Löpning Skador & Rehab 39 inlägg 4384 visningar

Depression

Jonny Boysing Ottosson
1959 • Sibbhult
#1
27 november 2012 - 16:02
Gilla
Känns som jag åkt någon form av Depression, Har sprungit i många År, Men dragits me hälseneproblem en längre tid.
Har ju kört en jäkla massa tåhävningar enligt ordination från sjukgymnast.
Var hos samma sjukgymnast för två veckor sedan,han tyckte inte jag skulle springa innan man utrett saken vidare.
Ska på röntgen på Fredag,Nu förstår jag hur viktig och läkande löpningen är, Känns som jag ramlat ner i ett mörkt hål för tillfället.
Har kört lite annan träning,simmat osv. Men det finns inget som kan mäta sig med löpningen.
Har tappat gnistan,Inget som är kul längre :(
< < < 1 2 > > >
Anders Grahl
1987 • Mölnlycke
#2
27 november 2012 kl 18:13
Gilla
Tråkigt att höra!

Hoppas du får rätsida på både skadorna och livet snart igen!
Jonny Boysing Ottosson
1959 • Sibbhult
#3
27 november 2012 kl 18:58
Gilla
Tack Anders, Det värmde :)
1964 • Ystad
#4
27 november 2012 kl 19:14
Gilla
Hoppas det löser sig fast det känns tungt just nu! .)
Jonny Boysing Ottosson
1959 • Sibbhult
#5
27 november 2012 kl 20:06
Gilla
Tack Carina, :)
1977 • Örebro
#6
27 november 2012 kl 20:13
Gilla
Jag har också haft lite problem med min vänstra hälsena. Inte kul. Det finns ju som sagt alternativ träning såsom cykling eller spinning. Men det är inte löpning...
Jessica
1973 • Kungälv
#7
27 november 2012 kl 20:22
Gilla
Hej
Känner igen mig, har du vart hos en naprapat, ett tips annars! Djupgående ordentlig muskelmassage och så kan de hjälpa dig med ev diagnos och rehab! Lycka till
Själv har jag börjat simma, helt ok faktiskt så länge iallafall:)
Annie F
1981 • Tullinge
#8
27 november 2012 kl 20:28
Gilla
Lider med dig! Hoppas det vänder snart, tvinga dig själv att testa någon ny aktivitet (som är skonsam för hälsenan) så kanske det kan vända!
Åsa Cedervall
1984 • Göteborg
#9
27 november 2012 kl 20:38
Gilla
Lider med dig! Försök att hitta något du tycker är roligt under tiden. Jag vet att det är svårt att hitta något som kan mäta sig med löpningen (och jag vet hur ont det gör å vara utan löpning) men man kan hitta något som är bättre än ingenting alls.
Hoppas du snart är tillbaka i löpspåret igen!
Jonny Boysing Ottosson
1959 • Sibbhult
#10
27 november 2012 kl 21:12
Gilla
Tack för allt värmande stöd, Det värmer riktigt gott :) Tack löparvänner :)
1964 • Malmö
#11
27 november 2012 kl 21:25
Gilla
För 3 år sedan hade jag problem med ljumskarna och kunde inte springa alls
Sprang , men klarade knappt 100m innan det blev fel igen..
Vilade , provade ...vilade , provade...fick vila hela vintern och det hjälpte !! Fick nästan börja från noll och idag känns ingenting !!
Se framåt och glöm det som varit !!!

1971 • skåpafors
#12
27 november 2012 kl 21:36
Gilla
Passa på att träna på gym! Har jag gjort i 13 år och är enormt vanebildande. Två, tre muskelgrupper varje gång tre, fyra gånger i veckan. Du kommer att längta till nästa gång och vips, så är dina skador borta och du kan börja springa igen. Om du fortfarande vill då... :-) lycka till!
Alice Sundström
1968 • Gislaved
#13
27 november 2012 kl 21:38
Gilla
Har du provat styrketräning? Kör lite styrka medan hälen läker så blir du en ännu starkare och uthålligare löpare när du är tillbaka i spåret igen. Se det som en investering i din framtida löparkarriär :)

