Löpning Kläder, Skor & Prylar 27 inlägg 12378 visningar

GoreTex skor, skor med dubb eller vad ska jag välja???? (och Nike Pegasus frågor!)

Susanne Bornmar
1975 • Linköping
#1
9 december 2010 - 14:32
Gilla
Jag har lagt ner min löpning nu på grund av snö, is och vinter. Blir blöt och kall i mina vanliga löpskor och dessutom är dom hala.

Jag har ett par Nike Pegasus som jag är väldigt nöjd med. Nu funderar jag på att köpa ett par till i samma modell som också finns i GoreTex, och då kompletera med broddar. Är detta vettigt?

Är det bättre att satsa på ett par riktiga Vinterlöparskor typ Icebug eller vad dom nu heter? Känns lite dyrt för ett par skor som BARA används på vintern. JAg tänkte att ett par GoreTex kan man ha även på vår/höst...

Någon som har erfarenhet av Nike Pegasus i GoreTex? Jag upplevde dom som lite mindre än dom vanliga?!?! Behövde en halvstorlek större på GoreTexen än dom jag har som jag köpte i våras?!?!
Är dom vindtäta?

Tips och idéer tack! Jag är sugen på att börja löpa igen!!!!
< < < 1 2 > > >
Anders E
1968 • Sollentuna
#21
11 december 2010 kl 09:08
Gilla
Helt rätt Niklas, det är en klen tröst att ha Gore Tex i skon om det rasar in snö ovanifrån .

Vill man ha torra fötter och har låst på att man inte vill få in vatten i skon är ett alternativ Gore Tex-skor med hög läst (t ex Saucony Razor) och ett annat alternativ Gore Tex-skor plus lösa damasker (t ex flex-tex gaiters).

Vill man ha torra fötter men kan leva med att det kommer in vatten i skon kan man ju dra på sig vattentäta Sealskinz-strumpor (http://www.mtbbritain.co.uk/sealskinz_gloves_socks.html). Eftersom dessa strumpor går en bit upp behöver man nog inte några damasker för att skydda vaderna från vätan. Då har man ett större urval skor att välja mellan (och skulle i princip kunna springa i sina "sommarskor" året runt, med broddar när det behövs). Blöta skor blir tyngre, så även om fötterna förblir torra kan det bli mer tungsprunget att springa med genomsura skor.

Själv skaffade jag igår Adidas SNova Riot 2 GTX på Runners Stores webbutik för 650 kr (de har lagerrensning just nu) och ska nog komplettera med damasker eller Sealskinz.
1985 • Göteborg
#22
11 december 2010 kl 12:49
Gilla
Niklas: Jag köpte en modell som hette "Spriti OLX" och har sprungit runt 13 mil med dom nu. Jag är verkligen jättenöjd, den är lätt och skön som en lättviktssko, men har fantastiskt grepp. Sen suger den inte upp en massa vatten och blir tung heller. Förra vintern spang jag med pådragbara broddar och tyckte det funkade bra, men dessa är helt klart mycket bättre :)
Lotta Olsson
1959 • Svallet
#23
11 december 2010 kl 20:06
Gilla
Jag köpte terrängskor från Gå & Löpkliniken i höstas, Salomon XA PRO 3D ultra GXT W står det på kartongen. Jag hatar att bli kall och blöt om fötterna och jag springer helst i skogen. Skorna visade sig vara suveränt sköna. Vattentäta, bra grepp och höga under hålfoten - passar mig utmärkt som har höga fotvalv. Funkar dessutom bra även på asfalt.

Nu när det är kallare använder jag ylle-funktionsstrumpor. Förra vintern använde jag ett par avklippta yllesocks-skaft som "benvärmare" över vristerna när det var kallt eller snöigt, men har nu upptäckt damasker! Underbar uppfinning! Har snöjoggat i 4 dm kallsnö utan problem. Dessutom värmer de också fotleden. Har inte behövt använda broddar än, men har "pådrags-modellen".

Kallaste passet hittills med denna utrustning var ca -15 grader. Antar att man kan sätta yllesocks-skaften under damaskerna om jag skulle frysa när det blir ännu kallare. (Norrlänning... :)
1973 • Sävedalen
#24
11 december 2010 kl 22:43
Gilla
@Karin: Tack för infon. Hur funkar dom när underlaget är hårt känner man dobbarna genom sulan? Jag funderar på ett par Icebug bla för att springa långt på fjället. På fjället är det mycket sten ...
1961 • Skåre
#25
8 januari 2012 kl 00:51
Gilla
Jag har haft Goretex, men har efter rön i olika forum skaffat mig ett par Sealskinz-strumpor, alltså vattentäta. Helt perfekt. Oavsett hur vattentäta skor man har så kryper vätan ner i skon genom strumporna.
Så, vattentäta strumpor och ett par optimala skor (som inte finns i goretex) är min rekommendation..

Disa Ekbäck
1958 • Lilla Annevare
#26
8 januari 2012 kl 11:22
Gilla
Köpte ett par Adidas Gore-Tex, Supernova i december men tyvärr får jag problem med mina knän när jag springer i dem. Så jag kör med mina gamla skor som jag tejpat lite med silvertejp i fronten. Vid halkigt underlag har jag broddar som ser ut som snökedjor. Känner mig hur säker som helst då och kan slappna av , ta ut steget och få ett bra avstamp;)
1971 • Vendelsö
#27
9 juni 2012 kl 15:11
Gilla
Jag kastar mig in i den här tråden. :)

Jag letar efter ett par bra vattentäta skor med tå-drop på 4 mm max. Just nu springer jag i Kinvara. Jag hittade dessa:

Saucony Xodus 3.0 GTX http://www.youtube.com/watch?v=DztcX7S4RJ0

Är det nån som har testat dessa och kan säga för- och nackdelar? Hur är de i storlekarna?
< < < 1 2 > > >
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.