Löpning Kläder, Skor & Prylar 5 inlägg 387 visningar

Pulsklocka 299:-

2006 • Alingsås
#1
28 juni 2009 - 23:46
Gilla
Det är inget magbälte. Du har det över bröstet. Jag har själv ingen pulsklocka så dina övriga frågor kan jag inte svara på.
Håkan Marklund
1966 • Uppsala
#2
29 juni 2009 kl 10:14
Gilla
Vet inte om du redan googlat test pulsklocka? Det kan väl ge en antydan om vad man ska fundera på inför köpet.

Sedan får du ta och fundera på varför du vill köpa en pulsklocka, vilka funktioner du behöver och så vidare och om CP21 uppfyller de behoven.

Jag använder en gratisklocka som ingick i ett erbjudande från iForm och den har fungerat bra. Nackdelen är att den saknar en del "löparfunktioner" som de dyrare modellerna har. Som ett test för att se att pulsträning fungerar är den helt ok.

För att ta dina övriga frågor:

- Tror inte du generellt behöver vara orolig för mätningens kvalitet, prisskillnaden beror nog mest på andra saker. Så länge du använder samma klocka för att mäta vilopuls så är det väl egentligen förändringarna som är intressanta?

- Bröstbälte tycker en del inte om men sedan man ställt in det så har jag inte haft några problem. Gäller bara att se till att man får bra kontakt (för mig räcker vatten men det finns gel att köpa på Apoteket). Möjligen kan billigare klockor ha sämre kvalitet på plastdetaljerna i bandet vilket då gör att de inte håller lika länge?

- Jag tänker inte på bandet när jag springer, inte när det sitter rätt.

Om du har möjlighet så kan du väl testa eller i alla fall titta på några olika klockor för att se hur de känns och om de verkar ha en bra hållbarhet.


Staffan Nilsson
1971 • Helsingborg
#3
29 juni 2009 kl 13:16
Gilla
Det som billigare klockor inte har är en störningssäker sändning mellan bröstband och klocka. Billigare klockor kör analog överföring som kan störas av andra pulsklockor, kraftledningar etc. En klocka med kodad digital överföring är säkrare.
Jag har själv en pulsklocka med den sämre överföringen så det funkar ju det också, men jag är nybörjare och har inte använt den så länge. Kjell&Co har en rätt billig klocka med digital överföring men hur bra den är i övrigt vet jag inte.
1971 • Nykvarn
#4
29 juni 2009 kl 14:16
Gilla
Att springa med bröstbälte är en vanesak, i början kan det upplevas ovant eller t o m obehagligt. Det gäller att det sitter rätt och lagom hårt (det ska inte spännas så hårt att det blir obehagligt men inte heller sitta så löst så att det riskerar att halka ner). Det tog mig några gånger att få det rätt, sedan har jag inte haft några problem.

Är du bara ute efter lite basic-info om hur din puls reagerar på träning så kan säkert denna klocka fungera utmärkt som insteg i "pulsträningsvärlden": En varningens ord bara, träna utan ibland också, gå på ren känsla, det är annars lätt att låta sig styras helt av klockan och då försvinner lite tjusningen med löpning.
Håkan Marklund
1966 • Uppsala
#5
29 juni 2009 kl 14:34
Gilla
Störningssäkert är ju en av de funktioner som man definitivt ska fundera på om man behöver.

Den enda gång jag haft problem med min var på gym där cykeln tog den starkare och bättre signalen från grannens klocka...

Tränar du bara utomhus är väl risken mindre att drabbas - har inte märkt något problem under de lopp jag deltagit i.

Nu har jag en längre tid varit sugen på en klocka med mer funktioner: köra intervaller, ange önskad fart och så vidare.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.