Foruminlägg av Emil

< < < 1 2 3 4 > > >
#1
28 maj 2014 kl 17:25
Gilla
Nu är det inte lång tid kvar!! Härligt att kan kan börja käka lite mer kolhydrater med gott samvete :)

Är det någon som har koll på hur inlämningen av värdesaker och överdragskläder på Östermalms IP fungerar? Brukar det vara lång kö till dessa eller är det smidigt avklarat på några minuter? Funderar på lite olika alternativ på hur man ska göra med kläder osv...
#2
30 maj 2014 kl 17:07
Gilla
Klockan 9 blir det en tallrik havregrynsgröt med jordgubbssylt och mjölk, samt en eller två brödskivor (typ pågenlimpa eller liknande) med något smaskigt pålägg! Till det dricks juice/lättdryck och en resorb :)

Kanske blir en frukt eller någon godisbit lite närmare inpå start.

Lycka till!
#3
31 maj 2014 kl 19:35 Redigerad 31 maj 2014 kl 19:35
1 Gilla
Vilken upplevelse!! Helt fantastiskt och verkligen njöt hela loppet. Första 38 km av bara känslan att springa och alla hejarop. Sista 4 km var en kamp krampen men njöt av vetskapen om att få springa in på Stadion. Mycket speciell känsla för mig som Djurgårdare, iklädd Djurgårdströja. Fantastisk publik (speciellt Djurgårdare som skrek heja Djurgårn) som bar mig fram i princip. Landade på 4:14 ungefär, som jag är nöjd med. Min första (och enda?) mara.

Riktigt kul med alla band och aktiviteter runt omkring banan. Liten chock när Glenn Hysen stod ute på Djurgårn och som jag även fick göra high five med. Tack till alla medlöpare, publik och funktioner!!
#4
1 juni 2014 kl 21:15
1 Gilla
Christer #1126:
Hade du vita shorts? I så fall sprang jag strax bakom dig en bit (i alla fall på Söder Mälarstrand). Roligaste minnet därifrån var när ett gäng hejade på dig i stil med "kom igen GAIS" sen kommer jag stapplandes några meter bakom iklädd Djurgårdströja varpå ett annat gäng svarar med "Heja Djurgårn". Mycket positiv enrgi!!
Lider med dig, var oerhört nära för mig med att krampen kom de sista kilometrarna. Starkt att kämpa dig i mål ändå!

Puh, idag är varje rörelse en pina för benen. Samtidigt svävar man nästan på små rosa moln när man tänker över allt som hände under gårdagen och vilken fantastisk upplevelse det var! För övrigt, drack och åt i princip allt jag kunde komma över. FÖRUTOM buljongen som serverades, mina smaklökar gjorde uppror och buljongen spottades ut lika snabbt som den kom in. Tvi
#5
25 februari 2017 kl 13:16
1 Gilla
När jag tränade till Sthlm marathon för några år sen passade jag på att kapa av några kilon i samma veva, tänkte att det förmodligen skulle bli (mycket) lättare att släpa runt en kropp som är 11 kg lättare...

Mitt recept var att byta ut lunchen mot kalorisnålare alternativ. Då jag var (och är fortfarande) student så kändes det ganska onödigt att slentrianmässigt slafsa i sig den vanliga matlådan med pasta och köttfärssås på typ 700 kcal för att sedan sätta sig i skolbänken igen. Istället började jag äta kvarg eller tonfisksallad till lunch, då jag ändå inte "behövde" den energin under dagen när jag var stillasittande. Självklart tänkte jag på att dra ner lite på godis och snacks också.

