Löpning Tävlingar & Motionslopp 66 inlägg 6560 visningar

Tjejmilen KAOS!

1971 • Östersund
#1
5 september 2011 - 10:05
Gilla
Sprang tjejmilen i lördags och ordningen kring startled 5-15 var under all kritik! De seedade leden verkar ha fungerat bra men efterson jag inte hade någon seedning så planerade jag att ställa mig i starled 5. Men det var inte lätt att hitta dit ska jag säga, inga markeringar fanns, alla forcerade de staket och band markeringar som fanns och hela startledet blev ett enda inferno men nästintill slagsmål på sina håll. Damen brevid mig hade träskor och ryggsäck med en termos som stack upp! Finns det ingen koll på det hela?! Att inte kvinnor har självinsikt om sin förmåga att springa är bedrövligt och förstör för oss som verkligen ville göra en bra tid så att man kunde bli seedad till nästa år! Första km gick nästan på 9 minuter!!! Till på köpet registrerades inte mitt chip vid starten (pga all trängsel?) så jag fick samma starttid som led 1 (eliten) dvs 25 minuter före mig. Detta resulterade i en sluttid på 1,27,44, kul! Ingen seedning med andra ord! (sprang enligt min klocka på ca 1 timme, helt ok med den start man fick men way over min förväntade tid dock, suck) Det är väl bara att kavla upp ärmarna och styrketräna lite inför nästa års tjejmil så att jag kan armbåga mig fram till främre delen av startled 5!
< < < 1 2 3 4 > > >
Micke Larsson
1971 • Norge
#41
8 september 2011 kl 15:23
Gilla
Skogsflickan: Det ena utesluter väl inte det andra? Först batonger, sedan diskning :-). För om informationen är tydlig får man stå sitt kast.

Sedan tycker jag att ditt förslag om olika färg på nummerlappar är bra. Det borde vara lite svårt att förklara varför man valt att med sin illgula nummerlapp ställa sig i en startgrupp där övriga tusen deltagare har vita lappar.

Nåväl, jag ska lämna denna diskussion ifred. Jag var mest sugen på att få namn på de "mer eller mindre kända författare" som nämndes i inlägg #36. Mitt hjärta hoppas på Läckberg, men hjärnan ropar andra namn...
Anna Magnusson Kroon
1973 • Falun
#42
8 september 2011 kl 15:28
Gilla
Eftersom jag sprang för första gången kanske mina förväntningar var annorlunda än era, men jag startade också i 5:e ledet och upplevde inte den trängsel som tidigare skribenter beskriver. Visst var det lite trångt i fållan men rätt lugnt och sansat. Jag sprang från start till mål och kom också i mål på ca 60 minuter och upplevde ingen trängsel i början av loppet. Däremot fick jag saxa en del mellan folk på slutet för att komma förbi mot mål. Jag kanske disponerade loppet annorlunda, gick ut långsammare och körde hårdare mot slutet. Upplevde inte heller att folk klev mig på hälarna för att komma om. Däremot kunde jag tycka att det var lite underligt hur SATS trodde att man skulle kunna genomföra de uppvärmningsövningar de gjorde när man stod rätt tätt packat i fållorna...utan att knocka folk runt omkring sig vill säga. För er som eventuellt fick ta sig en törn av mina yviga försök till uppvärmning vill jag skicka ett varmt förlåt! :0)
Ninnakin
1985 • Uppsala
#43
8 september 2011 kl 15:46
Gilla
Fler funktionärer skulle nog vara en bra idé. Färgade nummerlappar fanns för de fyra seedade grupperna, för "samvetsgrupperna" är det ju svårt med färg eftersom man själv ska välja grupp. Jag stod i röd grupp och såg väl en eller två gula/blåa/vita nummerlappar, men på det hela taget tyckte jag att startgrupperna verkade respekteras. Men i den grupp jag stod i så kollades man av funktionärer innan man gick in i fållan.
1983 • Karlskrona
#44
8 september 2011 kl 16:26
Gilla
Micke: Jag kan åtminstone med säkerhet meddela att Moa Herngren stod där framme. Läckberg såg jag dock inte till.
Micke Larsson
1971 • Norge
#45
8 september 2011 kl 16:28
Gilla
Lisa: Tackar!
Skogsflickan
1967 • Stockholm
#46
8 september 2011 kl 17:35
Gilla
Jaha Micke, det är skvaller du är ute efter:-)
Camilla Läckberg var anmäld men har ingen sluttid. Kom inte till start?
Moa Herngren 53.33
Emma Hamberg 54.43
Katerina Janouch 1.03.03
Mia Törnblom 1.04.27
Mari Jungstedt 3.14.38 (kan ju inte stämma i resultatlistan!)
... och så har vi en rätt vass kultur- och idrottsminister: Lena Adelsohn-Liljeroth sprang på 54.59.
Fast vilka som stod och trängde sig längst fram vet jag inte:-)
1978 • Åkersberga
#47
8 september 2011 kl 18:03
Gilla
jag hade lyckats seeda mig till startgrupp fyra
men eftersom jag varit sjuk o inte kunnat träna så mycket sista veckorna så tänkte jag av hänsyn till de andra i gruppen ställa mig längst bak i gruppen.
så jag stod alltså allra längst bak i grupp 4. ett par minuter innan vi skulle slussas ut till startfållan så kom en hord av tjejer springande bakifrån och nästan mejade ner mig.. då hade de av misstag släppt bandet som spärrade av mot grupp fem. så helt plötsligt stod jag inklämd mitt emellan grupp fyra och grupp fem.. det var inte kul... :(

