Löpning Träning 639 inlägg 6576 visningar

Markaspåret i Örebro

1978 • Örebro
#1
9 juli 2008 - 21:18
Gilla
På Begärnan!

Det skrivs väldans mycket om markaspåret i en annan tråd här. Så mycket att det känns naturligt att det ska få en helt egen tråd. Så här kommer den!

Det vi har snöat in oss på hittills är jobbiga backar och gemensamma träningar där. Idag sammanstrålade faktiskt tre jogg:are där, och fler tillfällen lär det bli =)
< < < 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 > > >
Sofia Widholm
1987 • Örebro
23 mars 2009 kl 17:13
Gilla
Jag var ute och gick häromdagen i Markaspåret och det var inte alls kul. Blöt och isigt, var glad att ta sig ner för backarna (och även uppför) utan att ramla. Det kändes när man kom hem igen att låren hade fått jobba för att hålla en uppe.

För övrigt; vill också börja springa snart, men just nu ser det inte så ljust ut. Hoppas dock fortfarande på en comeback till sommaren.
1978 • Örebro
23 mars 2009 kl 19:00
Gilla
Sofia har också vaknat upp ur sitt ide, snart får vi fart på den här tråden med verkar det som :) Fast blött och isigt lockar mig inte dit riktigt än. Sen kommer klaffsigt, lerigt och skitigt och det lockar inte mycket mer så ni ser mig nog inte där förrän 1 juni kanske *ler*
1973 • Örebro
23 mars 2009 kl 20:12
Gilla
Johan I:
Jag är inte uppdaterad på vilket tempo jag klarar av, har mest kört distans i år på grund av ryggproblem. Men träningen flyter på bra för å vara mej så drömmar om under 20min finns! (vid torrt spår) Skulle tro att det går att sladda runt på 25min nu med orienteringsskorna. Får se om jag hinner ett test på marka under nästa vecka, så ni får en tid att pressa.
Johan I
1987 • Örebro
30 mars 2009 kl 17:42
Gilla
Sofia:
Trevligt att du är "tillbaka". Du får gärna ge lite rapporter från spåret och din eventuella träning. Se till att göra vad du kan för att kunna göra comeback till sommaren.

Per:
Okej, men då är vi en bunt som alla siktar på liknande mål i markaspåret då, d.v.s. runt eller under 20 min.

Men ge gärna någon rapport om hur det går ifall du tänkt springa något i spåret inom kort.
Sofia Widholm
1987 • Örebro
5 april 2009 kl 22:52
Gilla
Johan I: Nja, nu är jag väl inte så mycket ute i Markaspåret direkt. Befinner mig mer på gymmet eller i en simhall. Det är väl lite si och så faktiskt om det blir någon comeback nu i det närmaste. Det gick jättebra med träningen, i alla fall styrketräningen i höstas, men sedan bytte jag gym och mina rehabövningar måste jag säga inte går lika bra längre. Har fått mer ont igen. Sedan hade några veckor nu i mars då jag inte kunde styrketräna alls pga av att jag var upptagen med annat från tidig morgon till kväll och då menar jag det verkligen. Bar visserligen en massa saker under denna period men ingen regelrätt träning direkt.

Hehe.. skulle ha mailat till min sjukgymnast för en månad sedan.. har tyvärr inte hunnits med och glömts av. Fy på mig. Måste ta tag i det.
1978 • örebro
6 april 2009 kl 20:04
Gilla
Joggade runt markaspåret så tänkte ge lite spårinfo. Skulle tippa på att ca 90% var okej, resterande gyttja, is, eller vatten. Det som var bart var dock ganska tungsprunget. Tror man får vänta några veckor innan man gör något rekordförsök...
1978 • Örebro
6 april 2009 kl 20:10
Gilla
Oj oj, första inlägget i någon av jogg´s diskussioner, inte illa pinkat =) Gillar inte gyttja så väntar en månad skulle jag tro. Gick rätt skapligt i mässhallen, men nu drar du ju iväg i sprungna kilometer som vanligt...
Johan I
1987 • Örebro
7 april 2009 kl 00:01
Gilla
Sofia:
Okej, bra att du håller lite koll på läget i alla fall. Men gäller nog att du lyssnar en del till sjukgymnasten och håller kontakten med denne.

Men kanske borde du inte belasta kroppen så mycket om det gör ont. Finns ju en del mer behagliga övningar och metoder för att bygga muskler också. T.ex. kan du ju testa lite spinning pass eller liknande. Sen finns säkert en del smarta rehabövningar som går att göra på kvällar eller när du nu har tid.

Jonas:
Ojoj. Okej, låter nog som att man gärna väntar några veckor då. Men skall bli rätt kul att komma tillbaka dit sen.

