Löpning Träning 47 inlägg 30987 visningar

Löpning under graviditet.

Åsa Cedervall
1984 • Göteborg
#1
5 januari 2013 - 12:24
Gilla
Hej på er! Jag har sprungit regelbundet i ganska många år nu och bara haft avbrott för sjukdom och sånt. Älskar verkligen att springa.
Men nu tänkte jag be er om lite tips. Jag är nu gravid, i vecka 13.
Utifrån vad jag läst och hört hittills går det bra att köra på så länge det känns bra och man inte höjer kroppstemperaturen och pulsen alldeles för mycket.
Men jag tänkte det kanske finns några mammor (och gravida) här inne som vill dela med sig hur er löpning fungerar.

Jag försöker verkligen hålla igång men det går mycket långsammare, och istället för att bli pigg och energisk blir jag mest trött :-D

Jag kanske är dum men jag funderar fortfarande på om det vore möjligt att ta mig igenom Göteborgsvarvet i maj. Det lär nog inte bli något med det men hoppet är det sista som lämnar en ;-) Jag har gjort elva lopp på raken..

Hoppas på lite tips och erfarenheter. God fortsättning på er!
< < < 1 2 3 > > >
Ingrid Sunding
1979 • Vreten, Skövde
#41
8 maj 2013 kl 21:37
Gilla
Jag är personlig assistent, jag har iaf fått svar från fk nu och jag är beviljad hel graviditetspenning för den period jag sökt.

Du kan ju överklaga deras beslut om du tror det är någon idé. Men så länge du får vara sjukskriven är det ju iofs inget stort problem. Jag är ju inte i närheten av att behöva vara sjukskriven så graviditetspenning är min enda chans till lite tidigare ledighet. För det är ju inte helt lätt jämt med magen, och framförallt så är det svårt att köra rullstolen.
Ingrid Sunding
1979 • Vreten, Skövde
#42
3 juni 2013 kl 09:28
Gilla
Hej! Jag tränar fortfarande lite grand, men det börjar kännas tungt, är beräknad till den 29e denna månad. Men jag tar det efter dagsform. Anpassad styrketräning går fortfarande jättebra. Spinning börjar göra att jag blir väldigt öm i fogarna, speciellt på hel-långa pass. Men mitt gym har även halvtimmeslånga pass som främst är till för att kombinera med något annat pass som styrka el. core som då går i anslutning till spinningen. Det går jättefint och så kör jag min egen styrka istället, har faktiskt provat ett corepass också och bara gjort någon annan övning när det varit något jag inte kan göra.

Abstinensen på löpning håller fortfarande i sig så jag ser fram emot att kunna börja med det sen igen.

Hoppas ni andra också kan fortsätta röra på er.

1984 • Njurunda
#43
5 juli 2013 kl 07:24
Gilla
v.35 nu, Precis som du Ingrid blir det träning efter dagsform. Cykelpendlar till och från jobbet funkar fortfarande bra men hastigheten varierar väldigt efter hur det känns. Crosstrainer och styrka på gymmet. Inte så mkt promenader pga lite foglossning... har börjar skriva lite, tänkte det vore skoj att ha den här tiden lite dokumenterad =) http://mariacarlsson-traillopning.blogspot.se/
Ingrid Sunding
1979 • Vreten, Skövde
#44
6 juli 2013 kl 14:53
Gilla
Och jag är inte gravid längre :)

Efter att ha gått 6dgr över tiden fick bebisen helt plötsligt ganska bråttom ut. 3,5 timmar med värkar drygt och bara 2min krystning. Ut kom en 53cm lång och 3955g tung liten kille.

Jag kan inte rekommendera att krysta ut en bebis så fort men men... Känner mig sådär lagom mörbultad nu, men förhoppningsvis dröjer det inte så länge tills jag kan ta en riktig liten promenad, antingen med vagn eller sele. Längtar.

Jag gjorde mitt sista träningspass 12 dgr för beräknat förlossningsdatum, Då kändes det att bebisen hade sjunkit ner i bäckenet och det var helt enkelt obekvämt att sitta på spinningcykeln. Nu längtar jag tillbaka till att kunna träna men det dröjer ju lite.

Nu ska jag försöka njuta av tiden bara och snusa allt jag kan.
Åsa Cedervall
1984 • Göteborg
#45
7 juli 2013 kl 10:29
Gilla
Stort Grattis till dig! Jag är också alldeles nybliven mamma :) I tisdags kom vår underbara lille kille till världen. Jag blev planerat snittad när de upptäckte att han låg i säte, så han kom tio dagar före planerat datum :)
Sett ur träningssynpunkt var jag inställd på att det skulle ta ännu längre tid att komma tillbaka efter snitt än efter vanlig förlossning, men utifrån vad jag läst och hört från läkare å så, så är det nog inte hopplöst. Var redan igår ute på promenad i ca 1,5 timme, om än i långsamt tempo :) Det är rätt skönt att känna att lungorna får plats i kroppen igen ;)

Nu njuter jag för fullt av min underbara lille son och snart är vi säkert ute i löpspåret igen :)
1984 • Njurunda
#46
8 juli 2013 kl 09:56
Gilla
Grattis till er =) Skriv gärna några rader framöver om hur det går med återhämtningen.
Njut och sköt om er och er nya familjemedlem!
Linda Blomberg
1985 • Luleå
#47
15 september 2013 kl 17:28
Gilla
Grattis!

Länge sedan jag skrev på forumet ser jag. Är mest inne och läser just nu och speciellt på trådar som dessa.

Tänkte dela med mig om min blogg på ämnet:
http://gloryglorydays.wordpress.com/

< < < 1 2 3 > > >
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.