Löpning Skador & Rehab 31 inlägg 4996 visningar

ont i hjärtat !

csaba
1973 • Malmö
#1
25 december 2008 - 16:45
Gilla
Sen jag vaknade i morse så har jag haft otroligt ont i hjärtat.
Det var några veckor sen jag var förkyld och sjuk, men det har känts bra på sistonde.
Trots detta så försökte jag ge mig ut i ett långpass i morse, men fick ge mig pga. andra skador (vaden). hadde hög puls.
Men smärtan går inte över, har haft otroligt ont hela dagen, när jag andas och det käns verkligen att det är hjärtat.

Vad kan det vara. kan jag ha fått någon sorts hjärtmuskel inflamation ?
(det kan inte vara överansträngning, jag vilade ju igår).

Typiskt att man aldrig kan få komma igång med träningen ordentligt.
< < < 1 2 > > >
Bengt
1979 • Vallentuna
#21
29 december 2008 kl 15:54
Gilla
Hur går det för dig? Det är måndag idag! Har det blivit bättre?
csaba
1973 • Malmö
#22
29 december 2008 kl 19:31
Gilla
Tack, för era svar och stöd !

Det käns bra idag (och har till och med tränat).
Jag vet att jag borde gått till doktorn (nu är det för sent och har ju varit långhelg). Nästa gång det återkommer så lovar jag att gå till läkare direkt.

Felet är att jag är otroligt envis människa och när jag dessutom fått löpningen på huvet så vill jag verkligen hårdsattsa. (men det kan ju straffa sig i längden, som med alla skador jag börjar få nu).
1983 • Oslo
#23
29 december 2008 kl 20:23
Gilla
du verkar lite galen...jag skulle aldrig riskera min hälsa så är du inte orolig för vad det kan vara?
Mikael Fulton
1972 • Märsta
#24
31 december 2008 kl 10:56
Gilla
Men alltså... man får ju skilja på envishet och ren dumhet!!

Din envishet gör dig inte vaccinerad mot hjärtproblem. OM det är ett allvarligt problem du har, så spelar det ju ingen roll hur envis du är - eller hur? Det enda du gör med din envishet är att du skjuter upp möjligheten till rätt diagnos och ev. behandling...

Jag är själv envis - men du får det att låta som något du är stolt över.

Om du skulle bryta benet... eller slita av en muskel... eller slita av en hälsena - skulle du låta bli att gå till läkaren då också? Bara för att du är "en otroligt envis människa"???

Troligtvis inte! Varför göra det när det gäller hjärtat, som är lite viktigare än hälsenor och benbrott?

Att låta bli att undersöka hjärtsmärtor är inget att var stolt över. Det är bara ofantligt korkat! Vansinnigt dumt!

På vilket sätt skulle ett läkarbesök förhindra din "hårdsatsning"?? Fundera på det!

Är du rädd att bli ordinerad vila? Men det spelar väl ingen roll - för du är ju så envis och känner din kropp bättre än läkaren, så det är väl bara att strunta i läkarordinationen och träna ännu hårdare.
Jon Koldenius
1968 • Borås
#25
31 december 2008 kl 12:39
Gilla
Hej. Har själv följt csabas hjärtöde på tråden.
Men jag tycker det är varken galet eller dumt att han inte vill gå till läkaren.

Psykiatern David Eberhardt skriver i boken "I trygghetsnarkomanernas land" - det är farligt att leva, man kan inte eliminera alla risker, utan istället bör man lära sig ta ansvar för sitt handlande.

Om csaba inte vill gå till doktorn, utan värderar att smärtan i hjärtat inte är så farlig, låt oss respektera beslutet. Han är vuxen.

Istället kan vi fundera över den ångest hans beslut väcker hos oss själva.
Som får oss att agera som oroliga föräldrar till en 35-årig man.

Gott nytt år!
fru Lindh
1968 • Finland
#26
31 december 2008 kl 13:16
Gilla
Jaha...då får man väl hoppas att alla dessa oroliga kommentarer har minskat på csabas ångest? Och att själva frågan som startade denna ökade oro bland forummedlemmarna på något vis raderat riskerna, eller ..?

Jo,vi bär alla ansvar över våra handlingar. Galet eller dumt,må vara osagt,men skulle det vara något fel med hjärtat så lär det knappast försvinna för att man är envis,eller blundar för smärtan (hjärtsmärta och en vadmuskels smärta är olika allvarliga saker inte bara med tanke på träning utan livet!)

