Löpning Träning 1097 inlägg 5703 visningar

Gemensam träning i Örebro i sommar?

1978 • Örebro
#1
22 juni 2008 - 15:28
Gilla
Blev inspirerad av SuperGunnars tråd, men har lite långt till Lund/Malmö. Hoppas att det kan finnas intresse här i Örebro också. Vore kul om man kunde bli ett gäng, när många av de man brukar springa med har brist på motivation eller är på semester...

Jag är öppen för förslag, intervaller, fartlek, distans eller vad ni vill. Ska man springa distans kan man ju dela upp sig i ett par grupper som springer i ungefär samma fart. Blir det intervallträning kan man ju ha gemensam uppvärmning på låt oss säga 3 km, lite löpskolning också om ni så vill. Jag är som sagt öppen för förslag...
< < < 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 > > >
Johan I
1987 • Örebro
17 juni 2009 kl 23:37 Redigerad 17 juni 2009 kl 23:57
Gilla
Lindskog:
Det verkar vara en trevlig tävling ni har satt ihop. Var dock i Lund då så kunde inte komma och kolla. Extra kul att ni verkligen försökt göra det till en tuff tävling. Den där sista löpningen uppför rallybacken 2 ggr är man nog rejält slut efter.

Ang. skidspåret så visst är det trist men tyvärr går väl pengar och sportlovsveckor före i prioriteringen. Att inte ha igång storstenshöjden inkl. småbackarna skulle nog slå rätt hårt på en redan inte så vinstdrivande verksamhet däruppe? Och många skolor ordnar ju med resor dit under sportlovet för att åka just i skidbackarna.

Men det var väl snack om att fixa ett ersättningsspår någonstans om det gick?

Jonathan:
Tack. 4,6 km på 19:31 är väl inte dåligt, speciellt inte i terräng. Men du får ta och skriva in lite pass här på jogg.se så att man ser vad du håller på med.

Idag var det DM 5000 m som gällde. Det gick inte så bra. Blev för fokuserad på hur många varv det var kvar och det kändes som att det var alldeles för många varv... vid ca 6 varv kvar ville man nästan sluta springa... sen var det även rätt ensamt eftersom att man var bland de saktaste i heatet... men tog mig i mål på 20:05.

Varför var inte ni med?
1978 • Örebro
30 juni 2009 kl 21:25
Gilla
Idag kl 12.15 var jag iväg och sprang 19 km, vilket jäkla påhitt! :) Blev oväntat påhejad av Stefan Olars strax innan universitetet, efter det flöt det på ganska bra i ca 5,10 tempo. Benen kändes ok, däremot var det segt sista 4-5 km så vattnet hade tagit slut...
Johan I
1987 • Örebro
1 juli 2009 kl 00:05 Redigerad 1 juli 2009 kl 00:06
Gilla
Daniel:
Bra jobbat! Lite kul att både du och Jonas bara har kört några fåtal (lång)pass och ändå kommit upp till 100 km för månaden. Är det skönt att springa lite längre och långsammare när det är varmt? Eller handlar det om motivationsbrist och ev. tidsbrist? Mycket att göra med "Grabbhalvan" nu?

Hur fungerar det nya vätskebältet och vilket märke köpte du? Kör du bara vatten eller någon specialmix? Stör inte vätskebältet något?

Så hann du prata något med Stefan då? Både han och Jakob har ju varit försvunna ett bra tag nu... inga tävlingar sen Gbg-vavet? och inga rapporter här på jogg. Någon skada eller är det jobb, resor/semester/träningsläger eller något annat?


