Löpning Övrigt 132 inlägg 9659 visningar

Ang "nr 2" i skogen...

1973 • Göteborg
#1
18 augusti 2011 - 15:08
Gilla
Har läst lite i tråden Du vet att du är en löpare... och då har jag sett att flera har skrivit "när man har behövt göra nr 2 i skogen/vid spåret mm".

Nu kanske jag slår in öppna dörrar, men huuuuur i heee----veteee tänker man? Blir man verkligen så skitnödig (jo uppenbart!)? Jag har väl inte hållt på med löpning tillräckligt länge för att drabbas av denna nödighet.

Att jag blir upprörd beror på att jag som hundägare ofta går i skogen där folk springer. Hundar har som bekant ett väldigt stort intresse för skit, rent ut sagt. Ju äckligare ju godare tydligen, ett ganska normalt hundbeteende tyvärr. Så att hundar äter skit är inte så mycket att göra åt, men att människor skiter i skogen tycker jag är för jävla äckligt, ursäkta kraftuttrycken!
Så sent som idag gick jag runt Delsjön i Gbg och hade hunden kopplad hela tiden, ändå lyckades han hitta en "go" hög precis intill stigen man går på och skulle gotta sig i den. Eftersom han var kopplad hann han aldrig börja rulla sig i det, men han såg inte go ut om nosen :-(
Tänk om han hade hunnit rulla sig i det och man skulle han in hunden i bilen sen? Mår illa bara jag tänker på det!! Att det var från en människa syntes både på formen och inte minst känndes det på lukten kan jag säga...

Snälla ni, som uppenbarligen tycker att det är ok att tömma tarmen i skogen, ta med några hundbajspåsar i fickan och plocka upp! Jag som hundägare är ålagd att plocka upp efter min hund, och jag plockar upp även i skogen. Därför är det väl inte mer än rätt att även folk ska plocka upp efter sig?
Jag förstår att konsistensen inte alltid är hanterbar heller, men med lite jord/grus/löv så går det att samla ihop i en påse!

Eftersom skogen används av både löpare och hundägare så kanske vi skulle kunna samarbeta lite!
*nu hukar jag mig för alla ruttna tomater som kastas åt mitt håll*
< < < 1 2 3 4 5 6 7 > > >
1976 • Sollentuna
#41
19 augusti 2011 kl 12:43
Gilla
Thomas, nu kan man ju regga multipass här på jogg ;)
Kim Dahl
1976 • växjö
#42
19 augusti 2011 kl 14:12
Gilla
ha ha ha =) Hög nivå=)
1973 • Göteborg
#43
19 augusti 2011 kl 14:31
Gilla
Se där ja... en ny dimension i löpträningen! Den bjuder jag på!

Glöm inte att klocka samtliga dicipliner: springa - göra - avlägsna - springa.

Om jag är flitig och ligger i ordentligt så kanske även min mage börjar balla ur. Det jag i så fall förlorar i tid på sämre löpteknink tar jag igen genom en fulländad avlägsnandeteknik medelst svart doggybag ;-)

Det var ju kul att denna skittråd kunde engagera så många!
Men nu har häxan surtant fått spy sin galla och kommit ner på jorden igen. Vill ni fortsätta skitsnacket ;-) fine with me, men jag hoppar av nu!

Ha det!
Carina Petersson
1971 • Stora Höga
#44
19 augusti 2011 kl 15:48
Gilla
Jag brukar inte kommentera här på jogg.se men nu känner jag att jag måste. I början av inlägget skriver du Anita "För handen på hjärtat: Är det fräscht som människa att sätta sig och skita i skogen om man är fullt frisk??" samt senare "Om jag är flitig och ligger i ordentligt så kanske även min mage börjar balla ur. ". För din info: Att magen ballar ur när man springer har inget att göra med huruvida man ligger i och är en "riktig" löpare. Det har med magen att göra och inte konditionen, benstyrkan, syreupptagningsförmågan eller.... Däremot kan löparmagen rentav bli bättre av att springa mer och ofta.
Jag kan hålla med om att man kan försöka komma så långt undan från stig/väg som möjligt, täcka över o.s.v. Men samtidigt så är faktum att de som verkligen har en löparmage och vet vad det innebär vet också att man ibland snackar sekunder från att känslan uppstår till att katastrofen kan vara ett faktum. Det är fruktansvärt begränsande att alltid behöva välja löptur efter om man vet att det finns skog på en sida vägen..... Det är ju liksom inget man ÖNSKAR att sitta där i diket och göra det man kan göra på väldigt, väldigt mycket bekvämare sätt...... Men älskar man att springa så springer man även om man nu måste vara "ofräsch" och göra nr2 i skogen.
1975 • Sibbhult
#45
19 augusti 2011 kl 16:47
Gilla
Har inget att tillföra rent tekniskt i ämnet, Vill bara ge lite cred till trådstartaren för att hon svängt sin åsikt lite, tänk om fler kunde vara lika benägna att tänka om och ta till sig av kritik.
Lotta Slätt
1977 • Floby
#46
19 augusti 2011 kl 16:55
Gilla
Vid sidan om en motionsslinga i skogen får man väl nästan räkna med att det ligger skit! Det ligger ju fullt inne i städerna så varför skulle det vara annorlunda där det faktiskt får anses naturligt förekommande?
1973 • Åkersberga
#47
19 augusti 2011 kl 16:56
Gilla
Anita: Jogg är ett jättetrevligt ställe MEN det är helt meningslöst att diskutera något som har det minsta lilla att göra med hundar här, då får man hejdlöst mkt skit (!) från alla håll!

