Löpning Tävlingar & Motionslopp 2 inlägg 1785 visningar

Återhämtningstaktik vid 5v mellan två maror?

Enpetarmannen
1980 • Göteborg
#1
17 september 2009 - 20:20
Gilla
Hej. jag har Oslo nästa helg och sen NY 1/11.
Jag har inte sprungit två maror så tätt förut och ska förstås göra allt för att återhämta mig så fort som möjligt efter det första loppet. Tänkte mig att gå på massage, simma+basta en del och jogga lätt de första två veckorna, öka löptempot något v3 men sen borde man ju trappa ner igen(?)
Nån som har haft två så här täta maror ett par gånger och har upptäckt nån speciell taktik som snabbar på återhämtningen?
Oldboy
1952 • Danderyd
#2
17 september 2009 kl 22:08
Gilla
Det är inte troligt att du kommer att göra en kanontid i Oslo och sedan en kanontid till i NY så bestäm dig för vilket som känns viktigast mentalt, mycket sitter i huvudet.
För full återhämtning efter ett marathon brukar man räkna med fyra veckor. Nöj dig med något pass lugn jogg första veckan, sedan kan du öka längden och farten efterhand. Låt resten gå på känsla men trappa i vilket fall ner sista veckan och inget hårt pass sista helgen heller - halvlångt och lugnt eller lite färre intervaller än normalt osv.
Den nedtrappning man ibland börjar med tre veckor före ett marathon gäller när man gjort en toppning med extra mycket och tuff träning i några veckor. Från ens vanliga träningsmängd och intensitet räcker det med drygt en upp till två veckor. Som jag har uppfattat det.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.