Löpning Om jogg.se 73 inlägg 1347 visningar

reklam för sidan

Jonny Boysing Ottosson
1959 • Sibbhult
#1
27 januari 2008 - 09:06
Gilla
Jag försöker göra så mycket reklam jag kan för denna sida,för den är bara så jäkla bra.
Jag är härinne minst en gång om dan,för att kolla lite hur mycket andra har varit ute,
Samt kolla om de är nåt nytt intressant på forumet.
Tack Jogg.se
< < < 1 2 3 4 > > >
1956 • PARTILLE
#21
28 januari 2008 kl 12:40
Gilla
Den här diskussionen har varit många gånger på puls.se och jag hävdar stenhårt att man kan inte dra generella gränser vad som är jogg eller löpning. Det måste utgå från varje individ. Precis som Borgskalan. Om jag upplever det som att jag springer. Ja då springer jag. Om jag springer så f-n löser av mig och befinner mig på 6 minuters tempo. Då finns det många andra som kallar det för jogg. Och då är det jogg för dom, men det är löpning för mig. Fine! Och är det så att jag medvetet utför en aktivitet (promenad, vedhuggning, simning, spinning, löpning whatever...) som jag speciellt förbereder mig inför och är utanför det jag gör till vardags (gå till jobbet, hämta kaffe etc...). Ja, då tränar jag.... Utgå från Er själva och inte från generella tumregler. Det spelar ingen roll om man säger jogg eller löpning. Vi försöker på olika sätt att förbättra oss. Snabbare tider, bättre hälsa osv och det är detta som räknas.
Jag tycker jogg är ett bra namn. Det nedtonar den tidshysteri som puls ger sken av och som finns där. Och som någon skrev här. Loggan ger en go retrokänsla. :-)
1978 • Åkersberga
#22
28 januari 2008 kl 12:47
Gilla
Alva
jag ber om ursäkt om du tog illa vid dig, inte min mening, självklart får alla tycka olika, men du kanske kan förstå att andra kan ta illa vid sig när du skriver på ett sätt som kan uppfattas nervärderande av oss andra som inte springer så fort.
Nu tycker jag vi drar ett sträck över detta och ger oss ut och joggar/lunkar/springer/löptränar eller vad vi nu själva väljer att benämna det som.

Ta det lugnt i spåren bara, tänk på att det är halt ute! (iallafall i stockholmstrakten)
Allie K
1974 • Knivsta
#23
28 januari 2008 kl 12:51
Gilla
Jag har läst mina inlägg igen och ser inget som kan uppfattas nedvärderande. Det är era negativa tolkningar. Jag pekade på det relativa i vad som är jogging och sa att mitt tempo kan vara joggingtempo för snabba löpare. Jag sa inte att det är något fel med att jogga heller, som någon påpekade så gör jag det själv rätt ofta.
Salle Rickards
1956 • Älvsjö
#24
28 januari 2008 kl 12:51
Gilla
"Jogg" sitter hel rätt ; Bortennisspelarna, även de bästa "lirar ju pingis" !
1954 • Karlshamn
#25
28 januari 2008 kl 12:55
Gilla
Det känns tråkigt om det finns dom som tycker sig vara för bra eller "för fina" för att jogga in på den här sidan. Jag tycker den är alldeles utmärkt just för att här finns en plats för alla. Vi står alla på olika nivåer, men har samma grundintresse. Det skiljer bara på nivå. Här finns också mängder av trådar i forumet, fyllt med ämnen av olika variationer. Elit eller motionär, skit samma, här är vi alla löpare/joggare med egna ambitioner och förutsättningar. Jag tycker det viktigaste är att vi alla respekterar dessa fakta och varandra. JOGG ON EVERYBODY......
1978 • Åkersberga
#26
28 januari 2008 kl 12:59
Gilla
Ingvar. Jag kunde inte sagt det bättre själv!
Kristofer Hindersson
1975 • Norrtälje
#27
28 januari 2008 kl 13:42
Gilla
Tror att spring.se redan är registrerat (asiatisk restaurang). Med tanke på hur svårt det är att hitta på unika domännamn som har att göra med vanliga aktiviteter så tycker jag det är smått mirakulöst att Niklas kunde få tag på jogg.se. Men cykl.se tycker jag var bra krystat! :-P (j/k)