Själv sprang jag min Standard 2 runda idag och det flöt på riktigt bra. Det blev faktiskt rekord! =) Och alla km-tider var under 4 min/km. Rekordet gick från 17:16 till dagens 16:55.
1978 • Örebro
1 juli 2009 kl 14:54
Gilla
Johan:
Vi fick för oss att sikta på 100 km på midsommarafton, alltså den 19:e, och då var det ju tvunget att köra långpass. Har blandat in elljusspår i mina rundor dels för att det är skuggigare men också med tanke på eventuellt lidingölopp. Och nu för några dagar sedan blev man tydligen anmäld, så fortsätter nog att nöta långa pass+terräng+långa intervaller (?)...

Var in på Intersport Marieberg och kollade efter vätskebälte. De hade två modeller, den ena var sånt där skräp som jag redan haft tidigare (användes en gång och sen samlade damm, glömdes bort och till slut kastades) och sen den modellen jag köpte. Vet inte vem som tipsade om kardborre, kan det ha varit Olars, men väldigt mycket bättre i alla fall. Det förra skumpade upp och ner hela tiden och flaskorna vred sig fram mot magen hela tiden... Men inte detta alltså, det satt som ett smäck! =) Märket tror jag hette Nathan, finns säkert flera liknande men jag tittade inte i andra affärer.

Körde bara vatten i premiären, men kan nog bli någon mix framöver. Ibland följer ett par dextrosol med i fickan också.

Stefan stannade till för att kolla vad det var för galning som var ute och sprang när klockan var 12.30, och när han såg att det var jag drog han ner på cykeltempot lite. Hann inte prata så mycket dock, följdes åt några hundra meter bara sen vek han mot stan och jag mot universitetet och almby...

Att slå rekord i den här värmen känns jobbigt! Trodde du var i en svacka efter ssk och marka-resultat?
1978 • örebro
1 juli 2009 kl 16:14
Gilla
Johan: Ett litet delmål för mig har varit att nå upp till minst 100 km i månaden, vilket jag oxå lyckats med utom i januari då jag hade problem med benhinnor.

Början av juni var i år precis som förra året präklat av motivationsbrist, efter göteborgsvarv. (förra året hade jag 7km i juni) sedan blev det plötsligt resa till turkiet och på det midsommar. Först söndagen efter midsommar kom man igång lite. Så är nöjd att nåt 100 km.

I förgår tog herr Linder jag beslutet att springa Lidingöloppet, så nu väntar vi bara på din anmälan... :)

Halvvägs in på 2009 har jag fått ihop lika många km som hela 2008. När ska du göra debut i långlopp, åstadsloppet kanske??
Johan I
1987 • Örebro
2 juli 2009 kl 00:34
Gilla
Daniel:
Jo, klart det behövs långpass då men fram till 19:e sprang du ca 7 km. Dålig planering eller dålig motivation?

Kul att du skall köra Lidingöloppet i alla fall. Jag känner inte just nu för att testa loppet i år men det kan säkert bli aktuellt någon annan gång. Så dåligt som det gått i lopp med någon backe i så är det inte så motiverande att köra ett där det nästan är backar hela tiden. Jag måste komma igång med backträning ordentligt innan och kanske testa lopp som Norasjön Runt eller liknande för att testa på längre sträckor som inkluderar backar.

Har ju visserligen klarat av Markaspåret the Halvmarathon men då känner man ju ändå till banan och det är på ens egna villkor, samt något man valt att göra just då. Lidingöloppet t.ex. har ju ett fast datum och även om jag sett filmen där de kör igenom loppet, flera gånger, så känner jag inte till banan. Och känner jag inte till en bana och det är en hel del backar inkluderade så brukar det gå riktigt tungt i de loppen. Men med backträning kanske man kan förbereda sig till om något år vill säga.

Men du brukar ju köra bar överkropp rätt ofta, skaver inte vätskebältet på magen då eller sätter man det på shorts-kanten?

