tex benhinneinflamation eller vrickar foten osv. Men det kommer du märka redan nästa eller näst nästa träning. Lyssnar du bara på kroppen så lär du inte ha några problem att klara sträckan snart igen.
1975 • Växjö
#3
6 maj 2009 kl 11:22
Gilla
Tack! Nja, lyssna på min kropp har jag aldrig gjort. Då hade jag varit lönnfet och mer otränad än någonsin. den vill inte träna alls, hehe.

Ok, då tar jag lugnt en vecka och börjar med lite försiktig cykelträning nästa vecka. Inte gjort en mara på 9 år och så måste man göra två på 3.5 vecka, haha. Fanken vad man e dum ibland:)
1974 • Lund
#4
6 maj 2009 kl 14:03 Redigerad 7 maj 2009 kl 09:19
Gilla
Jag menade mer att du kan ta ett långsamt pass någon/några dar efter och känna efter om du är sugen.
Med långsamt menar jag att du inte ska ge gärnet utan mer "lufs" runt, dock brukar mina lungna återhämtnings pass efter ett långpass bli snabba endå, kroppen är bara så glad...
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.