Foruminlägg av Maria Edlund

< < < 1 2 3 > > >
#1
28 november 2010 kl 19:02
Gilla
Jag är nybörjare på träning och kost, men något som direkt slog mig är att det kanske är någon form av mineralbrist. Du skrev att du blev sjukt sugen på bananer, vad tror du om detta?

Kalium (K)
Kalium är välkänt av tränande för dess vätskereglerande funktioner. Inför formtoppning då maximal definition eftersträvas en perfekt balans av kalium i cellerna. Kaliumbrist uppkommer vid användande av vätskedrivande tillskott, överdrivet vätskeintag, diarré, kräkningar eller diet. Kalium behövs för njurarnas vätske- och pH reglerande funktion, vätskebalansen i och utanför cellerna och impulsöverföring mellan nerver och muskelceller. Kalium verkar blodtryckssänkande och har motsatt effekt jämfört med natrium. Brist ger muskelsvaghet och kramper, diarré, störd hjärtrytm, trötthet, högt blodtryck och glömska. Överdosering (15-20g kan vara dödligt!) och höga intag från tillskott rekommenderas ej.

Finns i: Vegetabilier såsom potatis, bönor, nötter, frön, spannmåls groddar, grönsaker och banan.

Det finns även fler mineraler som kan orsaka kramper vid brist, det finns massor med info på nätet:-)
#2
8 december 2010 kl 07:34
Gilla
Jag tänkte höra om det finns någon löptokig Linköpingsbo som har koll på om det finns någon relativt snöfri/plogad runda, gärna 5-10 km? Helst skulle jag vilja börja någonstans runt Cloettacenter eller nära city, vet någon om det finns snöröjda gång/cykelvägar nära de områden? Normalt sätt springer jag landsväg runt hemmet, men nu är det för mycket lössnö för att det ska gå bra:-(
#3
9 december 2010 kl 15:31
Gilla
Hej Jonas!

Tack för tipset!! Jag är inte speciellt kräsen, bara det är något så när "fast" plogat/upptrampat underlag så funkar det bra. Då blir det en tur runt stångån, förhoppningsvis i morgon när SMHI lovat sol :-)
#4
5 februari 2011 kl 22:44
Gilla
Efter att ha sprungit på asfalt under hela vintern börjar jag att känna av mina benhinnor rejält efter mina löprundor:-( Har investerat i nya skor, men jag tror att det vore bra att växla underlaget med. Så jag undrar om någon har något tips på vart jag kan springa utomhus med mjukare underlag, som inte är ren isbana eller skidspår just nu? Att det är blött, snöigt eller lerigt gör inget, bara det inte är halt. Alla tips mottages tacksamt, jag bor mellan Norrköping och Linköping så båda städerna funkar och givetvis gärna däremellan.
#5
6 februari 2011 kl 15:50
Gilla
Tack Olle! Då ska jag testa Folkparken:-)
#6
8 februari 2011 kl 23:16
Gilla
Det är nog inte alltid man kan se och avgöra stegisättning hos någon som står stilla. Jag var hos löplabbet eftersom jag fått ont i benhinnan framför allt i höger ben. När jag står still syns ingen pronation och inte heller när jag går/lufsar i låg fart. Däremot när jag fick springa i en hastighet runt 5 min/km så började jag att pronera rejält. Jag skulle nog kunna tänka mig att det hade blivit ännu värre om jag fått springa en längre stund, eftersom jag själv kan känna att fotisättningen blir sämre då jag börjar bli trött.

