Löpning Tävlingar & Motionslopp / ASICS Stockholm Marathon 531 inlägg 28231 visningar

Var är allt surr om Stockholm Marathon

Johan Haglund-Ols
1973 • Falun
#1
10 maj 2015 - 10:31
Gilla
Mindre än tre veckor kvar till årets Stockholm Marathon, men väldigt tyst här på forumet om loppet.
Förra året svämmade det över av inlägg kring loppet, men väldigt tyst i år. Har alla gått in i bubblan redan nu, eller är loppet mindre intressant i år.
Själv ska jag dit och persa hoppas jag :)
< < < 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 > > >
Lisa Remahl
1977 • Västerås
31 maj 2015 kl 08:04
6 Gilla
Kallt var ordet, men jag tyckte ändå att man kunde hålla värmen helt okej på de flesta ställen. Djurgårn efter halvmarapasseringen och slottet och Strandvägen andra varvet var dock rätt jävliga.

Jag är så stolt och glad, 4:41.:00, lite bättre än jag vågade hoppas på! framförallt är jag så lycklig över att jag kände mig stark och glad hela vägen in i mål! Idag har jag allänt oont i benen, lite i ett knä, men är fortsatt pigg och fryser lite av gammal vana tror jag :-)

Jag är också djupt impad och tacksam för de funktionärer som stod med glatt humör ikylan och regnet-gårdagens riktiga hjältar!

Hur mår ni idag?
1984 • Nacka
31 maj 2015 kl 09:24
2 Gilla
Måste säga att jag mår oförtjänt bra! Låren känns inte alls, däremot nyper det i höger vad, har några muskelfibrer där som krampar ihop rejält, men hoppas att löparvila några dagar och massage på dem ska göra att det släpper!
Grymt jobbat alla som trotsade vädret och tog sig runt igår!
Annika
1979 • Mölndal
31 maj 2015 kl 09:48
6 Gilla
Av frisyren blev det inte mycket, det blev keps och tofs som förvandlades till en blöt schäfersvans efter några kilometer... Kändes bra och höll bra fart första varvet, höll sen på att ge upp på Gärdet, så kall och blöt och less och det var en jobbig kamp mot hjärnan där. .. min tredje mil var hemsk, men någonstans runt Gröna Lund vände det och sen bara ökade jag! Kände mig otroligt stark sista 7 km, spurtade som bara tusan inne på Stadion och fick höra mitt namn i högtalarna, helt underbar känsla! Skakade okontrollerbart vid klädutlämningen, men fick sen de godaste varmkorvar jag någonsin ätit :) Kom i mål på 4.35.25, hade hoppats på 4.30 men är nöjd under förutsättningarna! PB med 26 minuter är inte helt tokigt trots allt :)
Grattis till fina prestationer allihop!
1972 • Tyresö
31 maj 2015 kl 10:07
1 Gilla
Lite ont i benen men mår i övrigt som en prins. Kom in på 4:17:42 i min premiärmara vilket var 1:23 bättre än mitt tips. Sprang fortare än planen från 20-35 eftersom det kändes så bra, vilket jag fick betala för sista 4 då det gick mycket trögt.

Tror egentligen funktionärerna hade det jobbigare än (de flesta) löparna med vädret. På Strandvägen ropade en tjej - "Nu har ni bara en dryg timma kvar - vi har två!"

Har varit kul att följa denna tråd!
Rose-Mari Öhling
1969 • Eskilstuna
31 maj 2015 kl 10:08
2 Gilla
Hade som målsättning att ta mig runt min första mara. Jag lyckades komma i mål under fem timmar, 4.59.27, efter en spurt inne på stadion. Supernöjd!
1977 • Järna
31 maj 2015 kl 10:09
3 Gilla
För mig rullade det bara på utan ansträngning första två milen. Det var så härligt och sprang med tårar i ögonen och ett leende på läpparna.

Spliten blev väldigt positiv, för sen blev benen mer och mer som stolpar. Sprang första milen på 54 min och första halvan på 1:56. Jag hade egentligen fullt med ork och energi i kroppen hela vägen, men benen som först pinnade på av sig självt blev till pinnar. Men jag stapplade på så gott det gick och stannade inte och gick inte en enda meter.

