Löpning Kläder, Skor & Prylar 7 inlägg 2303 visningar

Suunto Ambit 2 och löpband

1978 • Mjäla
#1
3 december 2013 - 10:41
Gilla
Använde min Suunto Ambit 2 när jag sprang på löpbandet på jobbet. Detta för att hålla koll på pulsen. När jag enligt löpbandet hade sprungit 1 km pep det även till i klockan som även den visade på 1 km. Så fortsatte det sedan tills jag var klar. Det diffade lite, pep till någon sekund innan bandet visade kilometermarkering och någon sekund efter men i det stora hela väldigt exakt. Även hastighetsberäkningen stämde väl överens med bandet.
Detta i en källare utan GPS-täckning (vilket självklart inte spelar ngn roll då jag står still på löpbandet) samt utan fot-pod. Är det den inbyggda accelerometern som fungerar så bra? Någon annan med liknande erfarenheter?
1970 • Ribbingsnäs
#2
3 december 2013 kl 19:13
Gilla
Ingen aning om hur exakt accelerometern är. Men jag sprang just ett på löpband med min Ambit 2s och den mäter inte distansen. Då har jag kopplat från GPS i löpbandsläge. Antar att jag får distansen om jag kopplar på GPS i löpbandsläge, men att den då använder accelerometern i Fusedspeed, då ingen GPS-signal finns.
Martin Andersson
1978 • Bergshamra
#3
3 december 2013 kl 22:38
Gilla
Fusedspeed funkar läskigt bra. Jag har några pass från i våras/somras i tät lövskog utan GPS-signal och det diffade bara några hundra meter. Detta med Ambit1.
1978 • Mjäla
#4
4 december 2013 kl 09:41
Gilla
Magnus Nilsson: Du får med all säkerhet med även distansen om du kopplar på GPS igen.

Martin Andersson: Ja det verkar som att Suunto lyckats med tekniken för Fusesspeed, grymt!
Nicklas Nordqvist
1976 • torsby
#5
4 december 2013 kl 09:42
Gilla
Som jag har förstått det så används bara accelerometern för att jämna ut GPS-signalen och kompensera för dålig signal tex i tunnlar. Accelerometern är inte implementerad på samma vis som Garmins nya klockor där den kan ersätta fot-pods (går nog säkert att implementera om dom vill).
Det som hänt dig kan bara hända (enligt Suunto) om du drar igång GPS:en utomhus, springer lite så den vet ditt tempo, springer in och hoppar på löpbandet och behåller det tempot genom hela passet. Detta låter väldigt osannolikt så förklaringen kanske är så enkel som att bandet var ANT+-kompatibelt?
Det ska tydligen finnas finnas modeller som har denna funktion även om dom är ovanliga.
1978 • Mjäla
#6
4 december 2013 kl 09:54
Gilla
Nicklas Nordqvist: Jag har gjort två pass på bandet med samma resultat och jag har inte innan startat gps:n utomhus och har även sprungit i olika tempo. Bra tips där med ANT+, jag måste ner och kolla det senare idag. Det är relativt moderna grejer här så det är väl ingen omöjlighet och känns just nu som det enda förnuftiga svaret. Men om det inte är ANT+0-kompatibelt då blir jag mörkrädd :)
1978 • Mjäla
#7
5 december 2013 kl 08:50
Gilla
Mailade till tillverkaren av löpbandet (Life Fitness 95t) som sa att de inte är ANT+kompatibla. Det har pulsmottagare av fabrikatet Polar men spelar ju ingen roll. Ja då har jag inget svar på detta fenomen?
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.