Ang. rekordet så har jag endast sprungit 4,3 km:arn (Standard 2) 3 ggr i år. Så bestämde mig innan att försöka få till en riktigt bra tid på den sista chansen för månaden. I Juli är det ju Standard 1 som gäller som basrunda. Alltså var förra rekordet satt förra året. Förmodligen har väl formen förbättrats något sen dess. Så även om tiderna jag har på båda Standard rundorna är/var bra redan så borde de ju då gå att slå. Och det lyckades. Vi får se om det kan bli rekord under månaden för Standard 1 också, men med det nya systemet (satt i spel från 6 juni i år) så blir det inte lika många Standard rundor som tidigare.

Jonas:
Okej, konstigt att det blir en sådan motivationsbrist efter Göteborgsvarvet egentligen. Även om det säkert räknas som ett stort lopp för er så är det ju resten av årets tävlingar att fokusera på också, så det finns ju alltid delmål man kan kämpa efter, vilket kräver att man tränar.

Jag planerar nog att köra halvmarathon på Å-stadsloppet. Så ja, det blir väl debut då men egentligen kanske mest av anledningen att det ingår i Långloppscupen. Har fortfarande mycket att förbättra på 10 km lopp, så finns ingen direkt anledning att bara hoppa upp i distans för sakens skull. Har inte 100 % bestämt mig än dock.
1978 • Örebro
4 juli 2009 kl 11:45
Gilla
Johan:
Fram till den 19:e var det lilla Hannes som tog all tid, och riktigt dåligt med sömn osv. Motivationen är bättre nu i alla fall. 100 km-målet hjälpte till lite + anmälan till några tävlingar (KK-Joggen, Åstadsloppet, Lidingöloppet) så det är väl bara att fortsätta på det här spåret.

Har också sett filmen från Lidingöloppet ett par gånger, räkna in trängseln så har vi en riktig utmaning. Jättesvårt att sätta upp ett tidsmål eller vilket tempo man ska våga gå ut i, det får långpassen i elljusspåren ge en fingervisning på. Imorrn till exempel tror jag det blir 2*10,3 i Karlslund. Marka the Halvmarathon är aktuellt, liksom 2-3 varv i Venaspåret... 6*5 km i Marka däremot känns långt borta. Hellre 2*15 i Karlslund eller om man skulle prova någon längre slinga uppe i Ånnaboda...

Har bara använt vätskebältet en gång, 19 km-passet när Olars försökte cykla över vaderna på mig... Då åkte tröjan av sista kilometern så jag vet inte riktigt. Tror inte det ska skava, satt jätteskönt.

Nytt system sen nationaldagen ja, har sett lite ändringar här och var... Nytt rekord på Standard 1 ska vara möjligt ja. 13 av 122 gånger under 4:00 tempo.
Jakob Olars
1984 • Gävle
5 juli 2009 kl 11:45 Redigerad 5 juli 2009 kl 11:55
Gilla
Jag har haft så mycket att tänka på i samband med avslutning av studierna, jobbsökande och annat så har inte vart så flitig besökare av jogg på sistonde. Jag flyttar för övrigt till Nyköping imorgon och börjar jobba så jag får försöka hitta lite roliga rundor där istället. Härligt se Daniel ute och kämpa i värmen som var, riktigt starkt...en annan höll sig till kvällarna när det var som varmast. Jag har inte skadat mig eller råkat ut för sjukdomar, dock har jag nog slarvat lite med träningen men de ska de bli ändring på ska ni se. När stafetterna kommer i Augusti ska jag vara på topp :)

Oj såg nu att jag var inloggad med brorsans konto...detta är alltså Stefan som skriver men på brorsans dator.
1978 • Örebro
7 juli 2009 kl 22:00
Gilla
Det blev ett lite längre pass för mig idag, ca 22,7 km. Kändes riktigt segt, men bra när man väl kommer hem och får sin belöningsöl =) Sprang runt Oset bland annat, finns vackra neon-orangefärgade sniglar där för alla som vill se. Jag har bara sett svarta och bruna förut, men orange är väl kanske årets färg...
1978 • Örebro
17 juli 2009 kl 02:12
Gilla
Väldans vad länge Johan I ska vara i Lund och mörka formen då. Snart knappas ett gäng träningspass in. Vi andra kämpar på så gott vi kan här hemma. Håller ställningarna någorlunda i alla fall =)
Johan I
1987 • Örebro
20 juli 2009 kl 21:18
Gilla
Stefan:
Ajaj, flytta ifrån oss i Örebro bara så där =/ Inte bra. Men du får väl ta dig hit ibland och åtminstone hålla syskon-rivaliteten igång lite grann, då och då =)