För mig var det mesta lite tvärtom; drack och åt nog lite för mycket då jag fick håll vid ca 3 mil, västerbron upp var det skönaste på andra varvet och bland de snabbaste partierna också, då det var mycket enklare att springa med stolpar uppför än nedför och mina krafter var det ju inget fel på. Och lyckades få benen till en hyfsat snabb spurt på stadion också och gick i mål med mycket krafter kvar, men kunde knappt gå. Det var helt enkelt bara mina ben som inte var riktigt redo för en mara på under 4 timmar vilket var mitt drömmål. Men jag är ändå nöjd över mitt genomförande och den härliga upplevelsen det ändå var och jag ångrar inte mitt upplägg av loppet. Tror inte jag hade fått en särskilt bättre tid av att hålla igen i början och loppet var ju uthärdligt hela vägen trots stela och smärtande ben. Det var mest komiskt att ha så mycket ork och försöka använda den med ett par styltor till ben.

Det var en väldigt stark känslosam upplevelse för mig. All adrenalin i kroppen i början och så rörande med den tappra publiken och funktionärerna som peppade så bra i regnet. Den största applåden till dem! Och de sista kilometrarna när jag var i något slags runners high och skakade av skratt och gråt på samma gång och insåg att jag skulle fixa min första mara. Kanske att benen hade funkat bättre utan regnet och kylan eller med långbent istället för korta shorts, men strunt det samma. Det var som det var. Hade inget att gnälla på vädret. Tiden blev 4:11:47.

Idag känns det rätt ok. Går lite långsamt och är stel framförallt i höftböjarna, men inte värre än så :)

Får se om jag kan ta mig ork och tid för att satsa på en ny mara och den gången under 4 timmar. Just nu känns det bara skönt att här framöver unna mig några millopp och halvmaror och få glänsa hela vägen ;)
1988 • Barkarby
31 maj 2015 kl 10:14
6 Gilla
Jag är jättenöjd med 3:13:44. PB på distansen med 14:17 och 16:11 snabbare än förra året. Bra kört allihop. Ses nästa år!
1984 • Nacka
31 maj 2015 kl 10:38
1 Gilla
Fråga: Min Garminklocka säger att längden blev 42,76 km, och jag läste av en av Asics-löparna att hans sagt 42,77. Vad säger era klockor/Runkeepers eller vad ni använde? Var banan för lång eller råkade våra klockor helt enkelt studsa på några ställen?
Sverker Olsson
1967 • Uppsala
31 maj 2015 kl 10:39
1 Gilla
Usch! Pissväder och trångt. En plåga från början till slut. Nöjd ändå med nytt marapers (med 28 sekunder) och min minst positiva split hittills.
Kunde inte riktigt hålla önskad fart i början pga trängsel. Å andra sidan tappade jag inte så mycket på slutet som jag brukar. Hade nog bråttom i mål för att få ett slut på eländet.
Susan H
1986 • Tumba
31 maj 2015 kl 10:51
3 Gilla
Jag hade en toppendag igår. Slängde alla mina tidsplaner redan under första milen, höll ett högre tempo än vad jag beräknat utan ansträngning och jämt under hela loppet. Andra halvan gick bara 30 sekunder långsammare än första. Skrivit en race report här http://www.jogg.se/Bloggar/BloggInlagg.aspx?id=44493 Känslan att springa in på Stadion med kraft och ork i benen, med 42 kilometer bakom mig.
Jens Sandahl
1969 • Sävedalen
31 maj 2015 kl 10:52
1 Gilla
Maria #429. Gps är inte exakt utan räkna med en viss felmarginal. I stadsmiljö med höga hus kan det vara extra krångligt för gpsen. Och man löper sällan så optimalt att man håller den linje som den är kontrollmätt för.
1984 • Nacka
31 maj 2015 kl 11:14
Gilla
#432 Absolut! Och jag ser att signalen inte följer vägen hela tiden utan ligger lite fel här och där, men en halv kilometer? Inte för att jag bryr mig egentligen ;) Är sjukt nöjd med min insats!
Ingrid Stigsdotter
1978 • Stockholm
31 maj 2015 kl 11:14
2 Gilla
Tack för denna tråd, det var peppande att läsa om era förberedelser inför mitt första Marathon som nu är avklarat på 4.26.53. Kallt i regnet, mina händer var så stelfrusna att jag fick be om hjälp i omklädningen för att kunna knäppa upp BH-band och tog ett part timmar för fingrarna att återfå färgen igen efteråt, men otroligt härlig känsla att springa in i stadion och orka länga på stegen!

