Foruminlägg av Claes Danielsson

< < < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 > > >
#1
28 september 2010 kl 20:14 Redigerad 28 september 2010 kl 20:14
Gilla
Jag har nyligen börjat springa med Friskis och svettis Västerås och det är riktigt roligt. Starten går vid lokalen på Rocklunda (fr o m slutet av oktober vid Björnövägen) måndagar och torsdagar 18.30. Det finns tre nivåer, bas-medel-löp, så alla kan hänga med i den grupp som känns bäst. Rekommenderas varmt!
#2
29 september 2010 kl 19:30
Gilla
"Ett bra löpsteg innebär att man sätter ner foten under kroppen när man springer. För att det ska bli nån fart får man pinna på, minst ca 180 enkelsteg per minut rekommenderas"

Oldboy>> 180 enkelsteg, innebär det att man ska hinna sätta ned både höger och vänster ben 90 gånger vardera per minut? Dvs för att kolla om jag har rätt tempo så räknar jag stegen på ena benet och det ska bli 90 stycken?
#3
29 september 2010 kl 19:47
Gilla
Själv var jag på "yoga för lata", det vill säga thaimassage, i lördags. Vilade sedan söndag och deltog därefter i ett av Friskis och svettis löppass i måndags. Vilken skillnad!

Som någon ovan nämnde så kändes benen tio år yngre och de spänningar jag brukar känna av under och efter löpningen lös helt med sin frånvaro. Så jag tror definitivt att kroppen mår bra av att regelbundet mjukas upp, vare sig man gör det själv under ett yogapass eller som jag med hjälp av en massör.
#4
10 oktober 2010 kl 21:13
Gilla
Trist att höra, men bra ändå att du ser det positiva i situationen. Går inte ditt knä att åtgärda medicinskt?
#5
19 oktober 2010 kl 21:48
Gilla
Det alla missar i de här tipsen om näthandel är Ebay.co.uk där det går att göra riktiga fynd.

En annan affär värd att kolla in är www.sportsdirect.com, även om frakten är lite dyr numera (beställ mycket eller med kompisar så blir det bra). De har även fysiska butiker runt hela UK så åker ni över till ön ska ni definitiv springa in på någon sådan och fynda.
#6
24 oktober 2010 kl 13:14
Gilla
Vad jag kan se så är väl priserna i euro och inte dollar. HIttar dock ingen adress till företaget bakom sidan och den enda kontaktvägen verkar vara via ett webbformulär. Jag skulle nog vara försiktig när det gällde att beställa från dem.
#7
26 oktober 2010 kl 20:27
Gilla
För er som tar Berocca kan jag tipsa om att Apoteket (det ursprungliga alltså) har en egen variant som heter B-Active. Den kostar 49:- för 20 tabletter att jämföra med 69:- för 15 Berocca.

Om man sedan behöver ta tillskotten över huvud taget eller inte ska jag låta vara osagt, men man blir i alla fall lite mindre lurad av Apotekets variant eftersom den är billigare ;)
#8
29 oktober 2010 kl 21:29
Gilla
Det tror jag inte. Det rör sig om ett varuprov som din lokala sportbutik med största sannolikhet fått med sig hem från mässan för att bedöma om de ska ta in skomodellen eller ej.

Av någon anledning så har de då valt att sälja skon vidare och jag är inte helt säker på att Asics skulle uppskatta det men det är en annan historia. Möjligen kan man tänka sig att någon smärre justering har skett om de fått sitt exemplar innan modellen kom ut i handeln men det bör i sådana fall vara marginellt.

Med andra ord: Grattis till ett fint fynd!
#9
2 november 2010 kl 20:48
Gilla
Gick från bilen med händerna indragna i ärmarna och en vind som kändes som om den piskade rakt igenom kläderna. Tänkte att jag blir nog ensam i spåret men när jag närmade mig såg jag ganska många mörka silhuetter som var ute så det var bara att dra igång. Som vanligt kändes det helt okej när man fått upp värmen men det kändes ännu mer okej när man duschat och ätit efteråt...
#10
3 november 2010 kl 19:09
Gilla
Jag är ganska ny som löpare men har däremot tränat boxning i cirka fyra år. Som Hanna skriver ovan så upplever jag att jag har bra nytta av den styrka som boxningen gett mig när jag springer. Tänker då i första hand på benen och bålen som fått jobba hårt genom hopprep, benböj, situps och rygglyft.

