Löpning Träning 4 inlägg 176 visningar

Dricka när man springer?

Mikael Kristensson
1961 • Halmstad
#1
3 juni 2008 - 07:05
Gilla
Jag brukar inte dricka när jag springer när jag sprang Göteborgsvarvet i år (första gången) drack jag lite (2-3 klunkar)vid varje vätske kontroll i början då fick jag håll vid älvsborgsbron sedan drack jag bara vid varannan.
I går var jag ute och sprang en runda hade med mig vatten på flaska drack ett par klunkar vid ca: 1,5km, 3km då började håll känningarna igen.
någon som har tipps på hur man undviker håll.
Sophia I.
1983 • Malmö
#2
3 juni 2008 kl 07:42
Gilla
Det kanske bara är att vänja kroppen vid det? När du springer längre, och speciellt i den här värmen, måste man dricka. Tänk på att vattnet inte ska vara kallt utan ljummet, så tar kroppen upp det lättare!
1982 • Karlstad
#3
3 juni 2008 kl 13:08
Gilla
Tror också det är som Sophia nämner att du måste vänja kroppen med att dricka under dina längre träningspass för att drabbas av vätskebrist är ingen höjdare...
1978 • Göteborg
#4
3 juni 2008 kl 13:14
Gilla
Håller med tidigare talare/skribenter. Det är antagligen för att kroppen inte är van att få i sig vätska eller föda under dina löprundor. Det är bara att vänja kroppen men ett tips som i alla fall funkar bra för mig vad gäller håll så är det att verkligen tänka på andningen. T.ex. ta 2 eller 3 steg på varje inandning och 2 eller 3 steg på varje utandning och ta djupa andetag.

Ett annat tips är att om du har håll på högra sidan så kan du trycka till och andas ut ganska kraftigt när du sätter ner din vänstra fot. Inte på varje fotisättning men att försöka synka det så att utandning sker just vid isättning av vänster fot. Och motsvarande om du har håll på vänstra sidan så andas ut på höger fot.

Lycka till!
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.