Önskar dig ett snabbt tillfrisknande!
Kim Dahl
1976 • växjö
#14
28 november 2012 kl 06:54
Gilla
Jag gick sönder efter är av löpning. Springa var mitt allt. Åkte på löparknä efter ett sextimmarslopp. Från att ha klämt 5,6 mil i veckan kunde jag knappt ta mig en kilometer. Snacka om att ramla ner i mörker:) nu har jag ett annat förhållningssätt. Springa vill jag kunna göra hela livet och vill att det ska vara min vän när livet går sin stilla gång. Jag har dragit ner en hel del på mängd och springer Max var tredje dag.. Däremellan blir det styrketräning bl.s. Detta för att inte skada mig igen... Hellre att bra springa var tredje dag än inte alls... Så tänker jag och vad det hade med dig att göra vet jag inte men jag förstår dig.... Lycka till med all och håll er från skador så gott det går,,, springa är livet... Plus min fina familj så klart:)
Mikael Fågelborg
1978 • Hässleholm
#15
28 november 2012 kl 06:59
Gilla
Tråkigt att läsa :(, men du kommer att komma tillbaka och när du gör det så kommer du säkert att uppskatta/njuta av löpningen än mer :):
1952 • Varberg
#16
28 november 2012 kl 08:17
Gilla
Löpning har ju så starkt positiva effekter på kropp och själ så när man inte kan springa blir det tyvärr väldigt negativt.
Mitt råd är att skaffa en träningscykel. Tråkigt och faktiskt mer plågsamt än löpning trots lägre puls, men den håller uppe konditionen och kan få dig att må bättre psykiskt också. Kan användas som komplementträning även när man inte har någon skada, Ha gärna en TV att titta på och notera dina tider.
1981 • Linköping
#17
28 november 2012 kl 08:22
Gilla
Alltså, jag förstår dig till fullo och brukar känna samma sak själv vid skada. Jag blir nere, blir stressad osv. Jag fick dock nyss en stressfraktur och detta tog jag annorlunda. Det här låter säkert jättekäckt och fånigt, men jag bestämde mig för att acceptera situationen. Jag var skadad, det skulle troligtvis ta rätt lång tid att läka och det finns i princip inget jag kan göra för att påverka det.

Istället för att bli nere och stressa över detta så accepterade jag fakta och bestämde mig för att den här gången fick jag göra det bästa av situationen. Jag köpte gymkort, tänkte att det var bra att detta hände nu och inte i vår/sommar och jag passade på att börja rida igen (något jag tänkt på länge men inte tagit mig tid till). Jag gick även och fick stötvågsbehandling (något som ska ha mycket bra effekt på hälsenor! Testa!) som behandling. Det var faktiskt rätt så skönt att redan inledningsvis besluta sig för att nu var det som det var och eftersom jag inte kan påverka det så ska jag inte stressa över det.

Jag säger inte att det var lätt hela tiden. Jag klickade snabbt bort roliga inbjudnaingar om gemensamma långpass eller intervallträningar och vägrade läsa när andra gick om mig i kommuntoppen. Bita ihop och fokuser om.

Hoppas att du blir bra snart!
Charlotta Sahlström
1972 • Täby
#18
28 november 2012 kl 08:45
Gilla
Jag fick en stressfraktur i våras och känner igen mig mycket på Karins berättelse ovan. Dessutom har jag nu fått liknande problem med andra foten så jag gör också det bästa av situationen. Joggar någon/ngr ggr i veckan och resten alternativträning.

Gilla läget! Man bestämmer delvis själv situationen. Och ibland inbillar jag mig att man får "lura sig själv" lite haha.

Dessutom är mitt mantra när det känns mindre kul att "jag har hela livet framför mig att springa";-)
Lycka lycka till!!!
Kajsa B
1987 • Göteborg
#19
28 november 2012 kl 08:45
Gilla
lider med dig! Har själv bara kunnat springa under ca 4 månader det senaste året pga avancerad fraktur i knät och sedan pga, precis som dig, hälsenebesvär. För mig blev räddningen när jag började komma in i spinningen. hårda intervallpass visade sig ge liknande psykiskt välmående som det gör att springa (förutsatt att man hittat en bra spinningledare). till på köpet gör det att man inte tappar så mycket av sin fysik :)
2006 • Alingsås
#20
28 november 2012 kl 08:58
Gilla
Jonny, klart att du kommer igen. Se det som att det är tur att det händer den här tiden på året och inte under finvädersäsongen.

Har du testat rullskidor? Det är lite dyrt och meckigt med alla prylar förstås jämfört med att springa men det är faktiskt förbaskat skoj. Och man kommer ut i friska luften och får upp ett rejält flås om man vill, precis som när man springer. Grymt bra träning för mage och rygg dessutom, vilket du har glädje av i löpningen sen när hälsenan är ok igen.

När jag åker rullskidor står jag på båda fötterna och stakar enbart. Kör inga frånskjut med benen alls. Visserligen behöver man vader och hälsenor för att kunna gå upp lite på tå i stakningen om man vill ha ett rejält staktag. Men kan du göra tåhävningar borde det funka. Och funkar det inte så går det att staka på rätt ordentligt även med hälarna stadigt parkerade på skidan och då är belastningen på hälsenan minimal.
< < < 1 2 > > >
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.