Det är inte alls ovanligt att hitta människoskit i skogarna runt omkring Stockholm i alla fall (i de flesta kommunerna). De flesta hundar äter tyvärr människoavföring, det går men det är svårt att träna bort. Jag plockar alltid upp efter mina hundar och tycker att det är ett rimligt krav att människor som skiter i skogen gräver ner det eller plockar upp det och slänger det i soptunna.

Men som sagt, ingen kommer hålla med dig i dessa frågor här. Majoriteten här är joggande hundhatare säger min erfarenhet. Vi är några få hundälskande, hundägande joggare =)

PS Nämn heller aldrig att du har hunden lös ibland, då kommer du bli sågad vid fotknölarna ;-)
1981 • Linköping
#48
19 augusti 2011 kl 17:28
Gilla
Anita, du har rätt i mycket, men folk blir tyvärr ilskna ibland. Ofta när det gäller hundar... Jag säger inte mer än så för att slippa mer bråk.

/Karin, hundägare och känner väl till begreppet sos...
Micke Larsson
1971 • Norge
#49
19 augusti 2011 kl 17:32 Redigerad 19 augusti 2011 kl 17:32
Gilla
Marika:

"Men som sagt, ingen kommer hålla med dig i dessa frågor här."

Har du läst NÅGOT mer inlägg i tråden än Anitas första? I så fall undrar jag vad som krävs för att du ska tycka att man inte får "hejdlös" kritik. Måste man PRISA HERREN för alla underbara hundar i varje mening för att inte viftas bort som rabiat hundhatare av dig?

"Nämn heller aldrig att du har hunden lös ibland, då kommer du bli sågad vid fotknölarna."

De som berättar att de släpper sina hundar i situationer där de är medvetna om att det är ett lagbrott brukar få en hel del kritik här ja. Så är det några andra lagar du tycker att det är okej att bryta mot eller är det bara hundägare som ska stå över lagen?
1981 • Linköping
#50
19 augusti 2011 kl 17:34 Redigerad 19 augusti 2011 kl 17:37
Gilla
Åhh! jag borde hålla käften... Men kan inte. Det har snackats så mycket skit i den här tråden!

Micke: VAR är det ett lagbrott att ha hunden lös?
1973 • Åkersberga
#51
19 augusti 2011 kl 17:47
Gilla
Karin: överallt i tätbebyggt område.

PS Jag bryter mot denna lag mist 3 h om dagen.

Karin; du och jag går och lagar fredagmat istället samt tar ett glas rött - här får vi bara pisk om vi hänger kvar ... ;-)
Micke Larsson
1971 • Norge
#52
19 augusti 2011 kl 17:48
Gilla
Karin, det ämnet känns också ganska utrett i fler trådar än jag orkar minnas, men förutom i lokala ordningsbestämmelser bl a här:

"Under tiden 1 mars till 20 augusti måste du hålla din hund under extra stor uppsikt när ni är ute i naturen. Detta framgår av paragraf 16 i lagen (2007:1150) om tillsyn över hundar och katter, där det står att hundar ska hindras från att springa lösa i marker där det finns vilt.

Naturvårdsverkets tolkning av lagen är att om en hund ska hindras från att springa lös måste den i de allra flesta fall hållas i koppel. Det är bara extremt väldresserade hundar som kan få gå lösa under tiden 1 mars till 20 augusti.