nåväl när jag väl kom iväg så flöt det på bra tycker jag.
dock undrar jag hur noga de är att kolla färg på nummerlappen vid de olika startfållorna. jag sprang ideligen om folk med ofärgade nummerlappar, som alltså borde startat efter mig men måste lyckats starta i gruppen före.

Micke Larsson
1971 • Norge
#48
8 september 2011 kl 18:51
Gilla
Skogsflickan: Det var som tusan, då var jag inte helt ute och cyklade med Läckberg då. Och av tiderna att döma drar jag slutsatsen att Jungstedt är oskyldig och snarare häckade längre bak i fältet med träskor och termos.
Mikael S
1960 • Sundbyberg
#49
8 september 2011 kl 19:53
Gilla
Pernilla: ". Finns det några lopp där man blandar "termos-karlar" med riktiga "löparkarlar" btw?"

Det finns inga 'termos-karlar' ;);)

Motsvarigheten till termos-kvinnor är väl snarare de män som aldrig under några omständigheter skulle göra något så larvigt som att springa, och det stör ju inga lopp...
1981 • Linköping
#50
8 september 2011 kl 20:58
Gilla
Om de har fyra seedningsgrupper och man inte lyckats seeda sig till någon så får man nog stå sitt kast i ett sådant "jippo" som Tjejmilen. (för det är ett jippo snarare än ett lopp).

Jag har full förståelse för de som blir irriterade på trängsel och termosar, men även full förståelse för de som trängs. Om du bör starta i sista gruppen och faktiskt gör det, då är du i mål när typ alla andra har gått hem, ostkakan är slut och kaffet kallt. Vem vill det? Lösning på detta? Nej, det har iaf inte jag.

Nä, jag tror att man får se det som ett jippo, seeda sig om man vill ha chans att tävla och annars se det som en kul grej.
Lena Öhagen-Sandin
1960 • Trångsund
#51
8 september 2011 kl 20:59
Gilla
Hej! Jag kan inte tala av egen erfarenhet från Tjejmilen eftersom jag aldrig sprungit den och inte heller tänker göra det inom de närmaste årtiondena. Men jag håller med om påståendet att vissa verkar sakna självinsikt framför allt när det gäller hur tränade de är! Tycker bara det är tråkigt att tjejloppen inte verkar fungera för de som vill springa fortare och göra en bra tid, vilket faktiskt många vill! Enda rådet rä att springa andra lopp, utmana er själva på lite längre distanser, t.ex Lidingöloppets 15 km, superfin bana och ett härligt lopp med gott om plats!
1981 • Linköping
#52
8 september 2011 kl 21:05
Gilla
Lena: jag är övertygad om att det inte handlar om brist på självinsikt. De ser detta som en kul grej, ett jippo (vilket i mina ögon är vad det är) och vem vill vara långsam och starta sist? De vill starta tidihgt och komma i mål medans det fortfarande är kul och liv på gärdet (för det är ju för detta som de är där, inte så mycket för att tävla). Jag tror att man måste se tjejmilen på detta sätt.
Pernilla Lindgren
1965 • Ljungskile, Uddevalla
#53
8 september 2011 kl 21:50
Gilla
Mikael S: Du läste mina tankar; :)
Ava
1958 • Lindome
#54
8 september 2011 kl 22:00 Redigerad 8 september 2011 kl 22:01
Gilla
Mikael S: Manliga motsvarigheten till termos-kvinnorna finns visst, bara det att de inte har termosar. Du hittar dem och deras kvinnliga kollegor varje år i Göteborgs-Varvet, ofta i en tidig startgrupp sponsrade av arbetsgivaren som på detta sätt satsar på friskvård (eller möjligen inte riktigt tänkt till om hur lämpligt det är att personalen "springer" en halvmara mer eller mindre totalt otränade).

