Löpning Tävlingar & Motionslopp 5 inlägg 709 visningar

Information om Varvet

Desiree Hoberg
1974 • Ramdala
#1
18 maj 2009 - 13:04
Gilla
Hej alla som sprang varvet.
Jag vill ha lite information om hur det är. Tex måstae man klara en viss sträcka på en viss tid. Drar de ett snöre efter en viss sträcka.
Varför jag undra är att min Pappa har utmanat mig att springa varvet nästa år. I år är det 10 gången jag tar mig runt tjejmilen Ja är nog en vad man kallar slow runner. Hur ska jag göra ska jag anta utmaningen? Pappa har klarat 11 varv och fyra maror
1965 • Torsås
#2
18 maj 2009 kl 14:17
Gilla
Jag tycker definitivt du ska anta utmaningen! Jag var med för första gången i år - så jag har inte en massa erfarenhet att dela med mig av - men det är en kul grej och folkfest! Något att ha framför sig som träningsmorot, inspirationskälla osv. Klart du ska med!
Desiree Hoberg
1974 • Ramdala
#3
18 maj 2009 kl 14:35
Gilla
Hur mycket har du tränat innan och vilka distanser. Jag tycker att det låter långt. En mil klarar jag men varvet är ju dubbla sträckan.
Maria Lärkäng
1980 • Partille
#4
18 maj 2009 kl 15:41
Gilla
Jag sprang mitt första varv i år och skulle verkligen rekommendera dig att anta utmaningen! Det är en härlig upplevelse även för oss som inte tillhör eliten, man kan ta det i sin egen takt och bara njuta av stämningen och folkfesten.

Jag hade aldrig sprungit längre än 12 km innan varvet, och det bara två gånger, så jag var nog betydligt sämre tränad än du är. Hade aldrig deltagit i ett lopp förut. Jag var orolig för att jag inte skulle orka, men det var helt obefogat - jag sprang hela vägen utan problem. Man bärs liksom fram av entusiasmen som flödar från både deltagare och publik. Jag kände mig hur pigg och stark som helst ända tills jag kom till 20 km-markeringen, och då var det ju så nära till mål att det gick att springa på ren vilja. Om man struntar i tiden och bara hittar ett tempo som känns bra och bekvämt så kan man absolut ta sig runt en halvmara även om man "bara" har sprungit milen tidigare. Och du har ju ett helt år på dig att träna om du vill känna dig bättre förberedd.

Målet stängs tre timmar efter sista start tror jag, så att man inte ska hinna runt behöver man knappast oroa sig för om man inte går större delen av vägen (och startar i den absolut sista gruppen). Repet vid Frihamnen dras 17.40 har jag för mig, och den sträckan hinner man nog nästan gå om man går i rask takt. Anmäler man sig så tidigt som möjligt hamnar man ju i tidigare startgrupp och får lite "extra tid" också.

Jag fick jättemersmak och längtar redan efter nästa års Varv. Hoppas att du hänger på! =)
Desiree Hoberg
1974 • Ramdala
#5
18 maj 2009 kl 15:50
Gilla
Det låter bra. Man vill ju inte tvingas sluta för att de drar ett rep. Har man börjat vill man fullfölja. Pappa har lovat att springa i man startgrupp ocg dra mig runt om så behövs. Då ar det bara att träna på. Jag hoppas få ett formbesked på tjejmilen som talar för mig. Vi syns på varvet 2010
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.