Löpning Rundor & Kartor 6 inlägg 2602 visningar

Löpning i Paris

Daniel Robertsson
1977 • Göteborg
#1
11 juni 2012 - 17:50
Gilla
Beror på var du bor, men Boulognerskogen och Vincennes är de två stora parkerna, går jättebra att springa i båda. Skall du springa långt är de nog att rekommendera.

Bor du åt det hållet så är Parc Monceau i 8:e arr (invid metrostationen Monceau) populär, där har vi gjort ett par varv vid Parisbesök. Bara ca 1 kilometer runt den men där snurrar många löpare mest hela tiden.
Finns säkert många fler ställen, tar bara upp de jag har koll på så det är på intet sätt någon komplett beskrivning
katarina johnsson
1981 • Stockholm
#2
11 juni 2012 kl 18:53
Gilla
På söndagar stänger man av les quai de la seine för biltrafiken och öppnar upp för löpare, cyklister, inlinesåkare osv. Alltså, man stänger av biltrafiken längs Seine vilket innebär att parisarna själva passar på att nyttja lite mer yta. Det är perfekt att springa där... ingen biltrafik och lite lugnare och skönare än att springa längs de bullriga boulevards. Kan verkligen rekommendera. När jag bodde där sprang jag alltid mina långpass längs med les quai. Boulogneskogen, som rekommenderas ovan, är annars bra!
Magnus Arvidsson
1969 • Lund
#3
12 juni 2012 kl 00:58
Gilla
Joggade ett flertal gånger i Paris i påskas. Parkerna ovan är fina - så även Luxemburgträdgården - och alla andra parker! Det är massor av fransmän som joggar längs Seine under morgonen och det är ngt jag varmt kan rekommendera, mycket storslaget att springa över broarna och se solen och/eller Eiffeltornet samt allt annat fint.
Sprang även en sen em på några huvudgator och det funkade också - även om visssa av de största/ mest populära ät knöliga.
Ett tips: då det är ganska långa avstånd kan det vara klokt att åka Metro åt ett håll och springa hem - på så säyy kan man springa från Notre Dame till Triumfbågen.
Lycka till!
katarina johnsson
1981 • Stockholm
#4
12 juni 2012 kl 17:06
Gilla
Hej! Nej, jag har själv sprungit en hel del i Bois de Bologne och har inte upplevt den som farlig. Men visst, det sker skumma saker där och det finns lite husbilar uppställda varstans och vid ett visst ställe står också ...hororna och väntar. Om ni är två som springer tillsammans ska det inte vara ngn fara...
1957 • Drammen
#5
12 juni 2012 kl 17:31
Gilla
Var der i våres og løp en tur før frokost i Tuillerihagen. Mange løpere der, men som du ser ble det mange runder før jeg kunne logge en mil: http://connect.garmin.com/activity/178042387
Anders Kadmark
1967 • Göteborg
#6
13 juni 2012 kl 00:48
Gilla
Sprang också i Paris före frukost i höstas, många vackra byggnader att titta på. Sprang ofta utmed floden Seine.
Tog med karta och lite pengar för säkerhets skull ifall man skulle få problem att hitta tillbaka till hotellet.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.