Det jag har noterat är dock att orken tryter när jag ska hålla igång länge. Boxningen bygger ju mycket på intervaller och det är ytterst sällan någon övning pågår längre än tre minuter (en rond). När jag kommer uppåt tio minuter i löpspåret så märker jag att min kropp inte är riktigt van vid det och det blir jobbigt. Räknar dock med att detta ska bli bättre med tiden.

#11
20 november 2010 kl 11:44
Gilla
Ursäkta mig, men handlar inte tråden om huruvida man har sin bästa tid bakom sig eller inte? Själv tror jag INTE det då jag börjat springa målmedvetet först i slutet av den här sommaren. Jag har på grund av ett gammalt benbrott haft svårt att springa någon längre sträcka tidigare då jag snedbelastat och fått ont i höger halva av kroppen.

Med hjälp av en sjukgymnast stärkte jag dock upp vänstersidan under våren och detta i kombination med ett par nya skor gjorde att det plötsligt blev kul att springa. Så nu följer jag ett program som ska ta mig från 5 km till 10 km. Därefter tänkte jag följa fortsättningsprogrammet som ska ta mig från 10 km till 21,1 km, dvs halvmara.

I maj är jag anmäld till Göteborgsvarvet och går det bra försöker jag nog springa Stockholm halvmarathon nästa höst också. Går det i sin tur också bra, så kanske, kanske, kanske jag ställer upp i jubileumsmaran i Stockholm 2012. Jag har i alla fall gjort en intresseanmälan...

Med andra ord så kan tider och insatser för min del bara bli bättre, trots att jag inte är purung längre ;)
#12
24 december 2010 kl 10:31 Redigerad 24 december 2010 kl 10:32
Gilla
Jag har sett flera engelska butiker erbjuda hjälp med att prova ut skor. Det brukar kosta 15-20 pund och köper man sedan skor hos dem så dras beloppet av från skoköpet, dvs utprovningen blir i sådana fall gratis. En smart idé som jag tror skulle kunna funka i Sverige också.

Annars är det för tillfället väldigt förmånligt att beställa från England men hela förklaringen går inte att hitta i växlingskursen. Sportartiklar har alltid varit billiga därborta. Man skulle kunna tänka sig att det beror på större volymer och högre omsättning. Halva befolkningen trampar ju runt i träningsoveraller till vardags. ;)

När det gäller lokalhyror för svenska butiker kontra engelska så har t ex Startfitness butik i centrala Newcastle. Med tanke på de allmänt dyra fastighetspriserna i England innebär det nog en hyreskostnad motsvarande den för en butikslokal i centrala Göteborg eller Malmö. Det är med andra ord (oftast) inget som borde inverka på prisskillnaderna i Sverige kontra England.
#13
31 december 2010 kl 17:14
Gilla
Jaha, då får äntligen JAG skriva i den här tråden också då jag sprang mitt livs första mil idag, på självaste nyårsafton.

Eftersom det sägs att denna sträcka är en milstolpe (höhö) i ens löparkarriär så hade jag sedan länge tänkt att min första mil skulle bli lite speciell. Jag valde därför att anmäla mig till Norbergs sylvesterlopp och därigenom springa den i tävlingsform.

Förutsättningarna kunde ha varit bättre. I tisdagskväll blev jag nämligen matförgiftad och låg däckad hela onsdagen. När det släppte började jag känna av en förkylning så jag kände mig inte direkt i toppform när jag ställde mig på startlinjen i Norberg, men de var bara att bita ihop och tuffa iväg.

Redan efter någon kilometer tänkte jag "åh fy fan". Den kalla luften rev i lungorna, kroppen kändes helt energilös och fötterna slirade runt på det snöiga underlaget. Inte blev det bättre av att ett antal sega backar dök upp efter fyra-fem km. Jag beklagade mig högljutt och flämtande till folk som stod längs banan och undrade varför jag gett mig in på det här.

