Löpning Skador & Rehab 3 inlägg 2692 visningar

Väldigt stela leder

Angelica
1991 • borlänge
#1
14 november 2009 - 10:48 (Redigerad 14 november 2009 - 20:56)
Gilla
Ok, nu är de såhär att jag har haft problem med mina hälsenor sen ca 6 år tillbaka. Det är inte ett jätte stort problem i min vardag, det ända jag måste tänka på är att inte gå i platta skor (uggs) eller gå på vissa underlag för länge.

Om jag sätter mig på golvet och försöker ha benen raka så spänns mina leder ganska mkt och en gym kompis har tom påpekat vilka stela leder jag har.

Men igår var jag ute och joggade för första gången på flera år, brukar annars springa på löpband och imorse när jag vaknade var jag ännu mer stel i mina leder än vanligt och om jag är ute och dansar kan jag nästan inte gå dagen efter för dom är så spända.

Finns de nått annat man kan göra förutom strecha? Brukar göra de men tycker inte att de blir sån stor skillnad
1983 • Tumba
#2
20 november 2009 kl 09:04
Gilla
Gå till en massageterapeut så kan den nästan säkerligen få upp lite blodflöde och elasticitet i dessa vader! Och det är inte lederna det är fel på, utan muskler. :)
Vilket gör hela grejen mindre dramatisk då muskler är lätt att fixa, men leder är jobbigt och kräver oftare att man går till läkaren. Hälsenan är väldigt dåligt vaskulerad, vilket betyder att den har en dålig blodcirkulation redan från början, massage och tålamod med aktiv vila i form av träning som inte belastar hälsenorna är en bra medicin.

Lycka till! // Jimmy
www.tumbafriskvard.se
Margit S
1961 • Luleå
#3
20 november 2009 kl 09:38
Gilla
Börja gå på Yoga eller BodyBalance.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.