Jag har sprungit Lidingöloppet två gånger men har inte alls hunnit med så långa eller många långpass som jag hade planerat i vår, så var inställd på att förvandlas till en zombie någonstans mellan 30 och målgång, men det gick riktigt bra.
Jenny
1974 • Knivsta
31 maj 2015 kl 11:22
3 Gilla
Maradebut för min del. Har varit förkyld i två veckor och bestämde mig i torsdags för att kasta in handduken. Men så inträffade ett mirakel och i fredags kände jag mig i princip frisk. Bestämde mig för att göra ett försök, och det höll hela vägen. 4.42.11 är visserligen inte någon tid att skryta med, men för mig som har en bakgrund som "motionsvägrare" så var det en stor revansch på mig själv. Jag tycker för egen del att kyla och regn är att föredra framför 30 graders värme, men det var lite tråkigt att nästan all publik hade gått hem när jag kom. Funktionärerna var fantastiska - vilken hjälteinsats att stå där i regnet och skala bananer!
Lisa Remahl
1977 • Västerås
31 maj 2015 kl 11:25
1 Gilla
Bild uppladdad av Lisa Remahl
Ja, frisyren, ja. Att få upp härvan på bilden tog en halvtimme och nästan en halv flaska sprayblalsam...
1982 • Stockholm
31 maj 2015 kl 11:34 Redigerad 31 maj 2015 kl 11:43
4 Gilla
Femte året i rad som jag sprang Sthlm Marathon.

Det här året har varit väldigt konstigt för mig.
Fick problem med ena foten/vristen i början av April, vilket gjorde att min viktigaste träningsperiod inför maran inte alls blev som jag tänkt mig :( . Jag har gjort en separat tråd om detta i skador och rehab avdelningen, som jag hoppas kan hjälpa andra som eventuellt råkar ut för liknande.

Ett tag hamnade jag i ett jobbigt psykologiskt läge där jag blev tvungen att någonstans acceptera för mig själv att "fan Daniel det blir inte något Sthlm Marathon i år för dig, foten/vristen pallar inte". Jag gav dock aldrig riktigt upp utan försökte och testade en herrans massa olika grejer för att bli kvitt smärtan. 1 månad senare var jag nästan helt fri från den, och kände "det blir nog Marathon trots allt!".

Nåväl, när jag stod där på startlinjen igår kände jag mig iaf relativt säker och trygg på mig själv, trots att försäsongsträningen varit långt ifrån bra. Mitt egentliga enda orosmoment var om foten/vristen skulle börja krångla.. , och ja jag hade väl inte direkt några förväntningar på att få till ett nytt PB.

Fartmässigt och strategimässigt så höll jag en bra och jämt fart. Min strategi var att gå ut i ett bra tempo, för jag misstänkte att jag skulle tappa efter 30 km. Vid 15-16 km hade jag riktigt ont i BÅDA fötterna, men kämpade på. Smärtan försvann helt vid ca 20 km.

Hade det inte regnat vill jag nog påstå att det var PERFEKT väder för marathon. Jag frös inte märkbart under loppets gång, trots att jag bara körde linne och shorts. Det var skönt att ha så lite kläder på sig, som varken kylde ner mig eller blev tunga. Tryckte i mig gels vid 8, 18 och 28 km, plus eget vätskebälte med vatten, fungerade klockrent.

Fartmässigt, 20 km på 1.39, 30 km på 2.29 , 35 km på 2.55, och kände mig fortfarande stark och bra. Herregud, jag fick nypa mig i armen för jag kände på allvar att drömmen om sub 3.30 faktiskt fanns. Tappade dock sen ca 2 min på nästkommande 5 km. Insåg någonstans vid 39 km att "fan springa sista 3km på 12 min för att greja sub 3.30.. det finns inte".