Jag har annars inget problem med jogg.se, det är ju bara namnet på siten och funkar väldigt bra som logotype. För tankarna till behagliga sommarkvällar i pojkåren när man var ute och lunkade med farsan i skogarna hemmavid.
1972 • Alingsås
Administratör
#28
28 januari 2008 kl 15:30
Gilla
Jag kan förstå att alla inte känner sig riktigt bekväma med namnet jogg.se men det är ju så som Kristofer skriver inte helt lätt att hitta domännamn och jag tyckte jogg.se var kanon när jag hittade det.

Personligen ser jag mig som en löpare som framförallt ger mig ut och springer... jogg:ar det gör jag på nätet.
Henning Looström
1973 • Lund
#29
28 januari 2008 kl 15:43
Gilla
Äh. Om man väljer bort en grymt bra sida pga namnet har man ju problem på helt andra plan.
Niklas! Kör så det glöder!
#30
28 januari 2008 kl 17:24
Detta inlägg har raderats
Jonny Boysing Ottosson
1959 • Sibbhult
#31
28 januari 2008 kl 17:30
Gilla
Precis det var ju så jag tyckte när jag startade upp diskusionen,att göra reklam för en riktigt bra sida,
Bra jobbat Niklas
Marcus ottosson
1975 • Hässleholm
#32
28 januari 2008 kl 17:59
Gilla
Johnny!!!! Kanon bra inlägg vilken debatt det blev.
JOGG.se är absolut den bästa sidan, den vänder ju sej till "alla" från stavgångare till elitlöpare...
Fattar inte att man kan hänga upp sej så mycket på ett namn som Alva gör.Låt var och en kalla sej vad de vill och framförallt ge f-n i person angrepp som på Charlotta och Josefin......
För en som precis börjat träna är ju 7min /km ett joggtempo medan för en elitare kan 3,30min/km vara ett "jogg tempo", det är väl upp till var och en att kalla sej vad de vill.....

Niklas du gör ett kanon jobb med sidan och namnet är klockrent, fortsätt såhär så hjälper vi alla JOGGARE dej att sprida sidan vidare och för dom som det ej passar så TACK OCH HEJDÅ!!!!!!!!

Ikväll ska jag ut och jogga:):):):)
Allie K
1974 • Knivsta
#33
28 januari 2008 kl 18:45
Gilla
Men herregud, läs ordentligt innan ni kommer med hemska anklagelser. Jag har inte kommit med några personangrepp men däremot har flera här varit otrevliga mot mig i denna diskussion. Jag har inte dragit någon gräns för vad som är jogging, utan tvärtom så framhöll jag att det är relativt, såsom du säger Marcus Ottosson. Jag citerar mig själv: "även om mitt tempo skulle vara joggingtempo för en snabb löpare." Hur kan ni inte förstå det, att jag menar att det är relativt? För mig är 5:30 jogging, för Josefine är det löpning. Mitt allra snabbaste tempo är jogging för Mustafa Muhammed, garanterat. Jag har knappast heller sagt att någon är mindre värd för att den personen är en joggare. Hur kan ni påstå nåt sånt? Tycker det här har urartat till en sandlådediskussion. Jag har inte heller sagt att NIklas inte gör ett bra jobb, tvärtom. Har bara sagt att namnet jogg inte tilltalar alla och att jag hade föredragit ett annat namn. Folk vill väl regga sig på communities där det finns likasinnade och är man löpare så inte reggar man sig på ett höjdhopparforum, utan hellre där LÖPARE hänger. Så ja, det är skillnad på folk och det är bra. Vi har olika mentaliteter, ambitioner och intressen, men det betyder inte att det ena är sämre än det andra. Det som är dåligt däremot är att vara otrevlig och obefogat anklaga nån för att nedvärdera andra etc.
Marcus ottosson
1975 • Hässleholm
#34
28 januari 2008 kl 19:58
Gilla
Ja alla tänker vi olika....

