Foruminlägg av Håkan Lenhagen

#1
2 november 2012 kl 16:09
Gilla
Skulle behöva lite tips på hur man hushåller orken i benen vid längre distanser. Jag springer normalt 5-10km men har börjat snegla lite på att testa längre sträckor. Sprang förra helgen 18,5 km i 4,30 tempo. Kändes toppen fram till sista kilometrarna då vader och lår värkte kraftigt och jag tappade mycket fart.

Så till min fråga, hur mycket sparar man benen genom att ha en lägre fart från början? Förstår givetvis att värken i mina ben beror mycket på ovana vid längre distanser.

Var för övrigt ute och sprang 7,5 km igår vilket då var 5 dagar efter mitt längre pass. Efter 2 km kom värken i låren tillbaks och benen kändes väldigt stumma. Gör det mer skada än nytta att fortsätta springa då eller ska man kanske låta benen återhämta sig bättre innan man plågar dem igen?

Tacksam för tips
#2
3 november 2012 kl 09:32
Gilla
Tack för tipset Bo. Ungefär det svar jag förväntade mig men alltid bra att få höra det från någon med erfarenhet.

Vad säger du om att träna när benen är riktigt slitna? Bra att plåga dem lite lätt eller kanske bättre att låta dem återhämta sig så bra som möjligt innan man går på det igen?
#3
4 oktober 2013 kl 09:37
Gilla
Jag slår ett slag för chins & dips som är två bra övningar man aldrig kan köra för ofta. Stärker upp rygg, bål, biceps & triceps.

Brukar alltid gå att hitta något ställe under en löprunda där man kan utföra dessa övningar och då får nästan hela bålen en genomkörare.
#4
4 december 2013 kl 14:46
Gilla
Ska upp en vecka till sälen över jul och undrar snabbt och enkelt om det är värt att ta med löparskorna? Funkar det att ge sig ut på en runda i snön?
#5
4 december 2013 kl 16:14
1 Gilla
Hej Susnane. Stöten bär det av till. Jag är ingen vinter människa men blev uppbjuden nu så då får man väl ställa upp för familjen :) Men tänkte väl allt att det borde gå att springa. Julbordet på julafton smakar ju så otroligt mycket bättre om man tagit sig en löprunda på morgonen.
#6
14 december 2015 kl 15:53
Gilla
Har en Nordic Cab som jag springer med mina tvilling killar i. Är egentligen en cykelvagn men förvånansvärt smidig att även springa med. Går rätt snabbt att växla från cykel till löpvagn. Kanske onödigt stor om det bara är ett barn som ska åka men annars sitter dom stabilt där inne. Jättesmidig som cykelvagn också.
#7
15 december 2015 kl 10:13
Gilla
Använder Nordic Cab som jag springer med mina tvillingkillar i. Är en cykelvagn där man kan köpa till ett större hjul för löpning. Rullar riktigt bra vid löpning tycker jag.
#8
11 februari 2016 kl 15:01
Gilla
Jag står numera hela dagarna vid skrivbordet. Var lite jobbigt för fötterna första veckan men man vänjer sig rätt fort. Känns mycket bättre för ryggen att stå. Använder ungefär en sån här matta http://www.kontorsgiganten.se/golvskydd-stamattor/matta-yoga-fashion-58x83cm-gra-9283248
#9
16 november 2020 kl 08:40
Gilla
Testa att tejpa tån mot stortån. Då frigörs lite mer utrymme för nerven så den inte blir så irriterad. Funkade riktigt bra när jag hade problem med Mortons.
#10
16 november 2020 kl 15:00
Gilla
Är verkligen ingen expert på Morton men tror det kan smärta på lite olika ställen. Testa att tejpa ihop tån där det gör ont med någon av tårna bredvid och se om det hjälper. Även att försöka ha lite bredare skor kan göra skillnad oxå. Lycka till