I mål på 3.34, och nytt PB med 5 min!

Kan inte låta bli att spekulera för mig själv vad jag hade landat på om jag inte fått problem med foten i April, samt om det inte regnat.. Hur som haver väldigt nöjd! , och redan taggad inför nästa år!
Roger
1974 • Eskilstuna
31 maj 2015 kl 12:00 Redigerad 31 maj 2015 kl 12:02
4 Gilla
Maradebut 04:11:32! Jättenöjd med tiden. Hade tankar på sub 4, men det var lååångt fram till farthållarna från min startposition. Jag hakade på 4,15. Hade en underbar resa fram till runt 16-18 km. Då började höger ljumske krångla. Fick ont som fan men bet ihop. Efter halva loppet hade smärtan letat sig ner i höger knä oxå.

Tyckte ändå att jag höll god fart. Andra passeringen på Västerbron var jag otroligt glad att ha rygg på en av farthållarna. Odengatan var en pina! I svängen upp på Sturegatan blev det en lite flaskhals som gjorde att jag fick gå några meter. Efter det var det svårt att få igång dom bortdomnade timmerstockarna till ben. Hade det inte varit för hustru, dotter och svärson som trotsat regnet och som galna skrek och tjoade just där, hade jag nog inte kunnat öka tempot igen.

Med tårar i ögonen och nytt krut i benen drog jag på en slutspurt in på stadion som självaste Usain Bolt skulle blivit imponerad av!

Efter målgång kändes visserligen benen lite svaga, men jag mådde bra. Stapplar ner och skall hämta ut min t-shirt när jag får århundradets frossa. Trodde musklerna skulle skaka sönder. Fick hjälp av en funktionär bort till sjuktälten, där jag blev varmt omhändertagen. Filtar och torr T tröja. Sen skjuts med golfbil upp till klocktornet där familjen stod o väntade m torra kläder.

En helt underbar dag!

Fortfarande öm i hö knä, men det ger sig.

Nästa år blir det sub 4!

1970 • Nacka
31 maj 2015 kl 12:24
1 Gilla
Kul tråd det här och heder åt alla! Ang klockor kommer jag nu gå ifrån min Ambit, har blivit less på att den ballar ur ibland både vad gäller tempo och gps.

Maria: Go Nacka :)
Oldboy
1952 • Danderyd
31 maj 2015 kl 12:30
2 Gilla
Maria m fl: GPS:en hade en ovanligt dålig dag igår. Signalen försvagas märkbart av tunga moln och regn. Jag fick 500m extra och märkte efter vägen att det var tokiga siffror på fart alltsom oftast. Men i fjol blev det faktiskt aningen värre ser jag vid en koll...hm. Oklart alltså.

Mig störde det en hel del, om jag har tänkt ligga i 4:48-tempo och GPS-klockan visar 4:47 så gillar jag inte att se på km-skyltarna att det tagit 4:53. Eftersom skyltarna ibland står lite fel (några få lite mer, skum på km 14/39!) vet man ju inte heller vad man ska lita mest på.

Sen kan det vara bra att känna till att de flesta GPS-klockor får snurren i Slussen och mellan de höga husen upp mot Norra Bantorget.
Hans Westerback
1958 • Lidingö
31 maj 2015 kl 12:42
Gilla
Jag körde med dubbla klockor, eftersom min Fenix 3 varit lite oberäknelig, ibland plötsligt slutat mäta tiden, fast sträckan ändå funkat..
Men igår gick den rätt bra, visade 42,47 km (som SportTracks ökade upp till 42,99), och min 310XT visade 43,04 km, Dvs Fenix3 visade ca 1% kortare, precis som den brukar på "väglöpning". Glonass på och sekundregistrering.
Kändes som det var nåt skumt med flaggorna för 37 och 38 km, jag fick 5,27 min mellan dom, när jag nog låg i ca 6.15 tempo...
< < < 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 > > >
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.