Men uppdatera denna tråd med information om spåret och ev. tider som gäller att slå. Eller kom på utmaningar som vi kan genomföra och utmana varandra i.
1978 • örebro
7 april 2009 kl 13:16
Gilla
En målsättning i sommar får nog bli att komma under 20 min på femman i marka iaf. Vi kan ju se vem som fixar det först. Johan eller Daniel?? Om man skulle ha en tid på två varv att sikta mot så kanske 42 är för tufft??
Johan I
1987 • Örebro
7 april 2009 kl 13:56
Gilla
Jonas:
Jupp, när det är torrt så kommer nog något sub 20 försök i Marka. 2 varv blir nog svårare att få så bra tid på. 42 min är nog på gränsen, det är nog lite som nära 19 min på 1 varv. Men 43-45 min borde väl gå att ordna. Men hittills har väl ingen ens varit under 45 min, så vi får ta ett steg i taget.

Daniel (och du, som förmodligen också kan klara sub 20) har ju "fördelen" att hans springdagar inte är så bestämda. Han kan ju ta sig an markaspåret flera dagar i rad om han vill det.
Själv springer jag ju varannan dag och varannan springdag så är det experiment runda som gäller. Så maximalt blir ju det ett Markaspår var 4:e dag. Men till sommaren kommer kanske systemet ändras något.
1978 • Örebro
7 april 2009 kl 17:30
Gilla
Ingen av oss har ju orkat sikta på någon bra tid på 10 km marka, så där lär vi ju kunna pressa ner tiderna betydligt. Jag sprang på 47:50 med Stefan Olars, blev nog inget mer försök efter det. Värdelös tid känner jag så här nu i efterhand, men minns väl kanske inte backarna riktigt... Under 45 minuter borde man väl ligga nu eller väldigt snart i alla fall?

Under 20 minuter på femman känns inte omöjligt, men väldigt väldigt jobbigt. Frågan är om man orkar satsa på något sådant =)
1973 • Örebro
7 april 2009 kl 20:06
Gilla
Så nu kommer årets första tid på Marka: 20.58 på 5km. Jag är nöjd, gick bättre än väntat. Det finns lite "mjuka" partier här å var men isen är nästan helt borta nu och hindrar inget. Kör hårt nu, jag vill bli piskad!
1978 • Örebro
7 april 2009 kl 20:18
Gilla
Phu, den tiden tar jag kanske inte ens när det är torrt. Där har vi i alla fall något att sikta på den närmaste tiden
1959 • Örebro
7 april 2009 kl 21:54 Redigerad 7 april 2009 kl 23:48
Gilla
I dag använde några Almby IK:are fyra kilometer av Markaspåret som en testbana (inför DM i terränglöpning, som är på just den distansen). Distansen rekommenderas: Börja vid 600-metersskylten och sluta vid 4600-metersskylten. Det innebär att varken "Startbacken" vid Ljungstugan eller "Mördarbacken" vid GIH-anslutningen kommer med. De fyra kilometer som återstår är en måttligt kuperad och trevlig bana. Dagens tid: 17.01. http://orienterarenmats.blogspot.com/2009/04/markasparet-blev-manskligt.html
Johan I
1987 • Örebro
8 april 2009 kl 00:11 Redigerad 8 april 2009 kl 00:46
Gilla
Daniel:
Jopp, runt 45 min borde vi väl klara i dagsläget, förutsatt att det är hyfsat underlag?

Per:
Ojoj! Inte illa alls. Bra jobbat!
Om några veckor blir det säkert något besök i Markaspåret. Det är dock inte säkert att det blir något försök på rekord. Man måste ju lära känna och bli kompis med Markaspåret igen, innan man drar upp farten =)

Daniel kommer säkert inte kunna hålla sig ifrån och gör säkert 20:30 snart, på ren vilja.

Mats:
Det låter ju visserligen lite motsägelsefullt att man kör testlopp inför ett terränglopp, med rätt rejäl kupering, och tar bort just den värsta kuperingen =P men annars låter det ju trevligt. Det gör nog mycket att bli av med åtminstone startbacken, den tycker jag förstör rätt mycket. Är svårt att våga gå ut snabbt när man vet att den backen kommer direkt efter start.
1984 • Örnsköldsvik
8 april 2009 kl 15:13
Gilla
Marka utan kuperingen är inte marka, är ju kuperingen som är tjusningen :)

Jag är inte så kräsen när det gäller banor då jag tröttnat på att nöta asfalt. Terränglöpning är det jag gillar mest så lite lera eller pölar stoppar inte mig. Klart jag kör Marka året runt, har halkat mig runt där i vinter förutom då det var skidspår men det är inte så lång stund. Får nog ta en sväng där imorrn för att se hur det ser ut, tror dock inte jag kommer köra på så snabbt.

