Löpning Skador & Rehab 7 inlägg 5340 visningar

Tåled

Mikael Simonsson
1980 • Southampton
#1
15 mars 2011 - 09:54
Gilla
....har under en längre tid haft ont i min tåled(högerfotens stortå). Har inte någon som helst aning om varför och vad det kan vara. Får ofta ont vid större ansträngning i form av löpning, långpass. Någon som har liknande problem och vet vad det kan vara? Eller har kunskap om det.
Smärtan gör att jag ibland måste avbryta löprundan och gå hem. Rätt trist.
1955 • Sandviken
#2
15 mars 2011 kl 22:04
Gilla
Kan det bero på för trånga skor? Jag har själv haft dessa problem och hade stora problem för drygt 20 år sedan. Känner för tillfället att mina tåleder inte är helt ok med vissa skor.
1964 • Huddinge
#3
15 mars 2011 kl 22:41
Gilla
Kolla upp. Skulle kunna vara en stressfraktur.
1968 • Kapp
#4
16 mars 2011 kl 05:06
Gilla
Hej, Har själv haft samma problem och har det egt fortfarande ibland,har tagit röntgen och fått det ordentligt uppkollat av läkare,men på mig hitta dom inga fel, men har i vinter sprungit med bitte lite tjockare socker än vanligt,nu när det blev varmare så blev de dom vanliga tunna Nike sockerna å vips så var allt ont borta.. provat flera gånger igen å det är helt klart sockerna som spökat för mig, så prova tunnare sock eller gå upp ett halv nr på sko stl.
1952 • Varberg
#5
16 mars 2011 kl 09:44
Gilla
Mikael: Du kan börja med att känna på benen (stortåns ben och det längre benet innanför=metatarsale 1) Kan du få fram smärta som relaterar till spänning i själva benet talar det för fraktur. Negativt fynd vid din undersökning utesluter inte dock.
Du kan känna på rörligheten i stortåns grundled. Har du god rörlighet där och inga smärtor så är det inte artros.
Mikael Simonsson
1980 • Southampton
#6
16 mars 2011 kl 15:20
Gilla
Tack för alla svar, jag ska undersöka och se om jag hittar något. Då jag tänker efter har jag upplevt smärta då tidigare giått för mycket i flipflop-tofflor. Tror inte mina fötter fixar skor som inte sitter fast på hälen. Därmed har jag troligen dragit på mig någon skada som uppkommer vid för mycket ansträngning. Dock vet jag ännu inte exakt vilken skada det kan röra sig om. Har dålig koll på vad en stressfraktur... kanske bör kontakta sjukvård ifall att det fortsätter.
1971 • Göteborg
#7
16 mars 2011 kl 16:09
Gilla
Rek nog röntgen för att utesluta ffa början till förslitning i grundleden (tåleden) vilket är vanligare hos långdistansare relativt annat löst folk. Negativ röntgen utesluter inte att det kan vara det ändå (kan ta ca ett år innan röntgenfynd ses). Artros=förslitning kan man ffa misstänka om rörligheten i tån är begränsad. Är tån istället sned i sidlid och bygger upp sig på insidan brukar man tala om Hallux valgus.
Hoppas att du hittar hjälp och att det går över igen!
mvh

Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.