Löpning Avancerad träning 42 inlägg 7594 visningar

Kvalitet på morgonen

1980 • Mölnlycke
#1
5 februari 2020 - 22:17
1 Gilla
Har testat flera gånger att köra kvalitet ganska direkt efter att jag har vaknat med ganska usla resultat. Har inte lyckats pressa mig till vanliga nivåer. Pulsen har varit normal för hastigheterna men känslan har varit väldigt tung och ansträngande. Är det något som låter bekant?
< < < 1 2 3 > > >
1968 • Alvesta
#41
15 februari 2020 kl 16:21
Gilla
För mig har det blivit allt svårare att springa med fart och normal puls på just lördags-mornar. Pulsen blir runt 10-20 slag högre än om jag springer ett jämförbart pass på en vardagskväll.
Jag har provat med att undvika alkohol på fredagar, minska på mängden kaffe på lördagsmorronen. Mindre mat på morronen innan passet. Men inget har hjälpt. Stiger upp runt 07:30 på helgerna och äter frukost runt 8-tiden. Sedan blir det löpning runt 10-tiden.
Jag känner mig oftast pigg inför passen men redan efter några km så börjar pulsen stiga över den pulsen som är normal på vardagskvällar och som jag har som referens.
De senaste åren har mitt arbete blivit alltmer stillasittande framför dataskärmar. Det är möjligt att det är orsaken till den höga pulsen, kroppen är inte van vid fysiskt arbete på förmiddagarna.
När det blir längre ledighet vid semestern så blir förmiddags-pass mer regel än undantag och efter ett par veckor så blir det allt lägre puls på de tidiga passen.
Det är synd att det blivit så, för just förmiddagarna på lördagarna är perfekta för träning. På vardagarna stiger jag upp vid 05:30-tiden och är oftast pigg då.
2009 • Klippan
#42
17 februari 2020 kl 02:37
Gilla
Ej David!
Hoppas bifogade vetenskliga förklaringar och slutsatser om dygnstid och prestation kan vara till nytta;
https://www.presteramera.com/tidens-paverkan/
< < < 1 2 3 > > >
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.