Löpning Kost & Näring 829 inlägg 38470 visningar

Viktuppgång trots träning!!!!!

1964 • Kristianstad
#1
24 maj 2011 - 12:52
Gilla
För 3 år sedan vägde jag 72 kg till mina 170 cm. Tänkte ta ett ryck och komma under 70, men......väger idag 83 kg i stället! Har alltid tränat och de senaste åren mer regelbundet eftersom barnen flyttat ut och man har all tid i världen. Väldigt frustrerande att riktigt känna hur man växer! Jag har varit på läkar koll, men inget är "fel". Möjligtvis att ämnesomsättningen minskar med åldern. Jo tack! jag springer 4-5 ggr (även intervaller) i veckan, tar en extra långpromenad på helgen och kör styrka för överkroppen 1 (helst 2) ggr i veckan.
Det är självklart mycket jobbigare att springa med denna vikten, så orken har blivit sämre. Har genomfört 4 halvmaror på strax över 2 tim (det senaste -08), men nu orkar jag ca 7 km innan jag måste gå och det går inte fort........
Kosten är säkert en del i detta, men sååå fel äter jag inte!
som sagt, väldigt frustrerande att "inget händer" i rätt riktning och tar gärna emot tips och råd.
< < < 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 > > >
Johan Larsson
1972 • Halmstad
1 september 2011 kl 20:01
Gilla
Ja, jag hade också varit glad för min kollega, antagligen en smula avundsjuk med;-) Jag tror dock att man kan springa ultra oavsett kost, man måste dock ha en grymt stark kropp och likaledes pannben. Det hade varit en större prestation att göra milen på 27 minuter på strikt LCHF, den dagen någon gör det så blir jag också frälst;-)
Niclas Sigstedt
1973 • Jönköping
1 september 2011 kl 20:12
Gilla
Citat "Min uppfattning är att det nästan är lika mycket fanatism och sektvarning över hela LCHF rörelsen"

Det kan dock tilläggas att det oftast numera är motståndarsidan som börjar bråket. Så mycket skit och lögner som media sprider kan tyvärr inte gå okommenterat förbi. Skulle de sluta prata strunt skulle det inte finnas så mycket agg och diskussionen eller sektstämning. Även denna gång var det en uruselt mediainlägg som någon förstås slängde upp här för att basunera ut att LCHF är dåligt. För ett tag sedan var jag även inblandad i en annan diskussion. Den började med en nyhet att Dahlqvist skulle sluta föreläsa. Någon kommenterade med ett elakt "ÄNTLIGEN!". Nu blev det en diskussionen som varade i veckor. Utan det där lilla elaka skitinlägget skulle det aldrig blivit en diskussion. Att argumentera emot LCHF får man förstås göra, det kan vara spännande när det diskuteras spännande fakta och vetenskap, för och emot osv. Tyvärr är påhoppen inte ofta på den nivån. Media slänger numera ut det ena påhittet efter det andra nästan dagligen, oftast rent skit. Då kommer sektstämningen aldrig ta slut, men det är nog det media vill. Det kommer faktiskt många artiklar som är positiva angående vissa LCHF-frågor, dessa nämns förstås aldrig. Men kommer det en unken artikel på Aftonbladet så får alla veta det och sprider den och värst av allt, de tror på den. :-)
Niclas Sigstedt
1973 • Jönköping
1 september 2011 kl 20:17
Gilla
Johan: John tänkte sätta nytt personligt rekord med en sub40 (med LCHF och FF) under midnattsloppet. Regnet lade tyvärr till några kilo i skorna så det blev bara runt 41. Ja, det är ett tag kvar till 27. ;-)
Gabriella Göthberg
1974 • Stockholm
1 september 2011 kl 20:55
Gilla
@Niclas: Varför skulle media konspirera mot LCHF? Den där övertygelsen om att vara förföljda är nog en av orsakerna till uttalanden om sekterism.
Per Sundqvist
1979 • Sundsvall
1 september 2011 kl 21:22
Gilla
Claes #779

Ingen har någonsin blivit stark av att knapra anabola steroider.
Niclas Sigstedt
1973 • Jönköping
1 september 2011 kl 21:47 Redigerad 1 september 2011 kl 21:55
Gilla
@Gabriella

