Löpning Midnattsloppet 49 inlägg 4938 visningar

Eftersnack, Midnattsloppet Stockholm

Andreas Eldh
1984 • Stockholm
#1
16 augusti 2009 - 00:13
Gilla
Lite regn var det i luften, men var loppet för er? Personligen har jag haft stora problem med sjukdom under sommaren och inte kunnat träna ordentligt, så jag borde kanske vara hyfsat nöjd med 42:20.

Det var i alla fall ingen direkt trängsel som störde, och arrangemanget var riktigt fint, som vanligt.Trots vädret var det riktigt bra med publik.

Jag lär komma tillbaka nästa år igen...
< < < 1 2 3 > > >
Mats Hellström
1959 • Hägersten
#21
16 augusti 2009 kl 12:36
Gilla
Jag hamnade i grupp 4 eftersom jag var sen med anmälan, men ställde mig långt fram och det var väldigt luftigt i början, men redan efter Clarion-tunneln kom jag ikapp grupp 3 och vid Hammarbyrondellen var det i princip fullt. Man undrar vad dom som springer de två första lätta km på 14 min och knappast såg ut som de skulle ta sig i mål har i huvudet när de anmäler sig till grupp 3.... Går det inte att styra bättre?

Men banan var trevligare och mer omväxlande än tidigare, lite jobbigare och möjligen lite trixigare som flera påpekat. Men med lite småjusteringar kan det bli bra!

Håller med om att vattnet och knäckebrödet i målet kändes lite torftigt!

Kom precis under 50 min så jag är nöjd!
Pernilla H
1972 • Uppsala
#22
16 augusti 2009 kl 12:42
Gilla
Första ML någonsin, inte jättetränad innan.. Startgrupp 7 - lagom med folk.. Anmälde mig i veckan när de extra platserna släpptes - mest för skoj och ha något att träna för till nästa år. Det blir definitivt nästa år också!

Mördarbacken till Sofia Kyrka var vidrig.. Förstår att man blir kräksjuk uppfår den.. Kan ju tänka mig att det inte var särskilt trevligt att behöva kräkas heller - det var en tjej som sprang framför mig som var gullig och påtalade för funktionären efter kröken på backen att det var någon som inte mådde särskilt bra.. Det känns bra att det finns folk som springer som bryr sig om andra - även om man inte sjläv stannar och hjälper.

Nu blir det backträning till nästa år :) För Kyrkbacken ska inte få sno så mycket nästa år...

Överlag ett trevligt lopp, de allra flesta var vänliga och trevliga.. Sen finns de ju alltid folk som ska knuffas, armbågas och vara verbalt otrevliga..

Vi ses nästa år igen! :)




Viktor Westin
1988 • Stockholm
#23
16 augusti 2009 kl 13:10
Gilla
Första gången jag sprang Midnattsloppet jag med, och kommer definitivt bli en tradition!
Var otroligt kul, och en rolig runda att springa.
Tyvärr var jag lite sen med anmälningen och fick bara plats i startgrupp 6 när jag siktade på 40 minuter, så det blev mycket trängsel och en tid jag är smått missnöjd med, 44.02.

Nästa gång anmäler jag mig tidigt, och som föregående skrivare kommer backträning få en större prioritering =)

Michael Omberg
1973 • Enskede
#24
16 augusti 2009 kl 16:05
Gilla
Hej.......!
Jag känner igen samma sak som du Viktor,startade i grupp 6 och upplevde samma trängsel..men efter en del kryssande gick det bra ända till strax sofia kyrka och mosebacke där det var trångt värre..
Jag siktade på 46-49 och hamnade på 48.58 så jag får väl vara nöjd men nästa gång ska jag vara ute i god tid vid min anmälan..aldrig grupp6 igen..ändå var jag längst fram i startgrupp 6...upplevde dock grupp 5 som de som bromsade upp farten mest.
Lidbom
1975 • Stockholm
#25
16 augusti 2009 kl 16:13
Gilla
Katastrof.

Trängseln gjorde det fullkomligt omöjligt att springa ordentligt de första 5 km, jag startade i 1C.

Det var första gången jag sprang detta spexlopp, kommer aldrig göra om det. Kanske kul för de som vill springa för att säga tjena till sina kompisar på söder eller klä ut sig till nallebjörn. Är intresserad av tävla mot sig själv är loppet bortkastad tid.

