Löpning Löparkompisar & kontakt 85 inlägg 4410 visningar

Smygehuk - Treriksröset med hjälp av jogg.se

Calle Stigfinnare
1967 • Dalby
#1
28 september 2008 - 20:18
Gilla
Bakgrund:
Efter förslag om ett gemensamt ultrapass i Skåne mellan Dalby och Smygehuk, så kom idén att vända på sträckan för att sedan ta sig hela vägen upp till Treriksröset med hjälp av jogg.se. Alltså olika smågrupper från jogg.se gör gemensamma trevliga ultrapass norrut i vårt avlånga (157,2 mil) land.

K-G Nyström tyckte vi borde starta en ny tråd för att spåna på denna idé. Sagt och gjort. K-G påpekar att det fanns liknande planer för några år sedan som gick i stöpet.

Ska en sådan här idé ska bli verklighet så tror jag upplägget ska vara enkelt. Typ; vi börjar helt enkelt att springa från Smygehuk och skriver sedan i forumet hur långt vi kom. Sedan är det upp till andra att ordna ett gemensamt pass från denna punkt. Exakt vilken väg nästa pass tar blir upp till de som springer, men det bör ju vara norrut i alla fall.
När det blir spelar inte heller någon roll. Tids nog har jogg.se joggat sig norr om Falun - Gävle och Norrland väntar. Eller också kommer vi inte norr om Ljungby. Det är inte hela världen.

Som jag ser det är det primära att få löpare att testa lite längre sträckor i lugnt tempo och i trevligt sällskap. Förslagsvis med paus för lunch och/eller fika. Om "jogg.se:are" sedan tar sig ända upp till Treriksröset är sekundärt. Men skulle vara kul om det gick. Tycker jag.

Vad tycker ni? Idéer?
< < < 1 2 3 4 5 > > >
Calle Stigfinnare
1967 • Dalby
#61
5 oktober 2008 kl 18:57
Gilla
Niklas jobbar med kartbiten. Det ska bli spännande att se hur lederna växer fram.
1975 • Alingsås
#62
5 oktober 2008 kl 20:31
Gilla
Skitkul idé! Jag ställer gärna upp med ett antal mil i Alingsåstrakten.
1973 • Mjölby
#63
8 oktober 2008 kl 09:17
Gilla
Härlig grej!!! Bra jobbat Calle och Niklas.

Jag bidrar mer än gärna kring Mjölby-Linköping, och om tiden passar kring Umeå-Skellefteå (är där större delen av semestern varje år).
1965 • Borås
#64
8 oktober 2008 kl 10:15
Gilla
I stället för stafettpinne så kan man väl ha en reflexväst med något budskap på, t.ex. "jogg.se på väg genom Sverige".

En sådan väst är ju lätt att ta av och på vid växlingar. Nackdelen är väl att den kan bli rätt svettig efter ett tag.
#65
8 oktober 2008 kl 10:33
Detta inlägg har raderats
1974 • Halmstad
#66
8 oktober 2008 kl 11:58
Gilla
I Halmstad är vi startklara.
1974 • Lund
#67
9 oktober 2008 kl 09:16 Redigerad 10 oktober 2008 kl 21:25
Gilla
En idea skulle vara att staffetpinnen är ett par skor, en sko på var led och vid mål så spikar vi upp skorna så dom får sitta där tills dom ruttnar bort som en markering över vår bedrift.....
Calle Stigfinnare
1967 • Dalby
#68
10 oktober 2008 kl 13:46
Gilla
Skor? Vad har det med löpning att göra?
Allvarligt talat så tycker jag det är en jättebra idé som jag inte förstår varför jag själv inte kom på. Jag ville ju ha något som består av två delar men som inte är komplett utan båda. Bra Zingo!
Magnus Nilsson
1967 • Linköping
#69
10 oktober 2008 kl 15:05
Gilla
I version två av det här så tar sig löparstafetten igenom Europa.
Version tre så springer vi runt hela världen. Sen kan vi anordna lite gemmensamma tävlingar i vänskaplig anda där stafetten slutar. Och för att det ska gå lättare att springa på natten kan vi låta stafettpinnen lysa, t.ex. att vi springer med en fackla...

1973 • Falköping
#70
10 oktober 2008 kl 17:54
Gilla
Stafett är väl kanon. Kan man med teknikens kraft ha en karta med röd markering över tänkt sträcka som man sedan genom att skicka in mms-bild och grönmarkera få till staffen och visuellt få till HELA sträckan?

Vägval i all ära men visst är det fler som kan tänka sig att springa hemifrån och några mil. men ska vi få till HELA distansen krävs det nog att man tar bilen dit "grön" markering slutar och fortsätter käka "röda" mil.

Vilken rutt man ska välja är ju naturligtvis förbi min dörr men så säger ju alla så varför inte dra två linjer i söder (fler joggare tänker jag) och en i norr. vägarna lär ju mötas någonstans.
1967 • Umeå
#71
10 oktober 2008 kl 20:49
Gilla
Lite kul tanke med färgmarkeringar på en karta..... Det är ju rätt poppis med "GPS lekar" där man hittar punkter osv. Man kanske skulle ta ett större grepp och lägga in alla vägar (av viss storlek) och sen försöker vi "gröna" alla vägar i Sverige! Alltid är det nån som semestrar i några aviga fjälltrakter som kan ta med sig skorna och lyckas knäcka den där milen som ingen redan tagit. Sen kan man ju försöka fokusera på att knyta ihop en sträcka mellan norr till söder.
Calle Stigfinnare
1967 • Dalby
#72
10 oktober 2008 kl 21:25
Gilla
Bjarne: Dina förslag stämmer väl överens med hur vi tänkt att det ska fungera. Karta kommer, det jobbar Niklas med (förhoppningsvis inte nu i kväll). Jag vet inte exakt vad han har i bakfickan men det blir säkert bra. Två vägar blir det ju i södra Sverige, västra och östra leden.