För mig var det verkligen värt det, kändes inte som någon stor uppoffring, och jag märkte verkligen skillnaden i spåret också. Kändes som en lagom nivå för min del att gå ner ca ett halvt kg i veckan (11kg på ca 20 veckor), då jag fortfarande kunde träna som jag ville. Plus att jag i princip hållit vikten där jag slutade, och tycker stegen känns betydligt lättare idag. Men allt beror ju verkligen på din situation och hur du lägger upp träning och mat i dagsläget.
#6
23 mars 2017 kl 15:45
Gilla
Kvarg tycker jag funkar bra både i mättnadssyfte, samtidigt som det också är relativt proteinrikt och kcal-snålt. Naturell kvarg är kanske ingen höjdare rent smakmässigt så jag brukar ofta blanda i en skvätt funlight för en sötare smak. Jag står mig även väldigt bra på en proteinshake av valfritt märke, samtidigt som det ofta kan smaka ganska bra (speciellt om du blandar med mjölk istället för vatten).
#7
30 mars 2017 kl 21:33
Gilla
Även jag springer gärna långpassen innan frukost, brukar känna mig pigg och lätt då! Men kortare pass funkar inte innan frukost, då tömmer jag mig direkt känns det som. Kör dessutom gärna långpassen en helgmorgon efter en god middag, tilltugg och lite gott att dricka kvällen innan. Känner mig välfylld med energi då, men sen om det faktiskt är så eller att jag snarare känner mer motivation för att gå ut och förbränna vad man åt och drack kvällen innan låter jag vara osagt... :)
#8
13 april 2017 kl 19:13
Gilla
Jag känner liknande (och skrev om det i en annan tråd för någon vecka sen), men jag märker stor skillnad på om jag druckit alkohol eller inte. Dricker jag några öl (dvs inte beställer in en shotbricka på krogen 02:00, utan mer tar några öl till mat och sällskap) under kvällen brukar jag hamna i den perfekta "zonen" där jag inte känner av något dagen efter men samtidigt känner mig väldigt energifylld morgonen efter och brukar då ta mina långpass, utan någon frukost.

Sen om det är en psykisk anledning att jag har större motivation att förbränna det jag druckit och kvällen innan eller om det är en fysisk anledning låter jag vara osagt...
#9
24 maj 2017 kl 21:39 Redigerad 24 maj 2017 kl 21:58
1 Gilla
#556 Snubblade över detta klipp: https://www.youtube.com/watch?v=mWDEMkw_jcY där hela loppet är filmat från ett av de fordon som ligger i täten! Dock är det från 2014 så det är den gamla bansträckningen (med söder mälarstrand mellan 1:22-1:46 och 5:18-5:42 i filmen som är utbytt, samt att istället för att svänga upp vänster vid 3:04 fortsätter vi rakt fram och kommer tillbaka till banan på filmen vid 3:23) :)

Puh, nu börjar det närma sig! Lite småpirrigt i magen med allt vad ett marathon innebär. Hoppas inte vi får lika bra väder om drygt en vecka som vi har nu :) Var ute och provsprang nya sträckningen mellan slussen och västerbron och blev positivt överraskad. Trodde de höjdmetrarna skulle vara betydligt mycket segare för benen än vad de var. Dock, att jobba sig upp för Hornsgatan vid 31km lär inte vara det roligaste man gjort i livet... Får hoppas det är fullsmetat med publik där istället (kommer dessutom springa i Djurgårdströja, får se hur många Bajare som reagerar på det, blir kul)!

Edit: Hittade ett till roligt klipp, som visar hur det kan se ut i trappan ner mot Östermalms IP :D https://youtu.be/Q0Ba2-rPn2w?t=26m10s
#10
31 maj 2017 kl 20:35
1 Gilla
Blir shorts och t-shirt för mig oavsett väder! För övrigt trevligt nu att kunna ta en chokladboll eller två till kaffet utan dåligt samvete... :) Och rödbetsjuice slinker ner med dåligt samvete, fy satan vad det smakar illa. Nu blir det full vila fram till lördag.
#11
3 juni 2017 kl 19:14
1 Gilla
Bild uppladdad av Emil
Fyfan, det gick även den här gången. Hade satt tre "mål" idag: 4h timmar (som jag borde klara), 3.50 (som kunde bli svårt), 3.45 (som kändes omöjligt). Men kändes bra första milen (tänkte inte så mycket på tid eller hade mellantider som armband), och tänkte att jag rullar på så länge det känns bra, så får jag extra marginal att falla ner på under andra halvan, för det kommer ju bli tungt oavsett om jag springer snabbare än tänkt eller inte. Och se på fan, under 3.42 landade jag på, inklusive en jättespurt (kändes som det i allafall, var och såg nog inte ut som det däremot...) på stadion. Mycket nöjd. Känns också bra att plocka placeringar varje mellantid.