Henrik: det verkar snarare som man tittar på fotledens vinkel bakifrån vid frånsjutet från marken, än tårna. I alla fall tolkade jag det så efter att ha sett mitt steg inspelat och den superduktiga tjejen på löplabbet förklarade vad jag behövde för skor.
#7
17 februari 2011 kl 22:49
Gilla
#8
16 augusti 2011 kl 21:04
Gilla
Craft gör sjukt bra grejjer!!! Oavsett om det är en jättevarm sommardag eller vinter och 10-15 minusgrader har de plagg som är otroligt funktionella och har god kvalitet och hållbarhet. Intersport och team sportia brukar sälja märket, men det finns nog många återförsäljare. Du kan läsa mer på : http://www.craft.se
#9
19 augusti 2011 kl 10:51
Gilla
Halloj!
Ni som bor i närheten av Norrköping/Linköping och har sprungit den sista milen på Lidingöloppet/Lidingö tjejlopp, finns det något spår här i krokarna som ni tycker påminner om den sträckan? Jag skulle tycka att det vore jättekul att hitta något spår som påminner om det riktiga loppet. Just nu springer jag mycket på elljusspåret vid Mårängen, Skärblacka. Jag har försökt att jämföra banprofilen mot min höjdkurva i min träningsapp, men det ger inte så mycket. Någon som har något förslag på bra träningssträcka?
#10
20 augusti 2011 kl 01:17
Gilla
Tack för tipset, då blir det Vrinneviskogen vid nästa träning:-)
#11
20 augusti 2011 kl 19:40
Gilla
Tack så hemskt mycket för alla bra förslag, jättekul!!! Nu kan jag verkligen träna inför Lidingö med variation.
#12
20 september 2011 kl 20:37
Gilla
Halloj Petter!

Tycker du att det är för långt till Vidingssjö? Jag gillar spåren som finns där skarpt och det finns en 2,5 km med elljus. Jag sprang nyligen 5:an där så du hittar en karta i min träningsdagbok.

Annars kan du kolla in kommunens sida: http://www.linkoping.se/Kultur-fritid/Idrottsanlaggningar/Motionsspar/

Där hittar du de spår som finns i närheten.
#13
22 september 2011 kl 21:20
Gilla
Jag älskar mina Saucony grind type 4a, dessutom är de coola med:-)
#14
29 september 2011 kl 13:25
Gilla
Mår du bra i övrigt är det nog ingen fara. Risken med hosta är väl att du får svårt att få till andningen bra och att du skulle hosta så mycket att du behöver stanna hela tiden. Men du känner nog ganska snabbt om det funkar eller ej. Däremot ska man aldrig träna med feber eller ont i halsen!!
#15
2 oktober 2011 kl 21:48
Gilla
Hej

Har ni sett Andréas blogg; http://lopningolivet.blogspot.com/
Hon tränade i princip under hela sin graviditet och är en väldigt duktig löpare, så där kan ni säkert få en del tips och lite att jämföra mot.
#16
9 november 2011 kl 14:11
Gilla
Cardiotrainer som är en app till androidmobiler har den funktionen. Den utgår från Sverige (troligtvis kan man ställa in mer exakt även om jag inte gjort det) och lägger samman all din löpning. Den visar detta på en karta med distansen du sprungit utritad som en cirkel runt medelpunken där du startade. Till exempel är min sammanlagda löpning så lång att jag har sprungit en bra bit in på Island eller sprungit genom en stor del av Frankrike eller hade kunnat befinna mig på Korsika. En riktigt rolig funktion faktiskt!
#17
9 november 2011 kl 21:39
Gilla
Klart att du måste, Rickard;-)
#18
13 december 2011 kl 07:42
Gilla
Att det är så mycket billigare att handla i utländska nätbutiker kan ju ha att göra med att moms, skatter och personalkostnader är sjukt mycket högre i Sverige än andra länder.....
#19
18 december 2011 kl 18:19
1 Gilla
Jag har ett par stycken som jag läst dels i det här forumet, men även på löparbloggar. Framför allt dessa 2 tycker jag är riktigt peppande, framför allt när man inte riktigt är sugen på att ge sig ut på sin planerade runda:
" Om man känner efter är man alltid trött" och "If it is important to you, you will find a way. If not you´ll find an excurse"
#20
12 februari 2012 kl 17:18
Gilla
Det låter som mitt tempo.... Hur långt har du tänkt att springa?
< < < 1 2 3 > > >