Löpning Kost & Näring 8 inlägg 2903 visningar

Mineralbrist?

Tereze Johansson
1972 • Forshaga
#1
1 mars 2012 - 16:03
Gilla
Fick en tanke idag om eventuell mineralbrist.
Sedan jag börjat träna varannan dag (minst) så har jag sedan i höstas fått torra fläckar på mina armar och i ansiktet som bara blir värre och värre.
Krypningarna i benen på nätterna har även de ökat i styrka samt att migränanfallen har även de ökat lavinartat från ett anfall/månaden till 9 som det blev i februari.
Jag läste någonstans att många mineraler försvinner med svettning när man tränar och jag svettas mycket vid träning, så kanske detta är mitt problem?

Någon som vet?
Johan
1963 • LINKÖPING
#2
1 mars 2012 kl 16:41 Redigerad 1 mars 2012 kl 16:42
Gilla
Vatten
Rent spontant tycker jag nästan det skulle kunna vara en sån sak man sällan relaterar till skumma åkommor, hydrerar du kroppen tillräckligt, det går åt mer vätska än man kan tro vid träning, det räcker inte att dricka omedelbart efter. Man kan ex lura sig genom att tro att man druckit tillräckligt bara för man börjar springa på toan lite extra, kroppen behöver absorbera vätskan, det tar lite längre tid, oftast till dagen efter.
Kroppen är som en urvriden trasa efter ett pass, det tar en stund att suga upp tillräckligt igen.
Är ju ganska enkelt, billigt och ofarligt att prova iaf.

Det var Vattenhypotesen
Lycka till
Tereze Johansson
1972 • Forshaga
#3
1 mars 2012 kl 16:53
Gilla
ja jag tycker ju att jag dricker mkt vatten, fast ok, inte alltid. Det är svårt att veta hur mkt man bör dricka när man även hör att man inte skall dricka för mycket heller:S Det är väl bara att prova sig fram kanske.Tack för tipset Johan.
Magnus Töllborg
1976 • Varberg
#4
1 mars 2012 kl 20:22
Gilla
Jag har samma problem med migrän efter tuff träning och särskilt på sommaren när man svettas extra mycket. Kommer som ett brev på posten någon timme efter avslutad träning. Själv dricker jag mängder med vatten så jag tror inte det är problemet. Jag tror nog också attt det är mineraler och salter som försvinner från kroppen. Har även provat att dricka Vitargo Electrolyte efter tips från en gammal landslagsläkare i friidrott. Detta verkar hjälpa till viss del men attackerna kommer ibland ändå.
Så varför inte testa detta? Kan ju funka kanon för dig :-)
Lycka till!!
2006 • Alingsås
#5
2 mars 2012 kl 10:13
Gilla
solroskärnor och mandlar o nötter efter träning hjälper till att binda vatten. ett tips bara
1952 • Varberg
#6
2 mars 2012 kl 14:42
Gilla
Överdrivet vattendrickande är riktigt farligt. Man ska inte dricka mer än vad man känner man rimligen behöver. Svettas man mycket och är tvungen att dricka mycket förlorar man mycket salter. I första hand måste vanligt koksalt NaCl ersättas, men man förlorar en hel del mer. Har man t ex migrän kan man vara extra känslig för förändringar i vätske- elektrolytbalansen.
Miners cramps (gruvarbetarkramper) beror just på detta och visar hur allvarligt det kan bli.
1984 • Göteborg
#7
11 mars 2012 kl 17:00
Gilla
Har testat att ta 1-2 resorb när jag haft liknande syptom som kramper/krypningar i vaderma och det har faktiskt hjälpt så kan helt klart vara värt att testa.
1965 • Kungsholmen
#8
11 mars 2012 kl 17:11
Gilla
Jag äter Mitt Val Sport just av den anledningen.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.