Löpning Kost & Näring 14 inlägg 517 visningar

Hur äter ni?

2006 • Alingsås
#1
2 maj 2009 - 11:38 (Redigerad 2 maj 2009 - 11:40)
Gilla
Hur/vad ni äter vore intressant att veta, om de flesta äter balanserat och måttligt av allt, vad ni vill och springer på..., eller följer någon särskild kost eller så?

Med tanke på dagens hälsoråd och så kan det vara kul att få reda på lite fakta hur det ser ut för den som vill dela med sig om det här på jogg, när det är i förhållande till löpning

Sofia
Bengt
1979 • Vallentuna
#2
2 maj 2009 kl 13:04
Gilla
Själv äter jag det jag känner för. Följer ingen diet eller så. Däremot så ser jag till att äta mycket frukt och bär, dels så är det riktigt gott och så har jag hört att det ska vara nyttigt oxå ;-). Nötter har det blivit en hel del av den senaste tiden. Brukar sätta i mig en del nötter både före och efter längre morgonpass.

Brukar ibland mixa ihop en frukt/grönsaks/yoghurt smotie efter löparpassen. Spetsar med lite nötter och linförolja om det har varit ett hårdare pass. Riktigt gott! Det går nog inte att misslyckas med det.

Annars känner jag att man har lite frihet att äta onyttigt då och då. I alla fall nu under sommaren när träningsnivån är ganska hög.
Jag får ju inte direkt dåligt samvete om jag skulle smälla i mig en oxfilé pizza med bea-sås om jag kört dryga 2mil som morgonpass.
Emil Westin
1991 • Linköping
#3
2 maj 2009 kl 21:40
Gilla
Jag brukar käka hallon/bär-smoothie med proteinpulver efter ett styrketräningspass. Men när det gäller löpning finns det inget speciellt jag äter, jag tar det jag haver. Havregrynsgröt fungerar för mig: fiberrikt och mättande.
csaba
1973 • Malmö
#4
2 maj 2009 kl 22:07
Gilla
Jag är tyvärr periodare ("skäms") och dom "bra" perioderna är tyvärr inte långa.
Jag är så otroligt korkad att jag "belönar" mig själv efter en bra pass med kakor,godis och glass.
Och när jag är skadad och inte kan träna så tappar jag motivationen att äta rätt.
Jag däremot varken röker,snusar och dricker mycket "måttligt".
1986 • malmö
#5
3 maj 2009 kl 08:45
Gilla
jag äter i stort sett efter coltings råd. Ingen pasta och ris och jag äter inte heller så ofta potatis. däremot äter jag mycket grönsaker och frukt!

jag blandar ofta makrill i tomatsås med 2 ägg och steker som en omelett, super enkelt och gott.

smoothie är också bra tycker jag. toppen som mellanmål tillsammans med lite nötter.

ibland så äter jag havregrynsgröt men då de som är fiberberikade och med banan och kanel på.
Malin P
1971 • Svartbäcken
#6
3 maj 2009 kl 10:49
Gilla
Jag äter vanlig lagad balanserad mat, till lunch och middag - med det menar jag att jag äter lite av varje. Med dagens hysteri kring maten så¨tycker jag det är för stor fokus på "dieter" av olika slag. Det funkar säker för andra men jag tycker det blir jobbigt. Jag kör enligt devisen att laga måltider som består av lite kött/fisk, grönt, spannmål eller rotfrukter. Jag äter alltid en stor frukost och när jag är hungrig lite mellanmål t ex smoothie. Försöker äta så mycket grönsaker och frukt som möjligt för det tycker jag funkar för mig.Skulle gärna äta nötter men tål dem inte - så jag tycker att t ex pumpafrön och linfrön är bra alternativ som man kan ha på youhurt mm. Försöker att lägga mina träningspass så att jag äter något efter träning antingen ett riktigt mål eller på kvällen ett mindre mål som t ex smoothie och frukt.
Astri F
1978 • Trondheim
#7
3 maj 2009 kl 22:06
Gilla
Min erfaring er at karbohydrater er veldig viktig! Ikke kutt ut poteter, pasta, brød eller korn! Been, there, done that, og det eneste som skjedde var at jeg kollapset fullstendig.. Nå løper jeg relativt lett 25-28 km., mens i min "protein-periode" var selv 15-20km. fryktelig slitsomt.