Kebabpizzan har precis slagit sig till ro i magen nu... Lugn kväll i soffan med en god öl eller två och kolla fotboll på TV.
#12
6 maj 2018 kl 20:58 Redigerad 6 maj 2018 kl 21:08
1 Gilla
Jag satsade på att inte förlora någon tid alls (vilket såklart blir jäkligt svårt...) men i alla fall att minimera tidsåtgången. Jag försökte springa till de bakre borden (där det var mycket mindre folk) så jag kunde ta en mugg med mig i steget. Sen "knipa"/"trycka ihop" muggen uppe vid kanten så blir det lättare att dricka utan att spilla all dryck över sig själv när man springer vidare.

Lycka till! :)
#13
18 april 2019 kl 07:56
1 Gilla
Springer mitt tredje Stockholm Marathon men första gången jag tränar "på riktigt". Under mina två tidigare lopp har jag bara sprungit längre pass men aldrig riktigt fokuserat på resten.

Har hittils hunnit med två pass på 30 km och planerar in något pass till på > 30km. Sprang 26km i tänkt maratempo förra helgen vilket kändes bra, och jag tror att jag ligger i fas (svårt att veta för en glad amatör). Springer förmodligen Kungsholmen runt för att seeda upp mig.

Går i tankarna om att inhandla mig ett par nya skor då mina nuvarande Cumulus har gjort drygt 150mil och att de inte är vad de en gång varit. Experimentierar ogärna för att riskera några obehagliga överraskningar med eventuell ny model, men det är ju alltid kul att prova nytt (och tänk om man missar någon supermodell..)
#14
30 april 2019 kl 15:11
4 Gilla
Sprang förmodligen det längsta passet inför maran, idag. Beror lite på hur de närmsta helgerna artar sig (golfsäsongen har ju startat :)). 32km i 5:03 tempo, där mitt tänkta maratempo är 4:59 för att klara sub 3:30. Känns som att jag ligger bra i fas med nu 3 pass över 30km och en veckomängd på > 60km senaste sex veckorna. Uppgraderade mina cumulus 18 till ett par cumulus 20 under förra veckan, och dessa har nu fått några mil på asfalten och mina ben och fötter verkar inte protestera alls, skönt!

Provade idag att dricka och ta lite energi under passet, vilket jag aldrig gjort under träning förut. Ställde ut en vattenflaska jag passerade tre gånger och smuttade några klunkar på åt gången. Hade dessutom en lite chokladbar i fickan där jag tog halva vid ca 14km och andra halvan vid 22km, och kroppen reagerade bra på det (läs: magen gjorde inte uppror i alla fall). Vet inte hur mycket som var placebo eller hur mycket av det som var "på riktigt", men kände mig mindre trött i slutet av rundan än på mina hittils tre pass på 30km. Beroende på om det blir något mer pass runt 30km så ska jag träna på att ta energi även då.

Det slog mig hur många faser man går igenom under ett långpass. I början var det soligt, varmt och svettigt. En timme senare öste regnet ner och vinden pinade på ordentligt vid vattnet runt kungsholmen. När regnet slutat var tröjan sådär jobbigt jobbigt tung. Och oj vad tunga benen känns, finns inte en chans att jag kommer kunna springa klart passet som jag ville, kände jag runt 20 km. Vid 26km däremot: jäklar vad lätt det här gick, nu skulle jag kunna dra på ordentligt!

Trevlig valborg alla löparkompisar där ute!!
#15
3 maj 2019 kl 20:32
1 Gilla
#161

Det här blir min tredje mara. Sprang första 2014 (på 4:14) och den andra 2017 (3:42). Hushöll med krafterna bra båda gångerna och sprang med negativ split 2017, så känner mig ganska "bekväm" med tanken på sista milen.

Hmm ja, kanske borde starta lite snabbare och känna av allt eftersom hur det känns. Tycker det känns som ett stort steg att öka tempot från 5 ner till 4:45 men det kanske sitter mer i huvudet än benen.. :) Får testa att laborera mer med farten i de pass som är kvar och se till att jag känner mig bekväm med eventuellt högre tempo! Är nog lite feg och inte vill riskera att springa in i väggen också :)

Härligt! Kör hårt sista månaden och lycka till!
#16
11 maj 2019 kl 13:39
1 Gilla
#220 Snyggt!
Då är vi två ungefär i samma sits, även jag sprang ett långpass idag på 31,6 km, men i 5-tempo. Känner också att 3:30 borde gå!

