Löpning Tävlingar & Motionslopp 12 inlägg 3202 visningar

Ha med musik på maran - vad tycker ni?

1971 • Nykvarn
#1
15 januari 2009 - 10:22
Gilla
Sprang Stockholm Marathon för första gången 2008 och reagerade på att så pass många sprang med Mp3/IPod. Tyckte det var konstigt eftersom man ju missar mycket av stämningen runt loppet likväl som stödet/uppmuntran som kommer från både publiken och andra löpare.

Funderar dock inför maran i år om det inte vore bra att ha med sig musik som kan tagga en när det börjar ta emot sista milen. Jag gillar att ha med musik på ensamma långpass men då riskerar man ju inte att gå miste om publikens entusiastiska hejarop...

Hur skulle ni göra?
1981 • Göteborg
#2
15 januari 2009 kl 10:26
Gilla
Jag springer alltid utan musik ( utan 1 månad för 2 år sedan ). Jag tycker det är skönt utan. Musiken för mig förstör tjusningen med löpningen.

Angående sista milen på maran, är man ganska sliten. Så jag tror inte att det spelar roll, den energin som man lyssnar på X person i lurarna kan istället gå till affrimation och visualisera

så tänker jag
Bengt
1979 • Vallentuna
#3
15 januari 2009 kl 12:24
Gilla
jag har offtast musik eller ljudbok när jag tränar själv. Däremot har jag aldrig det när jag springer lopp. Jag har en känsla av att man missar lite av stämmningen då.
Fatta stämningen som publiken ger oss på stockholm marathon eller midnatsloppet. Utan dem känns det som om halva grejen försvinner.

Men det är ju bara min åsikt, alla får göra som dom vill...
1981 • Linköping
#4
15 januari 2009 kl 12:34
Gilla
Hej!
Jag hade en del av Stieg Larssons triologi i lurarna när jag sprang lidingöloppet! Hur skönt som helst! Du ser och hör stämmningen ändå, och på många passager (kanske är det annorlunda på maran?) så är du relativt ensam, skönt att ha lite "sällskap". På kortare lopp så kör jag dock utan!
1983 • Oslo
#5
15 januari 2009 kl 14:37
Gilla
på kortare æn marathon kør jag alltid utan. Men nær jag sprang marathon hade jag musik och jag tyckte det var vældigt skønt. Sista milen øverrøstade ændå publiken min musik så fick med det i alla fall:)
csaba
1973 • Malmö
#6
15 januari 2009 kl 18:25
Gilla
Det kan nog vara en vanesak.
Jag sprang både mina maror med musik, men på sistånde så har jag nästan alla lopp (utom marorna) sprungit utan musik.

När jag började träna (själv) så kunde jag inte springa utan musik, men när jag gick med i klubb i somras, så kände jag mig nästan tvungen till att springa utan. (hadde varit ohövligt och osälskapligt, när man springer i grupp. tycker jag).
Så nu har jag själv vant mig att springa utan. Men när jag springer mina långpass eller när jag tränar själv, så kör jag alltid med musik. Roligare och får mer motivation, tycker jag och dessutom så slipper jag höra mig själv pusta och flåsa.

I fortsättningsvis så kommer jag att springa alla mina lopp utan musik, utom marorna (käns för tungt utan för mig).
Men i Berlin så borde jag stängt av den på sista kilometern. Stämningen när man kom upp i målsträckan med all publik var det häftigaste jag har varit med om.

Tänk dock på att visa lopp (som exempelvis New York marathon är det förbjudet), men sen vet jag inte hur allvarligt det tass (det fins säkert anna som vet det bättre).
1961 • Brunflo
#7
15 januari 2009 kl 21:42
Gilla
Hej!
Jag tränar med musik i öronen men INTE när jag tävlar. Tycker nog som Staffan att det "stör" tävlingskänslan lite grann. Å andra sidan kan man ju ta bort ljudet när det är folk närvarande (Kungsan t.ex). Det beror helt på vilken tävling det är tycker jag. Mindre lopp (långdistans) så kan det ju vara sträckor bitvis som det inte är något folk alls. Då kan lite musik göra susen...
1969 • Upplands Väsby
#8
15 januari 2009 kl 22:53
Gilla
Tränade nästan jämt med musik förut, men sedan ett halvår helt utan - och stortrivs! Ser det som en utvecklingsgrej. Kom på att jag helt enkelt ville höra mer hur det låter när jag springer, framförallt steget (steg som låter mycket=oekonomiskt..) och på den vägen är det.
Bengt
1979 • Vallentuna
#9
16 januari 2009 kl 08:15
Gilla
Om jag ska ha musik under träningen beror lite på hur taggad jag är. Vissa dagar längtar jag ut efter att springa hela dagen, då är det mysigare utan musik. Det är så mycket andra intryck utan musik, löven som praslar, fåglar som kvittrar, vågor som skvalpar, stegen som klampar, pulsen som slår, kor som råmar, eller bilar som tutar... Men vissa dagar tappar jag alla inspriration till att springa, då kan några bra låtar få mig på bättre humör.

Men på tävling är det musik fritt.. Intrycken från publik och kring arrangemang får som sagt inte missas
1956 • Tygelsjö
#10
16 januari 2009 kl 08:40
Gilla
Det kan låta lite stenålder, men här i Malmötrakten så är där en radiostation som sänder på 91.8. På lördagar spelar dom en hel del dansbandsmusik, och gör man sitt långpass då så är denna musik kanon att löpa till. Tro det eller ej. Takten i musiken gör att det passar mina steg perfekt. Men det blir ju lite tjatigt mot slutet när lyssnat 2-3 timmar på detta, så då får man skifta kanal.
1981 • Dals-Ed
#11
16 januari 2009 kl 08:55
Gilla
Får gå lite motströms då men tänker ladda min mp3spelare med många timmars musik inför Stockholm Marathon. Har alltid tränat och tävlat med musik och aldrig känt att man skulle missa något av stämningen runt omkring men det är säkert väldigt individuellt. Sen vill jag stänga av så mycket av omvärlden som möjligt under löpningen men det är en annan femma.
1971 • Nykvarn
#12
16 januari 2009 kl 10:13
Gilla
Ett alternativ är förstås att ha med MP3-spelaren och ta fram den om/när det känns rätt. Det är bara på maran det känns som ett alternativ, på kortare tävlingar tycker jag inte det finns någon anledning heller.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.