Lag din egen müsli med havre, solsikkekjerner, nøtter, honning, og kombiner med yoghurt, spis frukt og grønnsaker, fisk/kjøtt/tofu og unn deg sjokolade, kaker hvis du har lyst på det:-) Vi har bare ett liv!
Anna Jönsson
1989 • Malmö
#8
4 maj 2009 kl 13:23
Gilla
Man ska vara noga med vad man stoppar i sig men det får aldrig gå till överdrift. Vare sig åt det ena eller det andra hållet. Tallriksmodellen fungerar utmärkt och är enkel. Som aktiv är det viktigt att inte utesluta kolhydraterna i form av potatis, ris eller pasta. Jag äter mycket frukt och grönt och ser till att få i mig 3 stadiga mål mat om dagen + 1-2 mellanmål. Gröt med skivad banan och en ostmacka är en oslagbar frukost ;)
Mattias Thorén
1979 • Malmö
#9
4 maj 2009 kl 13:27
Gilla
Lat variant av Colting:
Frukost: Pumpafrön, solrosfrön, linfrön, banan, hasselnötter och mjölk.
Lunch: Har buffé i lunchmatsalen så jag alltid massa sallad, grönsaker, och kött/kyckling/fisk. Tar rotfrukter, brocolli och sånt om det finns och kanske någon liten potatis. Aldrig ris eller pasta.
Middag: Blir oftast bara mackor (självklart bara osötat grovt bröd) eller en vanlig måltid. Här kommer latheten in :-)
Dricker bara vatten.
Käkar aldrig godis (inte gjort på 8 år) men kakor och sånt har jag svårt att låta bli :-)
Tränara bara på vatten. Russin, banan och nötter efteråt.
1981 • Göteborg
#10
4 maj 2009 kl 13:31
Gilla
Äter bra mat tycker jag pasta, potatis, kyckling, fläskfile, pannkaka, fisk, ris men kan bli bättre på grönsaker.

Jag brukar inte bli sugen på typ te x pizza men ibland när jag stoppar i det ballar ofta min mage ur speciellt om jag kör ett långpass dagen efter. Då blir det skogen efter 2 mil :-)

Martin C
1975 • Göteborg
#11
4 maj 2009 kl 15:34
Gilla
Är det ingen mer än jag som mot slutet av långpassen börjar mer och mer tänka på vad jag ska äta efteråt. Mot slutet av passen blir det som en trans att springa och tänka på kebabtallrik, pizza osv. För övrigt äter jag bra och får kanske i mig lite för lite energi igentligen, så lite extra energiintag skadar inte.
1987 • Linköping
#12
4 maj 2009 kl 15:39
Gilla
Martin C: Definitivt jag med! Då jag lever på snål budget så är det allt något extra att köpa pizza och det är en stor morot i slutet av de riktigt långa passen. Och även innan! Som när jag förra helgen testade marathonsträckan för första gången så sporrade jag mig med att jag efteråt skulle käka pizza, funkar riktigt bra för mig.
1971 • Uppsala
#13
4 maj 2009 kl 20:18
Gilla
Samma här, efter ett långpass är det kebabpizza som gäller...inte fel...
1971 • Nykvarn
#14
4 maj 2009 kl 20:39
Gilla
Försöker tänka på vad jag äter, blir en hel del kolhydrater i form av pasta, men också mycket grönsaker, frukt (2-3 per dag) och grovt bröd eller knäckebröd. Kött oftast i form av fågel eller fläskkött och fisk åtminstone 1-2 ggr i veckan. Försöker tänka på att det fett jag stoppar i mig ska vara av det nyttiga slaget, t ex olivolja etc...

Jag är nästan alltid hungrig och tycker jag äter mycket men så är jag också 183 cm lång och väger bara 67 kg. Löpningen förstärker kanske detta. Jag tycker jag är smal men inte mager men visst är det lite (även om mitt BMI klassar in som normalviktigt...).

Efter ett långpass tycker jag det är grymt gott med en öl på kvällen :-)
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.