Den västra leden kommer gå mellan Vänern och Vättern efter mellanlandning i Göteborg. Den exakta vägen bestäms av er som bor däromkring och känner till de finaste/bästa vägarna. Hursomhelst borde den inte gå allt för långt ifrån Falköping. Hoppas du hänger med!
1973 • Falköping
#73
10 oktober 2008 kl 23:12
Gilla
Jag och en galenpanna till tar med största säkerhet bilen till den gröna markeringen och käkar röda mil tills vi når grönt igen. Vi bor ju inte så långt från Trollhättan och KG och grabbarna så vi känner oss i gott sällskap.
Calle Stigfinnare
1967 • Dalby
#74
11 oktober 2008 kl 08:51
Gilla
Bra Bjarne! Vill bara påpeka att sträckorna kommer att springas i ordningsföljd. När det är dags för er så är det bara "osprungna mil" norr om er, om du förstår hur jag menar. Ni bestämmer själva hur långt ni vill springa och sen får nästa gäng ta vid där ni slutar.
Niklas kommer senare att lägga upp mer detaljerad information om hur hela kommer att gå till.
Calle Stigfinnare
1967 • Dalby
#75
26 oktober 2008 kl 10:33
Gilla
Hej på er!

Ja, nu är det bara en vecka kvar tills stafetten drar igång. Här i Skåne är uppslutningen magnifik och den västra leden är i princip säkrad upp till Falkenberg. Den östra leden kommer även den att röra på sig, det är jag säker på.

På tisdag eller onsdag tror Niklas att det speciella stafett-forumet blir klart, om jag förstod saken rätt. (Jag har tjuvtittat och tycker det ser riktigt bra ut.)

Diskussionen om stafettpinnens reella eller virtuella form har legat i träda ett tag. Nu är det dags att bestämma sig.

För min del ser jag det inte längre som en särskild viktig att ha en fysisk stafettpinne. Jag tror att kravet på att överlämna den fysiska pinnen till någon i nästa etapp kommer att kosta mer än det smakar.
Som jag ser det gör vi det här för att vi tycker det är kul grej och för att vi gillar att springa. Att ta en extra tur med bil eller buss/tåg för att hämta en stafettpinne kan nog kännas betungande.

Ok, så jag är för en virtuell stafettpinne. För att göra överlämnandet lite påtagligare så föreslår jag följande:

Exempel (som är helt påhittat):

Etapp 12-gänget slutar sin etapp vid tågstationen i Falkenberg och lämnar över till etapp 13-gänget med en fråga som de skriver i forumet:
"Hur många trappsteg är det upp till pressbyrån från den stora vänthallen?"
Efter sprungen etapp (Falkenbergs station-Varbergs fästning) skriver E13-gänget in "4" - som svar på frågan - samt kommer med en ny fråga: "Hur många torn har Varbergs fästning?" Det ska etapp 14-gänget svara på efter sin etapp. De måste förstås börja där 13-gänget slutade.

Något sådant hade varit lite kul om det är en virtuell pinne. Eller?
Smålarvigt kan tyckas, men fördelen är att det ändå blir ett slags överlämnande och att man tvingas starta på den plats där förra etappen slutade. Vilket ju är en viktig poäng.

Vad tycke ni andra?
Magnus Berglund
1988 • STHLM
#76
26 oktober 2008 kl 11:17
Gilla
Calle: Bra idé! :)
Per Jacobsson
1970 • Stora Höga
#77
26 oktober 2008 kl 11:44
Gilla
Calle: det är ju en toppenidé: man lär sig många mer eller mindra nödvändiga fakta på köpet. :-)
Calle Stigfinnare
1967 • Dalby
#78
26 oktober 2008 kl 23:44
Gilla
Kul att ni gillar idén, Magnus och Per! Om ingen kommer med motargument så kör vi på det. Ska tänka ut en fråga där svaret inte ger några som helst nödvändiga fakta. Då kommer vi inte bara jobba oss upp genom Sverige, utan dessutom jobba oss upp beträffande frågorna och deras allmänbildande egenskaper.
Calle Stigfinnare
1967 • Dalby
#79
8 november 2008 kl 15:21
Gilla
Så var pinnen ytterligare ett litet, litet steg närmare Treriksröset.

Bokade etappen först igår, så med framförhållningen fick jag springa ensam.
Efter 5 minuter tittade solen fram och gjorde sedan inga försök att smita undan.

Att springa från en stad (nåja) till en annan och sedan åka kommunalt hem känns riktigt bra.

Det är kanske smidigare att först transportera sig och sedan springa hem, men nu var jag ju tvungen att göra tvärtom. Jag packade ner extra tröja, vindjacka, vindbyxor och pengar i en löparryggsäck (300:- på Stadium) och sprang iväg. När jag kom fram bytte jag till varma torra kläder, gick och köpte lite mat och dricka och åkte hem. Skön omväxling mot de vanliga långpassrundorna då man ju inte kommer så långt hemifrån. Rekommenderas!

I morgon är det dags för ett större antal jogg:are att springa 2:a etappen på västra leden.
Jonas Peterson
1965 • Lund
#80
8 november 2008 kl 20:04
Gilla
Bra jobbat! Kanon-löparväder idag - sol o 3m/s. Skall bli kul att följa resan genom Sverige. I jämförelse känns morgondagens etapp som en charter med helpension....
< < < 1 2 3 4 5 > > >
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.