Kommer du tillbaka för Stripastafetten eller är det bara Vasastafetten som gäller?

Daniel:
Hehe, jo men nu är man tillbaka. Kan väl knappast kalla det att mörka formen så mycket, svårt att få till riktigt bra pass i Lund p.g.a. dålig uppladdning (hinner inte fixa med så mycket + har inte ens med funktionskläder) men formen verkar vara rätt okej i alla fall.

Tyvärr blev jag konstigt nog sjuk/förkyld (inkl. halsont) nere i Lund så fick ta det lugnt på rätt många av passen. Konstigt eftersom jag inte varit sjuk/förkyld på kanske 5 år eller mer... Så det var ju inget vidare.

Nu när jag kommit hem (igår) så körde jag idag en Standard 1 runda och lyckades nästan slå rekordet! =) Är dock lite snuvig fortfarande men det flöt på bra och hade nästan kenyan-steg... riktigt långt och spänstigt kändes det som. Tyvärr blev jag lite seg i kroppen efter ca 1,5-2 km men farten höll sig hyfsad ändå, så slutade på 11:56, 6 sekunder ifrån rekordet.

Måste försöka komma igång med längre pass nu innan Å-stadsloppet. Sen har man ju även en fullpackad helg snart med tävlingar. Hallsbergs Ultraweekend och Dalenrundan är inplanerade.
1978 • Örebro
25 juli 2009 kl 11:00
Gilla
Johan:
Hur går det med förkylningen? Vågar du sätta upp några tidsmål inför helgen? I Hallsberg känns väl 13,5-14 km rimligt, i Brevensbruk satsar du på under 24 min antar jag?

Jag missar tyvärr dagens 1 H, men tänkte titta en stund runt lunch i morgon... Lycka till hur som helst, men ser på klockan nu att det visst är målgång. Ska leta efter resultatlistor
Jonathan J
1991 • högsjö
25 juli 2009 kl 16:45
Gilla
Jag tänker springa Dalenrundan har inte tränat något alls typ. Testade och springa 2.5km terräng i måndags och det gick asdåligt sprang på 10.17 som är typ det sämsta på jag vet inte hur länge 1min och 16sec söligare i höstat.. så går det om man festar istället för att träna:p lycka till alla andra som tänker springa och vi ses imorrn
1978 • Örebro
25 juli 2009 kl 16:51
Gilla
Några meter ifrån 13,5 men bra jobbat ändå. Hur kändes det? Ok att pendla mellan olika underlag, tartan+asfalt? Nya tag på söndag då... =)
1978 • Örebro
25 juli 2009 kl 16:53
Gilla
Du ska inte springa KK-joggen i Katrineholm då Jonathan? 4:e augusti...
Jonathan J
1991 • högsjö
25 juli 2009 kl 18:08
Gilla
Jo det blir nog KK-joggen oxå fast 5kilometern tror jag springer runt 22min.. är inte alls tränad tyvär för tillfället men tänkte träna på nu så att man kanske kan springa någe lopp ganska bra på senhösten men får se hur det blir med den saken :p
Johan I
1987 • Örebro
26 juli 2009 kl 22:20 Redigerad 26 juli 2009 kl 22:22
Gilla
Daniel:
Förkylningen finns kvar men är nästan slagen. Jag satte inte upp några direkta mål men tänkte mig att 10-11 varv borde vara rimligt. Detta lyckades också, med en hel del krafter kvar, så får väl vara väldigt nöjd.