Inte ens den gröna färgen på tröjan var snygg.
Charlotta Sahlström
1972 • Täby
#26
16 augusti 2009 kl 17:01
Gilla
Jag startade i 1 C men jag lovar att jag missade en minut minst på trängseln när alla pressades ihop vid start och sedan fick man sick sacka som en tok. Tog mycket krafter och energi...
I brantaste backen nästan tvärstannade folk och man fick plöja lite.
Men det var ett skojigt lopp och då gjorde tiden detsamma;-)
Dessutom var banan roligare i år än förra året tyckte iaf jag men det kanske jag är ensam om här att tycka...
Christer Gyllenhöjd
1983 • Bjärred
#27
16 augusti 2009 kl 17:12
Gilla
Jag må säga att det var en oerhört trevlig tillställning. Visserligen har jag inte mycket att jämföra med då det var min första tävling någonsin, men jag ska helt klart medverka nästa år igen. Trängseln de 4 första km drog dock ner tempot rejält, men sedan började det lätta upp lite.
För övrigt var backarna inte alls lika besvärliga som jag hade förväntat mig. Hade hört en del skräckhistorier innan men tyckte att det gick rätt lätt att ta sig upp.
Mental notering till mig själv inför nästa år: KOM DIT I TID! Att stå längst bak i startgrupp 3 var inte allt för lyckat.
#28
16 augusti 2009 kl 17:16
Detta inlägg har raderats
#29
16 augusti 2009 kl 17:18
Detta inlägg har raderats
Eva W
1986 • Hägersten
#30
16 augusti 2009 kl 18:38
Gilla
Det här var mitt första lopp någonsin, började jogga för första gången i mitt liv för ca två månader sen så jag ska väl vara rätt nöjd med att ha kommit i mål levande. Även om jag inte kan låta bli att vara lite besviken över att jag var tvungen att stanna till en stund efter ca 7 km och fick därmed en sämre sluttid än planerat, nu sprang jag i mål på 70 prick.

Men en sak som är väldigt peppande och gjort mig motiverad till att fortsätta jogga är den här Sofiabacken som man hört så mycket om. Jag och en vän sprang rundan några gånger innan för att reka banan så att säga, och vi sprang tydligen upp för fel backe. Så när vi sprang igår var backen mycket lättare än vad vi trodde den skulle vara :)

Anders
1959 • Stockholm
#31
16 augusti 2009 kl 19:13 Redigerad 16 augusti 2009 kl 19:20
Gilla
Jag är tyvär mycket besviken på årets Midnattslopp. På tok för många deltagare i år vilket resulterade i att man knappt kunde ta sig till startfållan utan att bli knuffad och armbågad i sidan, och dessa jävla korvstånd som stod ivägen på väg till starten. Väl där i startfållan (i mitt fall grupp 2) så kunde man knappt röra sig pga av trängseln. Klisterlappar på t-shirten som ramlade av direkt i regnet, inga funktionärer som kunde kontrollera att man stod i rätt grupp pga av detta. Trist på ett tidigare så roligt lopp och arrangemang. Nya banan var inte lika trevlig med kullersten nere vid Hammarbyhamnen och mera folktomma områden (visst, vädret spelade förstås in därav lite åskådare) Nej det verkar som om Midnattsloppet bara tänker på att få in så mycket pengar som möjligt, skit samma om det blir trångt och svårsprunget. Hårdbröd och vatten vid målgången, ska man skratta eller gråta? Mitt 8:de Midnattslopp men nu är det nog slut för min del om det inte blir en bättring till nästa år.
Susanne
1986 • Solna
#32
16 augusti 2009 kl 19:16
Gilla
Visst är det kul med all publik men Midnattsloppet är verkligen ett utsugarlopp. (Dyrt och inte särskilt vänligt inställt mot sina kunder, löparna). Den nya banan var tuffare än ifjol och den spåriga bron och rondellen samt gatstenen nere vid kanalen var ett nedköp jämfört med de tutande taxibilarna på Götgatan. Visst gjorde regnet att det blev halare än annars men det regnar ju rätt ofta i Sverige så det får nog arrangören räkna med. Trängseln var inte så farlig ändå men eftersom jag fick starta i 1A och många av killarna bakom i 1B givetvis är snabbare så är det risk för att bli nedsprungen när de kryssar fram likt en galen tjur den första kilometern. Rondellen var ett probelm dock, där höll jag på att bli prejad av killar som var på jakt efter kortaste vägen. Halt på gatstenen vid kanalen som sagt och tråkigare väg fram till backen vid Sofia kyrka. Jag orkade typ fem kilometer (20:04) och det gick väl rätt hyggligt fram till sju men sen tröttnade jag rejält - fast det är väl inte så konstigt då jag ägnat sommaren åt att träna för 3000m!

