Löpning Övrigt 36 inlägg 954 visningar

Jogg forum

1967 • Karlstad
#1
12 januari 2008 - 23:03
Gilla
Då jag förståt att det är en hel del från från "puls" som har hittat denna underabara sida som Nicklas har skapat så har jag ett önskemål.... många från puls vill gärna ha en "gästbok" att skriva i här inne.... och NEJ säjer jag.....pga att då blir det direkt en grupp bildning... och helt plötsligt har man en massa gäng på motionärer och eliter..... jag ser fram emot en blandning på alla löpare....
< < < 1 2 > > >
Charlotta Sahlström
1972 • Täby
#21
14 januari 2008 kl 06:48
Gilla
Jag kanske är gammal och lite efterbliven...men jag begriper inte vad gästboken skulle kunna tillföra ändå. Brukar nog aldrig vara inne på andra forum eller chat än Jogg.se å andra sidan...
Som föregående har skrivit ovan skall man tydligen berätta vad som "händer i ens tillvaro och sitt liv/träningsliv"...men det låter ju som typ en dagbok???
Jag tycker personligen att Jogg.se är synnerligen perfekt som den är nu.
Men jag är inte så insatt i vare sig blogg, chat, forum eller gästbok:-)
1979 • Strängnäs
#22
14 januari 2008 kl 07:12
Gilla
En blogg verkar helt onödigt tycker jag när man har Löpardagboken som är mycket enkel att använda och lätt att se hur andra har tränat.
1972 • Mölndal
#23
14 januari 2008 kl 08:26
Gilla
Hej!
Jag har också precis gått över till jogg.se för att jag börjar bli trött på puls. Om jag är snabb låter jag vara osagt :-)

Gästbok är ganska trevligt för allmänt snack samt att ex. bstämma möten etc. men såklart inte ett måste. Att det breddar den personliga kontakten är definitvt sant.

En sak jag tänker på är att jogg.se har färre anslutna än vad puls.se har och då är det mycket lättare att ha alla diskussioner öppna. På puls drunknar många trådar pga. massan. Då är det väldigt bra med gästbok.

Nåja, det är inte så viktigt för mig att ha en gästbok, men jag skulle uppskatta den om den skapades. Tycker att jogg.se verkar väldigt trevligt och kommer definitvt logga min träning här.
1976 • Linköping
#24
14 januari 2008 kl 08:55
Gilla
Om det saknas en gästbok från folk så gör det väl det oavsett om vissa inte gör det eller, man behöver väl inte använda den om man inte vill....
Skillnaden mellan Jogg och puls som jag ser det är att det är mycket mer erfarna löpare på puls,men att denna sida är betydligt snyggare och mer gästvänlig.
Men ska jag ställa en löparfråga så ställer jag den fortfarande hellre på puls med tanke på svaren som man får.
Men jag hoppas att det ändrar sig så småningom
Traningsgladje.se
1981 • Stockholm
#25
14 januari 2008 kl 10:41
Gilla

Tack alla joggare för att ni finns! Jag började på Puls men tycker personligen att stämningen här är roligare, trevligare och mer gemytlig. Erfaren som oerfaren så möts alla frågor med goda råd - vilket jag uppskattar! Tack tack!!

Sara/ http://traningsblog.blogspot.com
Jenny
1975 • Bjärred
#26
14 januari 2008 kl 14:31
Gilla
Var ju tvungen att kolla in Puls.se och det verkar ju vara mycket aktivitet och säkert en bra sida. Kunde inte låta bli att läsa en av trådarna om jogg.se och blev lite full i skratt. Jag kan inte förstå varför flera av medlemmarna inne på Puls.se verkar känna sig hotade av jogg.se och därmed måste klanka ner på detta forum. Det tristaste tycker jag var att flera var tvungna att klanka på nivån på de som är registrerade här. Jag är inte snabb...ännu....men jag kanske kan bidra med ett och annat ändå....
Jag gillar verkligen detta forum och stämningen är super, vet faktiskt inte om jag forsatt jogga efter sommaren om jag inte hittat hit....
Ann-Sophie
1972 • Vallentuna
#27
14 januari 2008 kl 18:32
Gilla
Jag kommer från Puls.se men har inte varit särskilt aktiv i forumen eller gästböcker. Forumet känns väldigt stelt eftersom man måste klicka på varje inlägg för att läsa dem, inte som på jogg.se där man lätt scrollar ner. Jogg.se med systersjaterna är klart överlägsna både vad gällande träningsdagböckerna och forum. Gästbok är inget jag saknar, joggposten fyller det syftet bra.
1981 • Dals-Ed
#28
14 januari 2008 kl 21:19
Gilla
För egen del skulle jag absolut föredra en liten smidig bloggfunktion än en ´vanlig´ gästbok med möjlighet lägga till andra jogg:are ala Funbeat men inget jag absolut saknar.
Ava
1958 • Lindome
#29
14 januari 2008 kl 23:02 Redigerad 14 januari 2008 kl 23:25
Gilla
Även jag har hållit till på puls men också varit här snart ett år. Enligt min mening är gästbok och joggpost inte alls samma sak - gästboken är mer för "privata" meddelanden som man ändå vill ha offentliga om ni förstår vad jag menar. Ett ställe för kommentarer och reflektioner och lite annat (typ tråden som försvann där några stycken peppade och kommenterade varandras träning och funderingar på lopp att anmäla sig till). Lite småpersonligt men med möjlighet för andra att också tycka till.