Du tolkade nog in lite väl mycket i mitt inlägg. Jag påstod inte alls att vi är förföljda. Frågan var varför vi har blivit en sekt. Svaret numera ligger kanske i att om det INTE skulle skrivas massor av inlägg varje dag där man skruvar till det till osanning så skulle inga LCHF:are behöva kommentera något. Strikt bra vetenskapliga studier skulle florera i media då och då, inget att hetsa upp sig över, bara spännande. De som äter LCHF gör det, de som inte gör det fortsätter med det. Alla gör vad de tycker är bäst för sig själv. Endast vetenskapen är intressant och där borde vi lägga ribban och inga låga diskussioner skulle uppkomma och ingen sektkänsla skulle uppstå. Numera ligger nivån i diskussionen i stora delar av skvallerpressen som just rent struntskvaller. Med det menar jag inte att vi är förföljda bara att skvallerpressen är usel och indirekt driver vissa LCHF:are att kommentera eländet och just därför blir det sektkänsla.

Tänk om en studie dras upp i Expressen att jogging medför cancer. Rubriken skulle typ vara "jogging dödar". Alla som inte vet något om jogging tror på den. De som dock är pålästa ser snabbt att studien inte alls påvisade detta utan Expressen vred till den så att det lät värre än det var. Vissa kanske inte skulle bry sig, men om samtidigt alla som joggar alltid kommer bli ifrågasatta vad de håller på med kanske vissa skulle känna att de behöver kommentera dessa usla artiklar.

Varenda gång det kommer något positivt om LCHF så slänger inte jag in det här på jogg.se eller någon annanstans. Men usla Aftonblads artiklar de kommer förstås här då och då.
1976 • Sollentuna
1 september 2011 kl 22:08
Gilla
Per, gissar på att du vill anmärka och tjafsa om nåt med ordmärkeri som utgångspunkt, men okej, utveckla gärna :)
1976 • Sollentuna
1 september 2011 kl 22:14
Gilla
Johan #780, John's bedrift kom väl på tal då Nithin sa att han inte orkade träna alls utan kolhydrater? Visst är det trögt i början, men det går alldeles utmärkt om man ger kroppen tid att anpassa sig :)
Nithin
1980 • Märsta
1 september 2011 kl 22:41
Gilla
"Det sunda förnuftet är unikt för varje individ...

Ang. snabba tider i VM måste man fortfarande hålla isär prestation och hälsa. Det är inte samma sak.

Man blir jävligt stark av att knapra anabola steroider!

(Nä, jag jämställer inte kolhydrater med steroider, men "to make a point"...)"

Sanning...

Det sunda förnuftet är tydligen högst individuellt...
Johan Larsson
1972 • Halmstad
1 september 2011 kl 22:48
Gilla
Claes; Klart man kan träna utan kolhydrater, det menar väl ingen i tråden att man inte kan (orkar dock inte kolla igenom;-) Diskussionen har väl mera handlat om vad som är bäst och ibland snabbast...och vad som gör att man går ner i vikt.

Angående Johns bedrift (vilket det sannerligen är) så är det ju många i varje ultralopp som begår samma eller liknande bedrifter med en annan kost.

I ditt inlägg #779 skriver du att man måste hålla isär prestation och hälsa, det gör man ju inte i ett inlägg där man tar upp en fantastisk prestation och kopplar den till en diet som för vissa är provocerande samt med barfotalöpning som för andra är provocerande. Att du dessutom också gör kopplingen att Johns prestation är hälsa och löparna i 10000 metersfinalen är ohälsa är också kanske att gå ett litet steg för långt. Elitidrott sliter sägs det men hur löparna från 10000 metersfinalen mår jämfört med om de ätit LCHF och sprungit barfota tror jag ingen här har en aning om.
1976 • Sollentuna
2 september 2011 kl 09:01
Gilla
Johan, förstår vad du menar.