Mats: Skoj med lite orienterare på DM-terrängen, har vart med orienterare tidigare och de brukar alltid hamna högt i resultatlistorna. Är främst
nedförslöpningen som orienterare verkar ha en extra växel lägga i.


Vet inte varför men min annars så snabba dator verkar inte gilla diskussionstrådar på jogg.se som blir för långa. Denna laggar så man blir tokig då man ska skriva något och den andra längre Örebrotråden så hänger sig sidan.
Johan I
1987 • Örebro
9 april 2009 kl 00:30 Redigerad 9 april 2009 kl 00:44
Gilla
Stefan:
Sant, Marka ger ju rejält med träning p.g.a. sin kupering, i princip oavsett tempo. Så den bör man ju inte undvika om man vill träna.

Blir inte Markaspåret lite jobbigt att nöta så mycket då? =P Borde väl gå att variera asfaltsrundorna mer.

Det regnade ju i princip hela dagen idag och imorgon kommer det nog regna lite mer... Så det lär nog vara rejäla vatten/snö/lerpölar i spåret.
Men du får gärna ge lite rapporter om statuset på spåret och hur det går att springa.


Verkar konstigt med att det laggar så mycket. Vad kör du med för Webbläsare (inkl. version)? Vad har du för hastighet till internet?

För mig kan det ta lite tid (några sekunder) för allt att ladda men när sidorna är laddade är det ju inga konstigheter. Kanske är det all reklam o.s.v. på jogg.se som laggar ned? För själva texten på sidorna är ju statisk och bör inte dra någon processorkraft efter nedladdning/"cachening" en gång. Ev. att grafikkort+ram-minnena kan få jobba lite?
Säker på att bara Örebrotrådarna laggar? Och att hela sidan laddat klart?

I värsta fall får vi kanske skapa en ny tråd, men det är ju lite mäktigt att ha jogg.se:s ¿största? tråd(ar). Så vore ju bra att försöka lösa problemet istället.

Ifall det är för oumbärligt att svara här ang. detta problem så kan du ju skicka joggpost, så kanske vi kan komma på en lösning.

Kul att du börjat skriva in löppass igen förresten. Du får tjata lite på brorsan så han också kommer igång =)
Jakob Olars
1984 • Gävle
9 april 2009 kl 23:59
Gilla
Hehe, fick starta nytt konto här då det förra bara krånglade med den jobbiga mailen som var kopplad till den.

Kanske ska ta en snabbtur i Marka imorgon för att få upp farten inför DM. Är precis som brorsan säger en runda vi nöter året om, men nu när isen försvunnit går det mkt snabbare ;)

Har bröjat srkiva in mina pass nu iaf, dock inga större mängder i jämförelse med brorsan, men hoppas det ska bli bättre nu när vi går mot ljusare tider.
Johan I
1987 • Örebro
10 april 2009 kl 15:43 Redigerad 10 april 2009 kl 15:45
Gilla
Jakob:
Okej, men bra att du är igång igen i alla fall =)

Du verkar ju köra flera pass om dagen så nog kan du komma om eller bli lika med brorsan i mängd. Fast vore ju ännu bättre om ni skrev in någon kommentar om passen också.
Kul att du har en blogg förresten, skall ta och läsa igenom lite där.

Ska ni inte springa ÖAIKs halvmara, 15 april? (Finns även 10 km)


Är snön/isen borta i Markaspåret nu?
1984 • Örnsköldsvik
13 april 2009 kl 15:26
Gilla
Blev tyvär inget pass i Marka, det bar istället upp till stugan i norr där jag tillbringat de senaste dagarna. Där finns ingen uppkoppling därför det sena svaret. Men tränat har jag gjort och kuperingen häruppe står sig bra mot Marka :)

Jag har tom tagit ett par turer på skidor då snötäcket ännu är stort häruppe. Dock eftersom snön ligger kvar så har jag fått nött asfalt och kört mycket springa och vända och samma väg tillbaka vilket inte är kanske de roligaste men har hållt farten uppe som jag påbörjade i veckan. Blev totalt 12 mil förra veckan vilket är rekord för min del...


Angående lagget så gäller det bara långa trådar och ju längre de blir desto mer lagg så har inget med reklam att göra. Upptäckte att med firefox så var det inga problem alls så verkar bara vara med IE som problemet existerar. Har 10mbit uppkoppling via stadsnätet och datorn har aldrig haft några problem av liknande slag på andra sidor. Men jag får köra firefox på jogg så ska de gå bra :)
< < < 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 > > >
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.