Det kändes helt okej att springa, det bara flöt på. Fick en liten svacka efter 20-30 min eller så. Inte direkt att det kändes extra jobbigt men tempot gick ned något och jag funderade lite på hur det skulle kännas närmare 1 timmas tid om jag fortsatte. Lyckades dock öka utan att det var direkt märkbart och kom in i ett bra flyt.

Kanske var jag lite väl försiktig dock men var som sagt fundersam på hur det skulle kännas. Jag är ju trotsallt ovan med pass ens nära 1 timma så det är ju inte så konstigt att man funderar lite på vilken hastighet man klarar av o.s.v. Jag höll mig bara lugn och kontrollerad och lät det flyta på. Sedan ökade jag och spurtade en del under de sista varven och kom då om flera stycken.


Idag var det Dalenrundan som gällde. Det var allt en rätt tuff tävling. Det gick upp och ned hela tiden och man följde en smal skogsstig som var rätt svår att springa i. Den var för smal helt enkelt =P Så man fick springa upp på kanterna lite fram och tillbaka. Och sen var det rätt blött och lerigt så man fastnade nästan. Jag trampade ner rejält i leran en gång och blev dyngsur om foten men det påverkade inte så mycket och torkade upp rätt snabbt.

Det kändes hela tiden som att jag hade rätt bra fart och jag blev knappt trött men tittade på klockan vid t.ex. km 3 och det var 4:45... så det var ju lite deprimerande men jag fortsatte och lyckades komma om några stycken innan en stark spurt till målgång.

Jonathan mörkade formen lite genom att jogga runt på lite mer än 28 minuter. Eller så är det ett resultat av att han inte har tränat något =P

Menmen, själv tog jag mig runt på lite under 26 minuter.

Jonathan:
Var hade du Markku idag då? Han borde ju vara med på åtminstone Dalenrundan kan man ju tycka. Han har ju banrekordet på otroliga 18:43... Läskigt snabbt. Knappt någon i Sverige som klarar det.
1978 • Örebro
26 juli 2009 kl 22:51
Gilla
Ok kanske ingen formsvacka du är inne då, bara ett resultat av lite virus i kroppen, ovana distanser, backar, smala stigar osv. Vad är siktet inställt på nästa gång då? DM 10000 m och Östansjöloppet innan Åstadsloppet?
Johan I
1987 • Örebro
26 juli 2009 kl 23:30 Redigerad 26 juli 2009 kl 23:31
Gilla
Daniel:
Nah, skulle nog kalla det tvärtom, en sorts formtopp. Har känt mig riktigt stark på sistone. Dock gissar jag på att den höga pulsen som visar sig ibland trots inte allt för stor ansträngning beror på virus. Så det påverkar ju lite men känner mig som sagt pigg i övrigt så resultaten blir hyfsade i alla fall.

Jag är nöjd med båda tävlingarna denna helg. Hade nog gissat på en tid på lite närmare 25 min på Dalenrundan men med tanke på hur lätt det kändes så kanske det inte var så dåligt ändå. Fast jag är väl mer nöjd med själva känslan som ledde fram till resultaten än resultaten i sig. Kan jag behålla en lugn+kontrollerad löpning som bara flyter på men sedan öka lite på tempot så kan det nog ge riktigt bra tider, speciellt på längre distanser. Tänk t.ex. att hålla 4:30 tempo på halvmarathon eller liknande utan att bli helt slut.

Jopp, blir nog DM och Östansjöloppet först. Själv då? (Förutom KK-joggen) Du måste ta och vara med på lite fler tävlingar.
1978 • Örebro
27 juli 2009 kl 00:45
Gilla
KK-jogg, Åstadslopp och Lidingölopp, det är väl många tävlingar? :) Får se om det kanske blir Nora också. Och så kanske höstruset då.
< < < 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 > > >
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.