Foruminlägg av Roger A

< < < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 > > >
#1
22 juni 2010 kl 12:17
Gilla
Har nu lyckats tråckla mig igenom hela tråden. Bröt ett mellanfotsben 7 maj och blev sittande. Tiden har använts till att studera löpteknik teoretiskt, hamnade här på grund av detta sökande efter kunskap. Det jag funnit är att naturfolk springer barfota och långt! Inga eller få skador, bättre balans och uthållighet även i hög ålder. Nu är mina fotsulor inte så tjocka att jag skulle springa i terräng men jag började på en skön gräsmatta i söndags. Körde några 100 m intervaller i ett mjukt tempo. Det gjorde mindre ont i mellanfoten att springa utan skor än med. Kanske för att sprang med mer naturligt löpsteg utan skor? Men en bieffekt var att jag fick en otrolig träningsvärk i vaderna och i ljumskarna. Ljumskarna har jag aldrig haft träningsvärk i efter löpning bara efter skidåkning. Kommer att fortsätta med att växla mellan barfota och skor och se hur det utvecklar sig.
#2
7 juli 2010 kl 17:34
Gilla
Anna vad menar du med tungt? Svårt att andas(astma) eller att det känns tung i kroppen?
Jag medicinerar mot allergi vid behov och tar Bricanyl i förebyggande vid träning. Jag har haft astma och allergi hela livet. Ju mer vältränad jag är ju mindre problem har jag både med allergi och astma. Har inte funderat över om allergin kan påverka löpningen utan har mest satt den tunga känslan ihop med värmen. Men en del allergimedicin blir jag seg av så det kanske påverkar!
Men det måste väl bättre att springa mindre än inte alls. Löpband är ju så extremt tråkigt att det går nog bort för mig.
#3
9 juli 2010 kl 23:34
Gilla
Fick en Nike+sensor till min Ipod. Någon som har erfarenhet av att använda den och har det varit bra? Hur använder ni den?
Har aldrig använt annat än klocka förut så jag känner mig lite osäker på vad det ska vara bra för, förutom att jag får reda på hur långt jag sprungit.
#4
14 juli 2010 kl 09:57
Gilla
Har haft astma allergi hela mitt liv. Ju bättre kondition ju mindre besvär. Däremot går ansträngningsastman i vågor som INTE verkar ha med träningen att göra. Det verkar mer påverkas av mitt övriga mående. eller årstiden Under våren och när det är riktigt kallt så kompletterar jag med pulmicort 200-400 två gånger om dagen. Likadant gör jag då jag är förkyld. Den där natthostan känner jag igen. Då lägger jag till någon typ av slemlösande/hostmedicin eller honungsvatten.
Jag tar numera aldrig någon Bricanyl inför träningen. Istället så värmer jag upp lite först så jag har lite puls innan jag medicinerar. Då minskar mitt medicinintag. Varför det funkar bra vet varken jag eller min läkare men det spelar ju ingen bara det fungerar.
Se till att du har en bra kontakt med en läkare som kan astma, de flesta kan det idag, så det handlar mest om att ha en bra relation. Astma handlar mycket om psykologi, tror du inte på en metod så lär den inte fungera.Våga prova dig fram med medicineringen men låt det ta tid och se till att du mår bra. Det är totalt meningslöst att plåga sig igenom ett träningspass med astmabesvär.
Lycka till!
#5
14 juli 2010 kl 10:08
Gilla
Instämmer med Johanna, sök upp en bra läkare/sjukgymnast som kan idrottsskador. Det lönar sig!
Hade liknande besvär i våras när jag började med träning och inte bara motionerade. Mer varierad träning hjälpte mig. Roddmaskin, styrketräning, cross-trainer och massor av olika rörelseträning som jag fick hjälp med.
Lycka till!
#6
21 juli 2010 kl 01:44
Gilla
En öl eller ett glas har ingen inverkan på träningen! Se det som extra kolhydrater.
#7
21 juli 2010 kl 02:05
Gilla
Jag får också ett error meddelande när jag sparar på min Mac. Men det verkar komma in ändå om jag bara går vidare och inte backar tillbaka och försker göra om inlägget. Tror Henrik är på rätt spår. Det handlar om webbläsaren...
#8
24 juli 2010 kl 23:31
Gilla
Bra tips Annie! Har sprungit där ett par gånger och det är kanonbra terräng. Kuperat och bra. Sen är det skönt att bada i Gömmaren!
Vid Flottsbro finns det också några bra spår. Och en slalombacke att köra backträning i.
#9
26 juli 2010 kl 04:31
Gilla
Hej!

I nästan alla trådar om skor dyker inernethandel från andra länder upp. Billigare och större utbud verkar vara den största anledningen. Jag har kollat upp diverse olika siter. Och det verkar stämma tycker jag. På vissa siter är det halav priset om jag jämför med till exempel Intersport.

Eftersom jag behöver nya skor så undrar jag vilka erfarenheter andra har av handla på nätet från andra länder. Är det billigare, bättre eller bara att slänga pengar i sjön. Var har ni handlat och var finns bästa utbudet?