Ångest.. skulle den lindras i o m ett lugnande besked från doktorn!
csaba
1973 • Malmö
#27
31 december 2008 kl 13:37 Redigerad 31 december 2008 kl 13:50
Gilla
Tack !

Jag förstår att många tycker att det är idiotiskt att inte gå till doktorn, men jag trots allt bedömde att det inte var någon fara. (jag däremot lovar att om det återkommer så är det det första jag gör).

Jag tror att dom flesta långdistans löpare som springer ofta och har tränat länge (erfarenhet från klubbens löpare) har många gånger haft skador eller känningar i ben,vader,knä,hälsena eller liknande områden (löpning är ju enformig idrott)..
Det finns dom personer som lägger av eller så finns det folk som är envisa (vilar lite och kör lite rehab) och fortsätter.
Jag själv tycker att har jag någon skada så tar jag hellre reda på varför än att bara ge upp träningen. (vist kan kanske att ha ont i hjärtat vara lite i överkant).
(jag i mina yngre dar när jag tillhörde eliten så tränade jag 2 pass om dagen och då hadde man alltid småskador).
Precis kanske andra hårt sattsande löpare, (mustafa Mohamed, med flera) har säkert ofta känningar i diverse ställen, men det gäller ju att avgöra om det är säkert eller inte, att träna och vara lite envis ibland.

Jag tror nästan alla elitidrottare i diverse sporter lever ju på gränsen till skador och överträning (exempel Sussanna Kallur).
Det kan vara idioti eller envishet, men det är ofta det som skiljer agnarna från vetet. ;-)


Vist Mikael - jag är envis (men stolt över vet jag inte om jag är).
När jag får någonting på huvudet så vill jag ge 100% och jag hadde gärna till och med kommit upp i 2 löppass om dagen, om jag inte hadde hadde haft skador hela tiden, men jag får vara nöjd med 4-5 i veckan och skynda långsammt. (envishet och idioti i skador är ett gränsfall och tolkningsfråga).
1975 • Nyköping
#28
31 december 2008 kl 14:14 Redigerad 1 januari 2009 kl 19:20
Gilla
Man gör som man känner att man vill göra. ;) Om du känner dig säker på att det är lugnt med pumpen kanske det är det också. Skillnaden mellan t ex en stressfraktur och ett strulande hjärta är ju lite annorlunda. Pajjar ett ben brukar det räcka med lite gips och rejält med vila. Pajjar hjärtat får du löpträna i efterlivet.

Ha ett gott nyårsfirande och ett fortsatt gott löparliv!

EDIT: Stavfel. ;)
MetaW
1962 • Stockholm/Södermalm
#29
31 december 2008 kl 18:02
Gilla
Har också läst Eberhardts bok och kan rekommendera den. Men det var inte det som var saken.

Det som intresserar mig mest nu rent allmänmänskligt är faktiskt varför man lägger ut en trevare på jogg.se om en allvarlig sak som hjärtproblem o sen skriver i sin träningsdagbok att man är ute o springer - för att sen vara "försvunnen" i två dar. Folk blir uppbragta o oroliga. Det väcker en massa känslor (och oro hos folk som f ö inte känner varandra personligen)

Varför? Vi snackar inte benhinneinflammation här...Märkligt minst sagt.

Csaba, detta är inte riktat mot dig, jag är glad att du är på banan o att det inte var nåt! Tycker bara att det är ett lite konstigt sätt att "umgås" på nätet. O faktum är att jag också funderade på om nåt hänt digMette

1981 • Jönköping
#30
1 januari 2009 kl 04:30
Gilla
Det kan kanske upplevas som att vi jagar dig, men vi vill bara varandras väl. Hoppas att nästa gång de strular till de att du går till läkare då...

Gott nytt år på er alla
1984 • Stehag
#31
1 januari 2009 kl 10:59
Gilla
Min farsa hade det som du ett par gånger under 2008. Vid ett EKG kunde läkare konstatera att han haft tremindre hjärtinfarkter under året... Nu har han fått göra en bypass och har en återhämtningstid på tre månader innan han ens får lyfta ett mjlkpaket.

Varför inte bara åka in och göra en rutinkontroll, så att du kan fortsätta att träna i ditt tempo utan att behöva vara orolig eller känna smärtor?
< < < 1 2 > > >
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.