Löpning Kost & Näring 7 inlägg 1301 visningar

Vad äter ni till frulle och mellanmål?

Ewa Bertilsdotter Koivisto
1969 • Malmö
#1
15 augusti 2010 - 19:04
Gilla
Just som rubriken. Vad äter ni på morgonen? och när ni behöver ett mellanmål?

Jag skiftar men det brukar bli yoghurt med egen musli och frukt eller smoothie, en hemmabakad bulle och te (grönt). Äter bättre på vardagarna än på helgen!
Jennifer Mattsson
1984 • Borås
#2
15 augusti 2010 kl 19:31
Gilla
Brukar köra min standard frukost som jag står mig på länge på och mår riktigt bra av!
Den består av en portion fiberhavregrynsgröt med en banan, lite blåbär, mjölk och solrosfrön i. Och en grov smörgås till det med antingen hommus, keso eller mesost på! Mums!

Mellanmål är ett absolut måste för mig (äter 5 gånger om dagen om jag går upp tidigt, annars blir det 4.) Den brukar bestå av knäckebröd med gott pålägg, kaffe eller te och en frukt! Om jag lyxar till det så äter jag en hemmabakad hälsmuffins eller en smoothie. Nötter och torkad frukt slinker ner då och då, fast inte alltför ofta, bara om jag tränat riktigt hårt eller länge, (de innehåller en massa extra energi.)

Tänkte dock börja med lite proteinshakes som mellanmål snart, dags att bygga! :)
1975 • Hässelby
#3
15 augusti 2010 kl 20:07
Gilla
Jag brukar äta två rågfrallor med chèvre och tomat, ett glas apelsinjuice och två koppar kaffe.

Under dagen brukar det bli 2-3 mellanmål. Det beror lite på omständigheterna exakt när jag äter dem. Vad det blir kan variera. Ibland blir det en smörgås med någon form av pålägg och/eller frukt; kesella med bär; godis, etc.
1992 • Norrköping
#4
15 augusti 2010 kl 21:13 Redigerad 15 augusti 2010 kl 21:15
Gilla
Frukost brukar bli lagad mat så ofta det går, oftast i form av rester från tidigare mål. Det funkar bäst och det är det bästa sättet att få i sig nog med energi och komma igång. Går inte det brukar det bli ägg, bacon, korv, skinka, pytt i panna eller liknande. Ibland kan det bli kräm, körsbärssoppa eller så också men då får jag komplettera med något mer matigt också.
Gröt har jag försökt med men jag står mig aldrig riktigt bra på det och dessutom blir jag konstig i magen av det.

Mellanmål försöker jag äta mellan alla större mål, så att det aldrig går längre än tre timmar mellan målen. Då blir det allt möjligt jag kan hitta i kylen. I värsta fall får det bli mackor, i så fall med keso eller tjocka skivor av kassler eller liknande.
Ett mellanmål på förmiddagen och ett på eftermiddagen brukar bli bra. Det på förmiddagen fuskar jag dock med ibland, om det blir tidig lunch.
Dessutom äter jag alltid ett mål mat precis innan jag lägger mig. Då försöker jag äta något mer kalorisnålt som en dubbelportion gröt med mellanmjölk (annars kör jag alltid standardmjölk till alla mål mat) eller en skål med sallad och grönsaker. Gröt funkar då för på natten får magen hålla på som den vill, det märker jag inte när jag sover ändå...

Efter långa eller tunga träningspass brukar jag dessutom komplettera med en gainer eller lite snabba kolhydrater. Man måste ju fylla på energireserverna.

Jag försöker att alltid äta stadigt, nästan så det står mat ända upp i halsen om det går, när jag äter för att inte bli sugen och gå och småäta efteråt. Det känns som att det är det bästa ur tandhälsa-synpunkt.
Magnus Kruppke
1977 • Älvsjö
#5
15 augusti 2010 kl 22:17 Redigerad 15 augusti 2010 kl 22:18
Gilla
Jag äter bara god mat och så ekologiskt som möjligt...
1970 • Uppsala
#6
16 augusti 2010 kl 13:54
Gilla
Min absoluta favorit till frukost är havregrynsgröt med kanel, kummin, tranbär, ev goji- eller acai-bär och mjölk plus ett kokt ägg.
gott och jag står mig gott och väl till lunch =)
Eftersom vi har fruktkorg på jobbet består mellanmålen av frukt, oftast banan, äpple eller clementin, det brukar bli en efter lunch och en vid två-tretiden.
Anders S
1973 • Göteborg
#7
16 augusti 2010 kl 14:01
Gilla
Innan löpning (13 km) till jobb ett par dagar äter jag oftast smoothie.
På jobbet serveras komplett frukostbuffé för 28 kr kl 08.30 vilket passar utmärkt när jag sprungit.

Lunch 12.30 antingen hemifrån eller jobbets. Blir det sen hemgång saknar jag ett bra mellanmål på jobbet om jag skall springa hem också. Tänker alltid att jag skall skaffa lite knäcke och tubost för dessa tillfällen.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.