Inspirerande att se så många springa kungsholmen runt, fick kryssa mig fram lite när jag kom från västerbron och skulle genom rålis. Hoppas loppet var bra och att ni som sprang var nöjda, och att formen känns bra inför dagen D om tre veckor!
#17
18 maj 2019 kl 08:29 Redigerad 18 maj 2019 kl 11:32
3 Gilla
#266

Känner mig rätt sliten i benen så väljer att vila i helgen. Sen kommer jag förmodligen springa "som vanligt" nästa vecka med ett intervallpass (8x1km), ett lugnt distanspass på ca 10km, ett lite snabbare distanspass på ca 10km och kanske en lite lättare fartlek för att få upp känslan att springa fort, men till skillnad mot "vanligt" byter jag ut långpasset mot en kortare distans (förmodligen runt 10-15 km).

Under nästa helg kommer jag starta intaget av den fantastiska rödbetsjuicen (har vi inte haft någon sån diskussion i tråden om det än??). Kommer springa tömningspass tisdagkväll och onsdagmorgon på ett par kilometer styck, så där drar jag ner på mängden rejält.

Nu börjar det härliga pirret infinna sig och jag börjar tänka på kläder, väder, mat, om jag verkligen ska våga pusha mig själv och starta med Ashkans Atleter för 3:15 och se hur det känns, eller om jag ska sikta någonstans på 3:20 - 3:25 beroende på dagsform och känsla. Målet för några veckor sen var sub 3:30 men känns som jag kan springa snabbare om jag vågar.
#18
20 maj 2019 kl 20:35
Gilla
Hur tidigt/ sent brukar ni springa det sista "längre" passet? Jag hade tänkt springa en halvmara i helgen, men kände mig seg i benen så valde att vila istället. Mitt senaste långpass (31k) var förra helgen, och kommer alltså ligga 3v innan maran. Är det ett för stort glapp där mellan, med längsta distans runt 14k, eller är det ok? Funderar på om jag ska ta och ge mig ut på en halvmara imorgon tisdag eller på onsdag, men vill samtidigt ha in pass med lite mer fart för att få upp känslan av att springa fort. Tycker att jag har tränat på bra (i mina mått mätt), och ändå fått 5 pass runt 30k, och hoppas att benen ska pigga på sig så bra som möjligt under de sista veckorna, men vill varken riskera en skada/ överbelastning men inte heller formdippa.
#19
21 maj 2019 kl 12:27
1 Gilla
#304
Tack för dina visa ord Saffan, nu känner jag mig lite lugnare :)

Hoppas vaden håller och att du är fit for fight till maran!
#20
30 maj 2019 kl 09:05 Redigerad 30 maj 2019 kl 09:12
Gilla
Huh, nu börjar nervositeten smyga sig på... Missnöjd med mängden senaste tre veckorna, främst att jag inte fick till ett pass runt 20-25k förra helgen. Kände mig sliten i benen så valde att stå över. Väldigt nöjd med min träning överlag sen årsskiftet, men lite bekymrad över att jag tränat för lite senaste veckorna. Pulsen och ansträngningsnivån kändes alldeles för hög under tisdagens och onsdagens tömningpass för det "lugna" tempot. Börjar dessutom känna av lite småskavanker i fot, knä och lår. Bara lite halsont som fattas så vet man att allt är som det ska :)

Själv kör jag utan klocka och försöker förlita mig på en bra puls och ansträngningsnivå samtidigt som jag försöker stämma av med displayerna som visar tid utefter banan. Börjar dock bli sugen på att slå till på en löparklocka så man slipper ha med sig telefonen ut varje pass för att kunna använda runkeeper (som dessutom inte fungerar med custompass på min telefon).

Besöker expot och pastapartyt under lunchen imorgon, misstänker att det kommer vara en del kö och mycket folk under lunchtid :) Kläder är valda och klara, dessutom ser ju vädret ut att bli oförskämt bra. Hoppas ni alla andra har en bra sista uppladdning och att formen känns toppen så ser vi till att göra lördagen fantastisk :)


För övrigt: kan man åka gratis med SL mot uppvisande av startbevis hela lördagen, dvs även under kvällen om man ska ut och äta middag? Eller det kanske endast gäller dagtid, till/från maran?
< < < 1 2 3 4 > > >