Sakta men säkert avverkades dock kilometerskyltarna och plötsligt insåg jag att det inte var långt kvar. Benen kändes som spaghetti och jag fick peppa mig själv genom att sätta upp små delmål för att orka vidare; "bara fram till kröken nu, runt hörnet därborta" osv. Så plötsligt var jag inne i centrala Norberg igen och efter att ha rundat ett hörn låg målet där, cirka 100 meter framför mig.

Folk applåderade och hejade och speakerns röst ekade mellan husfasaderna. Jag försökte springa upprätt och se pigg ut där jag ångade framåt mellan åskådarleden. Hur som helst så springer jag in genom målbågen och hör då speakern ropa att jag kommit i mål på "ungefär 49 och en halv minut".

Jag är så trött att jag tappar medaljen jag får och jag kan knappt andas men samtidigt känner jag stoltheten välla fram. Jag har inte bara sprungit min första mil, jag har gjort det på under 50 minuter. I och för sig så närde jag ett svagt, svagt hopp om att kunna fixa det på den tiden utifrån tidigare insatser men jag såg nog under 55 som mer realistiskt.

Men nu är det gjort. Löparåret 2010 avslutades på bästa sätt och jag ser med tillförsikt fram emot 2011, där Göteborgsvarvet står som det stora examensprovet. Går det bra så anmäler jag mig nog till Stockholm halvmarathon också. Och går DET bra så kanske, kanske, kanske det blir något marathon 2012. Eller i alla fall Lidingöloppet.

Gott nytt löparår till samtliga forummedlemmar!
#14
3 januari 2011 kl 18:16
Gilla
Något OT, men är det någon som hört något om vad de planerar att ta för jubileumsmaran i Stockholm 2012? Med tanke på att deltagarantalet är begränsat (7 000 har jag för mig), att loppet marknadsförts i samband med New york marathon osv misstänker jag att det kan bli dyrt...
#15
4 januari 2011 kl 18:32
Gilla
Jag kör med Ullmax enklaste, det kostade 198:-. Det har trots sitt pris bra passform och funktion och har dessutom fått väldigt bra testvärden.

Why pay more?
#16
1 februari 2011 kl 20:18
Gilla
Man kan springa inomhus också. Västerås friidrott har öppet för allmänheten i sin hall på Björnövägen måndag 07-08 samt 16.30-17.30, onsdag 07-08 och fredag 12-13. Underlaget är löparbana men det kanske är för hårt för dig?
#17
2 februari 2011 kl 19:18
Gilla
Åsa>> Det är inte omöjligt att det kommer. Det var en artikel om att de planerar att utöka verksamheten och lunchpasset på fredagar har precis införts.

Jesper>> I det här fallet är inte banan röd, men det är nog samma material - tror jag i alla fall. Kontakta Västerås friidrott och fråga eller åk dit själv och kolla.
#18
3 februari 2011 kl 19:28
Gilla
Anders>> Stämmer att det är en 200-metersbana, det är tydligen standard inomhus, så visst kan det bli lite snurrigt. Eftersom jag har för vana att lägga in mina varv i träningsdagboken här på jogg.se så räknar jag dem noga. Senast blev det 34 stycken...
#19
17 mars 2011 kl 19:00 Redigerad 18 mars 2011 kl 21:37
Gilla
Sparkar liv i den här tråden igen då det kan vara av intresse att veta att det är barmark i spåret på Björnön. Var själv där nyss och sprang en runda.

Edit (fredag, snöat hela dagen): Det där skulle jag aldrig ha skrivit... ;)
#20
17 mars 2011 kl 19:09
Gilla
En bra grundregel när man beställer från sidor som inte visar lagerstatus är att mejla dem innan och fråga om varan finns i lager. Svarar de nej kan man välja själv om man vill avvakta att den kommer in (om den gör det) eller söka vidare efter något annat inköpsställe.
< < < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 > > >