NO COMMENTS!!!!!!!
1956 • PARTILLE
#35
28 januari 2008 kl 20:05
Gilla
Men snälla Alva. Josefin bad ju faktiskt om ursäkt. Och "påhoppet" var ju en fråga som ställdes tolkar jag det som. Hon vill ju själv dra ett streck över det. Gå nu inte i försvarsställning, det behöver Du verkligen inte. Ingvar talar i allmänna ordalag och inte mot någon. Ordklyverier är faktiskt puls.se:s specialitet och en mycket uppskattad sysselsättning där. Jag uppfattar inte ett enda inlägg i denna tråd som illasinnat eller nedväderande mot någon som gjort inlägg här. Det känns som om Ni har läst förbi varandra tycker jag ;-)
fru Lindh
1968 • Finland
#36
28 januari 2008 kl 20:13
Gilla
Jag gör gärna reklam för jogg.se även om jag är utomlands - exempelvis genom att ha logga-shirten på i "vimlet" , är det möjligt att köpa hit till Finland också?
1959 • Saltsjö-Boo
#37
28 januari 2008 kl 20:15
Gilla
Jogg.se är en toppensajt, Niklas gör ett fantastiskt jobb och namnet har jag inga som helst problem med....

På Forumet ska det va högt till tak, alla ska känna sig välkomna och alla ska ha rätt att uttrycka sina åsikter

Så man behöver ju inte vara hetlevrad, sandlådemässig, göra en höna av fjäder och söka konflikter där ingen finns, etc, etc... Sans och reson!

Alva är helt OK och har all rätt i världen att säga vad hon känner personligen inför begreppet "jogga". Jag tycker inte att hon gått till personangrepp eller nedvärderat någon....

Om man nu blir lite syrak för att de pratar ner jogg.se på puls.se, då ger man igen med samma mynt och glimten i ögat ;-)

Namnet puls.se associerar jag närmast till:
1. Hjärtoperation
2. Akutmottagning
3 Stress
4. Skräck
5. Husmorsgympa med stickade benvärmare
...
17 Joggning
...
48 Löpning
Lena Alm
1986 • Östersund
#38
28 januari 2008 kl 20:25
Gilla
Haha, denna tråd har verkligen spårat ur. ..alla missförstår alla.. men det är kul med heta diskussioner. =)
Nu ska jag ut och springa, och sen lägga upp det på den på bästa sidan jogg.se! =)
1978 • Åkersberga
#39
28 januari 2008 kl 20:38
Gilla
som sagt, jag bad om ursäkt till Alva om hon tog illa vid sig det var inte alls min mening. Du förklarade din åsikt, jag förklarade mig och Jag skrev också att självklart ska vi alla kunna ha olika åsikter.
Sen försökte jag avrunda det från att urarta genom att vilja dra ett streck över diskussionen och istället gå ut och jogga lite, vilket jag också gjorde. 6 km blev det. :)

I övrigt vill jag bara hålla med övriga om att Niklas och Co gör ett grymt bra jobb med siten och jag känner att den vänder sig till alla och samtliga oavsett nivå på sin joggning/löpning är välkomna.


1972 • Sollentuna
#40
28 januari 2008 kl 20:43 Redigerad 28 januari 2008 kl 20:59
Gilla
Här har det visst hänt en del... Inte visste jag att mitt inlägg om jogga vs springa skulle diskuteras så intensivt.
< < < 1 2 3 4 > > >
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.