/Roger
#10
26 juli 2010 kl 23:39
Gilla
@Johan. Jag hör av mig. Området kring dig är verkligen kanon.

Området runt Visätra sportcenter är också bra. Det går att åka komunalt dit från Flemingsberg för den som inte har bil, cykel eller vill spara benen. Bra variation på spår. Sprang där en del innan jag skadade mig.

Funderar på hur det skulle vara med en heldag backträning i Flottsbro.....kanske skulle lägga ut det som en tråd?
#11
26 juli 2010 kl 23:52 Redigerad 27 juli 2010 kl 03:52
Gilla
Tack för tips! Det fanns massor att läsa i trådarna Tor länkar till.

Startfitness och Wiggle verkar återkomma och i stort sätt så verkar de flesta nöjda. Någon som har någon mer bra site?

Håller med dig Mikael. Det är inte den lokale handlaren som tar mellanskillnaden, mer troligt är det tillvekaren eller deras representant som kammar hem vinsten. Samma situation går att se inom andra områden. Som konsument sparar jag pengar på att inte vara "lojal".
#12
27 juli 2010 kl 23:32
Gilla
Vill bara understryka vad Mia skriver. Regelbunden kontakt med Astmakunnig läkare är VIKTIGT! Det som funkar för mig kanske inte funkar för någon annan men tillsammans med en bra läkare så går det att hitta en medicinering som gör att man träna ordentlgt. Och med bra kondition så blir astamn bättre.
#13
27 juli 2010 kl 23:59
Gilla
På onsdagen 25:e är det ett lopp vid Huddinge sjukhus http://www.halsoloppet.se/
Väl möt där!
#14
28 juli 2010 kl 04:57
Gilla
Fick ett mejl om detta från Nike. Som jag tolkar det så funkar det inte med Iphone men med Ipod generation 5.
Kolla in på http://nikerunning.nike.com/nikeos/p/nikeplus/en_EMEA/
#15
28 juli 2010 kl 18:40
Gilla
Mitt första lopp efter skadan!
#16
30 juli 2010 kl 13:43
Gilla
Jag letar efter en coopertestkalkylator som räknar ut värdet utifrån att jag matar in sträcka och tid. Till exempel tiden 16 min och 3000 m. Inte en tabell utan en kalkylator alltså. Har för mig att jag sett en sådan men jag hittar ingen när jag letar på nätet. Hoppas någon har en länk! Tackar!
#17
30 juli 2010 kl 15:37
Gilla
Tack för tipset.
Det jag tänkte på var att utgå från distansen. Hur fort jag sprang 3000 meter på, ålder etc. Tycker nämligen det är hopplöst att veta hur långt jag sprungit efter 12 min. Har ingen GPS eller dylikt utan kör bara med klocka. (än så länge). Någon form av avståndsmätare lockar men inte priset på GPSklockorna :-)
#18
31 juli 2010 kl 09:31
Gilla
@Martin och Patrick. Samma kalkylator på soccerfitness och runningfitness. Jätteintressant sida. Kanske inte vad jag sökte men stort tack!
#19
6 augusti 2010 kl 23:02
Gilla
Upplevde idag en fantastisk känsla. Eller mer korrekt en kedja av fantastiska känslor. Först när såg att det var ett jäkligt bra pris på Asics hyperspeed på Runners Store. Sen när de fanns i min storlek och att Johanna som hjälpte mig verkligen kunde detta med löpning. 1249 kronor varav skorna var under hälften av summan! Men nya shorts strumpor och medlemskap så var summan överkomlig. (Har tidigare inte förstått detta med kvinnor och att köpa skor men jag tror att jag fick vink om det underbara i skoköpandets underbara värld idag)
Hemma så fortsatte glädjen, packa upp skorna och sätta dem på fötterna som fått nya strumpor, Utgången var nära, Men vart skulle jag springa? Fötterna, nä skorna, bar mig till Lasse i ett stegrande tempo, Undantag för den jäkla backen på slutet, den suger verkligen! Nu finns det inga backar som inte kan övervinnas och när dessutom min gode, oförberedde, värd bjuder på ett glas kallt rosévin så känns det som att hela världens löprundor ligger för mina fötter. Återtåget till hemmet, efter denna läskande dryck , är visserligen fem minuter längre men med en känsla av välbefinnande som nästan kommer i närheten av bra sex.
Hur är det med er löpglädje?
#20
6 augusti 2010 kl 23:52
Gilla
Håller med Emanuells inlägg,
Att äta fet för för att förbränna fett är en myt. Det är en fråga om att det som tas in ska ut eller stanna kvar. Åter du två kalorier och förbränner en så stannar en kvar i din kropp. Sen finns det variationer hur mycket en kropp en förbränner, en del förbränner massor i vila och andra, som jag, måste vara aktiva för att förbränna varje intag med rörelse. Sen finns det olika koster och annat att följa, Gemensamt för alla är att det finns ingen viktnedgång utan förbränna mindre än vad tas in.
< < < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 > > >