Löpning Avancerad träning 27 inlägg 1481 visningar

styrketräning och långdistans

1965 • Kalmar
#1
4 augusti 2008 - 19:58
Gilla
kutat 15 månader bara nu, inge gym. sprang Sthlm marathon + lite andra lopp, halvmarer. Nu sen 1 vecka tillbaka så har jag börjat på gymmet åxå då jag gärna vill vara lite "krallig" åxå:-)
Ska kuta Lidingö-loppet + Växjö-marathon m.m
Min fråga är nu, är det möjligt att kuta 3 dagar och gym 2 dagar, 2 dagar vila, 1 långlopp 12-25 km/veckan + 2 korta 5-8 km i högre fart..
det räcker om jag tar mig i mål på skapliga tider, är det nån annan som gör så? Vill så gärna köra lite styrka med:-)
Nån sa att det e bra inför Lidingö med styrketräning då det är massa backar?
äter ganska bra, är lite rädd att jag ska överträna, tror inte jag blir för tung, förhoppningsvis lite smalare och smärtare, vilket jag hoppas ska göra att ja kutar bättre...nån som har nårra erfarenheter av liknande träning som min.
Kollade på kalmar-Triatlon, snacka om man blev mara-sugen:-)
Det e ju så jävla roligt att kuta lopp:-)
< < < 1 2 > > >
1975 • Malmö
#21
13 augusti 2008 kl 00:11
Gilla
äsch, jag som letade, men inte såg någon... jaja. är man ego så är man... :P
Håkan Zehler
1973 • Leksand
#22
13 augusti 2008 kl 21:29
Gilla
Marai W.
hehe, jag såg inte heller att ni var två, men jag gillar din uppmärksamhet :-)

men, den andra Maria, Andersson alltså, som är från Åsa bara för att röra till det ytterligare :-)
Har det någonting att göra med att man använder olika sorters fibrer också? Misstänker att jag använder typ 1 när springer långpass på 2-2½ timme men typ 2 när jag kör tunga knäböj. Och vila i en hel vecka mellan löppassen brukar ju inte rekommenderas ... fast då kanske man tränar ner sig över en tidsperiod och till slut måste lägga in en viloperiod?
1975 • Malmö
#23
13 augusti 2008 kl 22:40
Gilla
håkan - jag trodde du skulle retas med mig... ;) Såg inte heller den första maria, trodde det var en åsa... =)
Håkan Zehler
1973 • Leksand
#24
13 augusti 2008 kl 23:25
Gilla
MW,
be afraid, be veeeeeerrry afraid *moooahahaha* du får nog sova med ena ögat öppet och allt sånt där...




näääää, sån är ju inte jag, jag är ju en snäll pojke ... men en retsticka av bibliska mått så pass på, när du minst anar det ;-)


och förresten så är den andra Maria väl egentligen den första Maria eftersom det var henne jag syftade på från början innan du mofflade dig in i vår konversation. Ja, solen är faktiskt universums mittpunkt ;-)

Maria Andersson
1966 • Kungsbacka
#25
15 augusti 2008 kl 09:12
Gilla
Hej Håkan och Maria! Det är Maria! Från Åsa!

Jo Håkan, det är ju precis som du skriver. Vid mer lågintensiv träning är det ju typ 1 fibrer nästan bara som är involverade, och vid styrketräning typ 2. Men grejen är ju att högre belastning = längre återhämtning. Det är ju egentligen samma sak med tuffa intervaller eller annan högintensiv träning, den kan man ju inte köra lika ofta som lågintensivt.
För att kunna köra hårt/tungt ofta krävs att man är ung (helst man) med höga testosteronhalter eller tar anabola steroider. Då förkortas återhämtningen ganska drastiskt (särskilt med höga doser av den icke naturliga varianten...)
I vilket fall, det är ju bara att testa! Jag tycker iaf personligen att det är svårt att kombinera t ex tunga marklyft (som är en fantastiskt bra övning för att fixa mitt jobb) med löpning. Är stel/trött i benen länge. Gör så att jag kör det lite i perioder.
Linda Sundström
1969 • Ljungsbro
#26
15 augusti 2008 kl 09:44
Gilla
Hej!

Nybörjare på detta. Är ännu inte så stark löpare och har annars tränat ganska mycket styrketräning men med motionsredskap som trappsteg och så. Jag har problem med precis detta att kombinera styrketräning med löpning. Jag som fortfarande har fullt sjå med att flåsa mig runt, kan inte lägga till styrketräning-både pga tid-men främst för att jag inte orkar. Det låter hur bra som helst att det går att kombinera då jag saknar styrketräningen speciellt för benen. Jag tänkte springa 15 km Lidingö för första gången och har tränat lite lite kanske men ska börja igen med två "lunklöpningspass" 7 km till en mil per gång samt ett intervallpass 2,5 km, vågar jag börja lägga till styrke ändå tro? Jag är som sagt nöjd om jag bara tar mig runt Lidingö men till nästa vår är det ett snabbt Göteborgsvarv som gäller.
1969 • Ystad
#27
20 augusti 2008 kl 19:39
Gilla
Min erfarenhet vad det gäller styketräning för löpare är att en av de bästa styrketräningar man kan få är att springa backintervaller! Det kanske kan vara något för dig! Stefan
< < < 1 2 > > >
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.