Lagens syfte är att skydda de vilda djuren under den mest känsliga tiden när djuren får sina ungar. De marker som lagen syftar på är praktiskt taget all naturmark, även större parker och liknande.

Även annan tid på året måste hunden hållas under sådan tillsyn att den hindras från att förfölja vilt. En lösspringande hund i naturen får kopplas av jakträttshavaren som ofta är markägaren, eller någon som företräder henne/honom.

Om hunden inte går att fånga riskerar den att bli skjuten. Samma öde kan drabba den hund som springer fritt bland boskap och har visat benägenhet att bitas."
Micke Larsson
1971 • Norge
#53
19 augusti 2011 kl 17:52
Gilla
Marika: Ja, med din grundinställning till vad du uppfattar vara hejdlös kritik tror jag att det är ett klokt beslut.

Till skillnad från dig anser jag att tråden fick en rätt vettig utveckling ett tag (efter att de av oss som kände oss påhoppade av att TS tycktes förutsätta att det var just "joggarspillning" hon hittat fick ventilera lite). Sen är det ju alltid så att olika människor gör olika bedömningar om när ett ämne är utrett.

Trevlig helg, hundägare och andra!
1968 • Göteborg
#54
19 augusti 2011 kl 17:58
Gilla
Tro det eller ej, Karin, det är faktiskt ett lagbrott i HELA Sverige. Läs lag (2007:1150) om tillsyn av hundar och katter. Paragraf 1 handlar om tillsyn, d v s om hunden kan orsaka skada eller avsevärd olägenhet så skall den vara kopplad om ägaren inte har full kontroll över den ochparagraf 16 om att en hund skall vara kopplad mellan 1 mars till och med 20 augusti i marker där vilt förekommer... Till det kommer lokala ordningsstadgar upprättade av varje kommun.

Så.. Det är aldrig ok att låta hunden gå lös om den inte kan låta bli att hoppa på eller springa efter människor. Läs gärna igenom lag, lokala ordningsföreskrifter och ett och annat rättsfall i ämnet om du orkar leta så ser du vilket ansvar hundägare har enl. gällande regler.
1981 • Linköping
#55
19 augusti 2011 kl 18:14
Gilla
Suck.
Micke Larsson
1971 • Norge
#56
19 augusti 2011 kl 18:23
Gilla
Karin: Ursäkta, men du frågade och du fick svar. Vad är problemet? Jag kan fatta om du inte gillar lagen, men det är ingen i detta forum som kan göra något åt det. Sedan kan du antingen välja att följa den eller göra som Marika och kokettera över det faktum att du bryter mot den. Vilket som lär föra tråden framåt ungefär lika mycket som din suck.
Björn
1975 • Stockholm
#57
19 augusti 2011 kl 20:02
Gilla
I vilket fall som helst funkar det väldigt dåligt att fiska martyrpoäng...
2009 • N/A
#58
19 augusti 2011 kl 21:04
Gilla
Haha rolig tråd med en lite annorlunda twist =)

Allvarligt så innehar jag som naturmäniska/joggare så mycket agg mot hundägare att det är svårt att få över mig till hundägarens sida...

Lägg ner! Skall era hundar ha mer rätt att skita i skogen än en friluftande människa?

Haha starta ett politiskt parti som heter HI (man skall säga det lika argt som man säger FI)

Nästa gång jag blir jagad av en hund ska jag säga "Håll hunden kopplad annars kanske jag skiter i skogen så att den rullar sig i männkonummertvå" HAAH!!

Humor!

P&K
-Jesper
jesper svensson
1967 • staffanstorp
#59
19 augusti 2011 kl 21:05 Redigerad 19 augusti 2011 kl 21:18
Gilla
Lotta det är inte ett lagbrott i hela sverige ... det är en utbredd missuppfattning... Micke hade klart för sig... lagen säger att du ska ha kontroll på hunden och det är inte samma sak som att den är kopplad. Sedan finns det lokala stadgar naturligtvis.
1965 • Uddevalla
#60
19 augusti 2011 kl 22:59
Gilla
Tredje Jesper (och kanske sista?). Glad hundägare och ibland nödgad skogsskitare. And proud of both!! Vill mest bara påtala att trådskaparen dragit sig tillbaka vilket för mig är detsamma som att be om en stängning. Skall vi inte göra det? Om någon känner sig nödgad att fortsätta diskussionen så kanske en ny tråd är rätt? "Nr.2, nr 2"? Over & out, OK alla?
< < < 1 2 3 4 5 6 7 > > >
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.