Om man gillar gästböcker eller inte, är väl en smaksak. Själv tycker jag att de är rätt roliga men kan mycket väl tänka mig att leva utan.
#30
19 januari 2008 kl 14:07
Detta inlägg har raderats
1969 • Upplands Väsby
#31
19 januari 2008 kl 23:48
Gilla
Roger A: en fråga som människan undrat över i årtusenden. :)
1956 • PARTILLE
#32
20 januari 2008 kl 08:54
Gilla
Jag kommer också från puls. Jag har varit medlem där sedan år 2000 (fast på den tiden var det bara ett vanligt diskussionsforum under marathon.se, innan den blev puls 2003) och tycker att behållningen med det stället är gästboken. Eftersom jag nu inte mera vill betala en medlemsavgift till dom som driver puls på grund av deras arrogans blir det färre anledningar för mig att vara där och jag har faktiskt lärt mig att leva utan gästboken, precis som Ava. Fördelen med gästboken är att man umgås över/mellan alla trådar.
Jag håller med Marie delvis att det bildas gästboksgäng på puls. Mest kanske för att det är en del man följer. Man (i alla fall jag) hinner bara inte med att kolla igenom alla gästböcker, då skulle jag inte få tid att träna.
Men det gläder mig att se pulsvänner här.
Det som får mig att tilltalas av Jogg är att joggskaparna själva är med och är aktiva. Allt det som dom har ordnat i form abatter, kläder, idrottsklubb mm. Ett tydligt tecken på det är Niklas inlägg här i denna tåd. Bravo Niklas! Du har fattat det hela. Du är lyhörd!
En annan starkt bidragande orsak är att det är en mycket trevligare atmosfär och vänligare stämning här än puls (kanske beroende på att puls har svällt så mycket?). Det är med fokus på tider och PB:n på puls (inget fel i det), medan här kan man få dela glädjen med en joggkamrat som är överlycklig över att ha kunnat springa 2,5 km. Sådant tilltalar mig mycket mer. Sådana typer av inlägg var mer vanliga på den gamla forumtiden på marathon.se. Jogg.se kommer jag att stanna på (i första hand)
2006 • Alingsås
#33
22 augusti 2008 kl 02:32
Gilla
Ett nytt inlägg i gammal tråd:

Jag har också kommi hit från Puls.se och tröttnade på att utvecklingen avstannade helt på puls.se. Och visst tyckte jag att det blev lite gängbildning i trådarna på Puls.se men man kände sig ofta välkommen även om det kanske skrämmer en del. Men alla forum har sina "forumtroll" och det får man leva med, den stora massan hakar nog inte upp sig på dem ändå hoppas jag (ibland är man ett själv tyvärr). Puls.se är lite krångligare att logga sin träning på men o andra sidan har de fler statistikfunktioner. De saknade dock (då iaf), kartfunktionen som man uppskattar mycket här på jogg.se. Den personliga kontakten med "admin" här uppskattas också, de svarar snabbt och vänligt ifall man undrar eller påpekar något, samt att supporten känns närvarande.
1969 • Sala
#34
22 augusti 2008 kl 11:08
Gilla
Absolut inga gästböcker! Jag vill inte ha gästböcker, utan även i fortsättningen ta kommentarerna i forumen. Om jag frågar i forumet om jag tränar för hårt eller för löst eller har för stabila skor eller för dämpande skor eller vad det nu kan vara. Man får svar på en gång, och av olika personer från gång till gång, men somliga får man från lite oftare. Ibland blir det vetenskapligt exakt, och ibland i en mer kamratlig ton, eller rentav skämtsam. Nej, gästböcker skulle förstöra forumen!
1956 • PARTILLE
#35
22 augusti 2008 kl 11:24
Gilla
Sorry Mårten! Jag tycker nog att en form av gärstboksfunktion skulle vara trevlig. De som var betalande medlemmar på puls kunde stänga av sina gästboksfunktioner om man ville och då kan ju de som inte vill ha gästböcker känna sig nöjda också.
Gästboken på puls är för mig att hålla lite närmare kontakt med mina pulsvänner och eventuellt få lite mer personliga nyheter. Detta är den enda orsaken att jag över huvudtaget loggar in på puls. Det bästa med gästboken på puls är att man som gästboksinnehavare kan kommentera de inlägg man får där. Och ibland kan det bli en synnerligen rolig läsning.
Det är svårt för dom som inte varit på puls med gästbok att förstå syftet med detta. Men jag tycker dom är ett ypperligt komplement till trådarna i forumet, eftersom dom sträcker sig mer tvärs över en tråd som är mer ämnesinriktad.
Nicklas Månspers
1974 • Härnösand
#36
22 augusti 2008 kl 12:05
Gilla
Slänger in ett inlägg även jag......som "gammal" pulsare, som definitivt övergett puls.se av anledningar som nämnt tidigare; brist på prestanda, utveckling, kontakt med admin m.m

DOCK, skulle jag vilja säga att OM det skulle komma / finnas en gästboksfunktion på jogg.se så betyder det inte att alla / man måste använda den.......svårare än så är det inte!

Att fler puls.se folk hittar hit är bara kul och det berikar......för som Leif skriver så är "kompetens och kunnande" väldigt hög på puls.se och nivån på löpningen är vass. Alltså något att inspireras av och kul att läsa om!






< < < 1 2 > > >
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.