Det är väl tyvärr så att riktigt stora lopp har en tendens att bli jippo-betonade.
1964 • Stockholm
#55
8 september 2011 kl 22:11
Gilla
Arrangörerna av diverse stora och halvstora lopp runtom i landet borde vara tacksamma att du startade den här tråden. Ditt inlägg visar nämligen klart och tydligt att huvudorsaken till att många av oss ibland upplever att det är kaos är att för många av övriga deltagare saknar vanligt folkvett. Inte att arrangörerna gjort mindre bra ifrån sig. Bara det där med träskor...

För att jämföra med något helt annat. Nu är det en inspelad röst i t-banevagnarna som upprepar några fraser vid varje station. Bl.a. 'Tänk på avståndet mellan ...'. När jag var riktigt liten var det föraren som pratade och en av fraserna var 'Lämna plats för avstigande!'. Men det gör alltför många inte nuförtiden. Nej, när dörrarna öppnas försöker många tränga sig in innan folk fått gå av. Intelligensen räcker tydligen inte så långt att de fattar att det blir mer plats om de som vill ut får gå ut först. Dags för ett nytt ämne i skolan, folkvett? Okej. jag är en sur gammal gubbe. Godnatt.
Ann Otterborg
1967 • Motala
#56
8 september 2011 kl 22:26
Gilla
Håller med er. Men jag var seedad till grupp 2. Tänkte att jag skulle ta det lite lugnt i startfållan för vi sprang ju alla till oss denna starttid dvs under 57 min på 1 mil, så det fanns ingen anledning att stressa tänkte jag. Men hallå var är farten tänkte jag vid starten - det var bara börja zick zacka sig fram. Vadå håll till höger om du springer långsamt, riktigt tråkigt faktiskt.

Det är dags att Stockholmarna och TM lär sig av Göteborgarna och GV, styr upp alla startgrupper och diska dem som startar i för tidig startgrupp. Så vi som vill springa får springa och de som vill gå kan göra det utan att vi blir irriterade på dem...

PB men hade kunnat ännu bättre
Jörgen Konstenius
1969 • Västerhaninge
#57
8 september 2011 kl 22:42
Gilla
Kom att tänka på Seinfeld-avsnittet med Soup Nazi. Han som gör så fantastisk soppa, men kräver en grym beställningsdiciplin av sina kunder, minsta felsteg, dumt ord, och de blir utan soppa.
Kan man inte anställa honom som "portvakt" vid insläppet?
Dyker någon upp med träskor, Foppatofflor, termos i fel startfålla = NO RACE FOR YOU! :) http://www.youtube.com/watch?v=J02RdkvI6zo
1976 • Lund
#58
9 september 2011 kl 02:55
Gilla
Moa Herngren skriver i sin blogg att författarteamet fick stå bland de 200 första, så jag gissar att det var ett pr-jippo i pr-jippot? Nu skriver hon ju visserligen om löpning men jag kan tycka att det är något fult att det ger en gräddfil. De som stod i gräddfilen hade ju trots allt sprungit sig dit, inte skrivit.


(http://www.runnersworld.se/blogs/moaherngren/tjejmilen-2011.htm)
1956 • PARTILLE
#59
9 september 2011 kl 05:43
Gilla
Tyvärr är det så att de stora arrangörerna idag som tjejmilen och även Göteborgsvarvet har en sak i huvudet. Att ta in så många anmälningar som möjligt och sedan kunna säga att det är det största loppet. Det ger mycket klirr i kassan. Att man sedan skall ordna det ordentligt för deltagarna är inte lika angeläget. Tyvärr har jag sett denna utveckling de senaste åren. Money talks...
Skogsflickan
1967 • Stockholm
#60
9 september 2011 kl 08:54
Gilla
Apropå det där med träskor som vi alla skojar om - är det någon av er som verkligen SÅG någon med träskor i Tjejmilen? Eller är det på väg att bli en vandringssägen? (Och nu tänker jag främst på de lite tidigare grupperna, inte promenadgrupperna på slutet.)
< < < 1 2 3 4 > > >
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.