Midnattsloppet Stockholm - Stockholm - Löpning, Tävling: 10 km | 1:06:29 | 6:39 min/km
1980 • Stockholm

Midnattsloppet Stockholm - Stockholm

Löpning - Tävling
Kul och det funkade! Jag sprang hela vägen, om än väldigt långsamt i backarna (växlade i alla fall inte till gångsteg). Jag fick domningar i tårna någonstans strax halvvägs, men det gick otroligt nog över sen innan det blev riktigt handikappande. Jag är hur som helst inte helt av med problemet iom nya skor, men det är andra tår som drabbas och de verkar inte drabbas lika hårt. Gott tecken i alla fall att jag inte är öm frampå tårna efteråt! Knäna ömmade rejält mot slutet, men det är inget som hängt kvar.

Något slags mål hade kunnat vara att springa snabbare än 6 min/km där det var plant, men det visade sig fort att det inte var någon idé att försöka. Jag hade iofs inte orkat det hela vägen heller, men det är ju lite frustrerande när man inte styr farten själv... Det var väldigt trångt och man fick se upp för att inte kollidera med folk. Det passade mig nog ganska bra som det blev, men jag tror att jag hade dragits med i ett snabbare tempo om det hade varit så och det hade nog känts roligare (däremot hade jag inte energi att försöka tränga mig fram på kanten, då sprang jag hellre lite lugnare). Första halvan, bortsett från när det var som tungst i värsta backen, flöt på väldigt enkelt. Sen blev det tyngre och när jag tappade fart så kunde jag inte skylla på rådande tempo, jag var inte hindrad att springa fortare. Men precis på slutet ryckte jag upp mig (den där härliga känslan när man plötsligt kommer ur det sega och får flyt!) och fick till åtminstone en km under 6 minuter.


Splits enligt Runkeeper:
Km Pace Climb
1 km 6:48 -8
2 km 6:17 -16
3 km 6:27 3
4 km 6:48 22
5 km 6:31 1
6 km 6:31 2
7 km 6:25 -7
8 km 7:01 7
9 km 7:09 3
10 km 5:53 -5
11 km 5:12 -6 (bara en snutt, RunKeeper mätte 10,17 km)

Sjuuuukt mycket folk överallt och svårt att orientera sig i start/målområde när man bara såg ett hav av folks axlar, typ. Långt att gå till väskinlämning, särskilt efteråt då det hann bli kallt. Lite märkligt att komma i mål och behöva gå en bra bit till medalj/frukt/vatten. Medaljen hade inget band..?! Kändes som att hitta en geocoin...

Kul lopp hur som helst, springer gärna fler gånger. Såg en med svart tröja med text om att han sprungit ALLA.

Resultat på sajten

  Namn Tid Snitt
64. Ingbritt Blomberg 1:04:42 6:17 m/km
65. Helena Ferry 1:06:29 6:39 m/km
66. Gunnar Asp 1:09:05 6:54 m/km
Löparkalkylatorn >>

Kartor

Då Google numera tar betalt för sina karttjänster har vi valt att göra visning av kartan till ett aktivt val. Detta för att våra kostnader inte ska stiga okontrollerat.

Stjärnmedlemmar kan se kartor precis som tidigare.

Visa karta

Höjd

Tempo

 annons