Löpning Skador & Rehab 4 inlägg 1735 visningar

Löpning med hosta?

Karin Sandgren
1974 • Mölltorp
#1
8 januari 2009 - 19:22
Gilla
Ska inom kort göra polisens fystester men oroar mig lite då jag fått en irriterande hosta och inte känner mig helt i toppform. Har inte haft någon feber men känner mig ganska trött. Bör jag avstå från testen eller kan jag vila några dagar och sen genomföra testen som planerat? Det vore tråkigt att dra på sig ytterligare sjukdom och kanske misslyckas pga nedsatt prestationsförmåga... Tacksam för bra råd och tips.
1968 • Tullinge
#2
8 januari 2009 kl 19:48
Gilla
Även om det kanske inte är direkt skadligt att anstränga sig trots infektion/hosta så kommer du ju inte att prestera ditt bästa. Det sämsta vid infektion är nog att ta i så att pulsen blir mycket hög under en längre tid (viss risk för hjärtmuskelinflamation ffa om man har feber och halsont). Går det inte skjuta på testen eller är det helt fastställda dagar för em? Om du inte kan skjuta på testet tycker jag du ska boka en snar tid på vårdcentralen för bedömning och eventuell hjälp. Det troliga är väl att det är en luftvägsinfektion som oftast ger sig inom en vecka och då borde du ju hinna bli bra.
1980 • Stockholm
#3
8 januari 2009 kl 21:32
Gilla
jag tycker lätt jogging är jätte bra när man är lätt förkyld, det rensar liksom kroppen. men en fys test kan nog bli jobbig
1981 • Jönköping
#4
8 januari 2009 kl 22:00
Gilla
det beror väl egentligen på vilken typ av hosta, hur mycket osv. själv kan jag springa som vanligt nästan, trots att jag känner mig förkyld när sitter hemma. Men det beror på att jag har så torrt i lägenheten.

Man kan hosta av så många orsaker, torr luft, dålig vätskebalans, damm eller att man är sjuk. Vilken det är man lär man sig ganska snabbt.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.