Min poäng är att det är skillnad på att äta för bästa hälsa och att äta för bästa prestation. Sen var gränsen går för en prestation som inte är hälsosam är nog som sagt svårare att avgöra. 55 km i VFF kanske inte är det allra bästa för kroppen, nej.
Kinsei
1974 • Malmö
2 september 2011 kl 09:08
Gilla
Det som stör mig med LCHF-rörelsen och som gör att jag tycker den är sektliknande är, förutom konspirationsteorierna, att alla uttalanden är så extremt generaliserande. Det är få som säger "jag gillar att äta så här för jag mår bra av det/det hjälper mig att hålla vikten/kontrollera aptiten" eller vad det nu är. Nej, det heter att ALLA måste göra detta, ALLA mår bätttre av det, INGEN mår bra av kolhydrater; ALLA sjukdomar försvinner om vi äter tillräckligt mycket mättat fett. Det blir bara så tröttsamt, och det ger knappast grogrund för någon vettig eller trevlig diskussion om hälsosam kost. Kanske är det därför som jag också fnissar skadeglatt när Annika D får taskiga blodsockerväden eller något liknande kommer upp på löpsedlarna.
1977 • Morgongåva
2 september 2011 kl 10:59 Redigerad 2 september 2011 kl 10:58
Gilla
Kinsei, det har du nog rätt i. Men kom ihåg att den andra sidan känner likadant! De tycker att kolhydratsförespråkarna anser att; "ALLA måste göra detta, ALLA mår bätttre av det, ALLA mår bra av kolhydrater; ALLA kommer få massor av sjukdomar om vi inte äter tillräckligt mycket kolhydrater. Det blir bara så tröttsamt, och det ger knappast grogrund för någon vettig eller trevlig diskussion om hälsosam kost."

I grunden tror jag det är människans oförmåga att första hur andra inte kan se det som man själv tycker är "uppenbart", och att man läser in för mycket i den andra sidans argument.

Detta ser vi inte bara i denna debatt utan i princip alla ämnen där meningar går förbi oavsett om det rör sig om religion, politik, sport eller vad det än är.

Det man får göra är att ta diskussionen med en nypa salt, speceillt de som är mer rabiata i sina inlägg. Speciellt på nätforum där tonen ofta blir mer tillspetsad. Jag tror nog att om alla i denna tråd träffades i verkligheten skulle tonen bli helt annorlunda :-D
Kinsei
1974 • Malmö
2 september 2011 kl 11:21
Gilla
Ja, jag fattar inte riktigt hur kost - särskilt vad ANDRA människor äter har kunnat bli ett så laddat ämne! Jag var förut extremt kostintresserad och läste allt jag kom över i ämnet. Men de senaste åren har marknaden fullkomligt exploderat, och det går inte att öppna en tidning utan att kostråden haglar och mer eller mindre självutnämnda experter predikar sina linjer. Nu är det mest tröttsamt. Sannerligen ett i-landsproblem hur vi bombarderas av information samtidigt som befolkningen blir fetare och fetare. Borde förmodligen bry mig ännu mindre och kanske ägna en tanke åt svälten på Afrikas horn!
1972 • Söderhamn
2 september 2011 kl 13:10
Gilla
Fanatismen och ensidigheten hos LCHF anhängarna beror antagligen på att hjärnan slutat funka på grund av kolhydratbrist.....
jesper svensson
1967 • staffanstorp
2 september 2011 kl 13:40 Redigerad 2 september 2011 kl 13:40
Gilla
# 796

Det var ju ett konstruktivt inlägg!

som att jag skulle säga att dina flummerier beror på att du är hög på socker... men det avhåller jag mig från :)
1972 • Söderhamn
2 september 2011 kl 13:52
Gilla
Smaskade i mig en chokladbit direkt efter jag skrev inlägget, som väl var ungefär lika konstruktivt som de senaste 787 inläggen, faktiskt :)
Niclas Sigstedt
1973 • Jönköping
2 september 2011 kl 13:55 Redigerad 2 september 2011 kl 13:58
Gilla
Här är ett spännande klipp hur barnen blir när de är uppväxta med LCHF-föräldrar. :-D http://www.aftonbladet.se/webbtv/noje/underhallning/schulmanshow/article13562882.ab?start=2163

Enligt Linus i alla fall. ;-)

(Titta speciellt på klipp två, sjuka grejer.)
Gabriella Göthberg
1974 • Stockholm
2 september 2011 kl 15:04
Gilla
Kinsei: Word! Det är också det enda jag stör mig på. Om någon mår bra av att äta på ett visst sätt: SUVERÄNT! Jag skulle inte göra det.
1976 • Sollentuna
2 september 2011 kl 15:20
Gilla
Linus, 797 inlägg var det faktiskt. Inte 787 som du skrev. Lite trött i huvudet? ;)

Gabriella, låt bli då :) Men jag måste väl få rekommendera något som fungerar så pass bra för mig och många i min omgivning, utan att få en massa aggressiva påhopp? Det är ju ändå ditt val i slutet, som du säger?
< < < 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 > > >
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.