I resultatlistan blev jag 21:a men jag tror att det är åtminstoen någon kille som sprungit med tjejers nummerlappar så vi får väl se vad det blir till slut, topp 20 var målet så jag får ändå vara hyggligt nöjd men tiden (41:41) var verkligen inte vad jag hade hoppats på. Jaja, det kommer fler tävlingar!
Christer Gyllenhöjd
1983 • Bjärred
#33
17 augusti 2009 kl 07:57
Gilla
För övrigt tycks tiderna ha uppdaterats nu. Min tid blev visserligen endast 1 sekund bättre, men en god vän till mig fick tiden kortad med 3 sekunder. Så det kanske kan vara värt att kika igenom om ens tid ändrats från det preliminära resultatet.
Charlotta Sahlström
1972 • Täby
#34
17 augusti 2009 kl 08:33
Gilla
Plac 130 istället för 129 såg jag nu:-(
Läste på hemsidan de letar febrilt efter tider som försvunnit...
1972 • www.42km.se
#35
17 augusti 2009 kl 09:23
Gilla
Jag vann 3 sekunder men förlorade 20 placeringar efter uppdateringen.
Annie F
1981 • Tullinge
#36
17 augusti 2009 kl 10:03 Redigerad 17 augusti 2009 kl 10:14
Gilla
Ush jag är så missnöjd :-(

*äckelmagade sluta läsa*

Mådde illa hela loppet och kräktes första gången efter Sofia Kyrka.. fortsatte springa men det kändes som om väldigt mycket mental kraft försvann ut med maginnehållet...
Kämpade på och efter backen ner började det kännas lite bättre... men efter ytterligare någon km kom illamåendet tillbaks och tyvärr blev det samma visa igen på St paulsgatan...

Kom i mål på 48.16, oerhört besviken, missade målet med över 3min och med ett illamående som vägrade ge med sig. fick inte ner en enda bit banan, knäckemacka och bara någon mun vatten... klarade inte av att äta öht förän dagen efter...

Varför blir det så? Den "kroppsliga" orken tog inte slut. Det känndes som om jag egentligen hade mycket mer att ge men illamåendet gjorde mig mentalt sänkt vilket självfallet influerade på löpningen...
Jaja bara att ta nya tag och hoppas på att tjejmilen går bättre
Annie F
1981 • Tullinge
#37
17 augusti 2009 kl 10:14
Gilla
Är det förresten någon som vet nåt om "tävlingen" där man kunde vinna skor/träningsresa etc. om man laddade hem startbeviset?? Har för mig att det stod ngt om att vinnarna skulle presenteras direkt efter loppet? Någon härifrån som vunnit?
Helena Norén
1980 • Hägersten
#38
17 augusti 2009 kl 11:47
Gilla
Första midnattsloppet för mig. Började med träningen i maj och har bara sprungit 10 km en gång innan loppet, så jag är rätt nöjd med min tid 1:06:04. Jag kände att flåset var på topp men benen orkade inte riktigt med. Tyckte banan var helt okej. Men jag håller med om att kullersten och spårväg inte är så kul i regnet.
1972 • Stockholm
#39
17 augusti 2009 kl 12:55 Redigerad 17 augusti 2009 kl 13:48
Gilla
Jag är rätt nöjd med årets lopp. Jag kunde springa ostört nästan från start. Mycket folk den första kilometer med lite kryssning men sen var det det bara min egen förmåga som begränsade hastigheten. Jag startade i 1C och kom i mål på 37:45.Jag tror att midnattsloppet är mest kul för de som antingen springer under 40 min och startar långt fram eller för de som har som en utmaning att komma runt 10 km löpandes. Men springer man på 45-50 minuter så är det för trångt och för mycekt folk för att man ska kunna ha löpglädjen i behåll.

Jag tycker den nya bansträckningen var hyffast ok men kan förbättras en hel del. Minus för all gatsten, det är inte mitt favoritundelag. Nere på hammarbykajen finns det ju gott om plats och ändå så låg banan på gatsten och järnvägsräls, lite onödigt? Cykelbanan där det ligger vanliga betongplattor är ju mkt bättre att spinga på och de kunde gott ha breddat banan så att även detta var med. Skönare löpning och mer plats. Det var ju inte direkt proppat med publik som inte fick plats därnere. Sen var det väldigt trista kvarter runt barnängenområdet och färgargårdstorget. Ingen publik, fula hus...jaj det är kanske inte så viktigt men ändå. DEt ju lite av loppets grejj, att få springa på söder en lördagkväll. Plus dock för att det inte var så mycket tighta svängar i år utan ganska bra springa-på-känsla.

Och så tycker jag att man inte borde använda hela Ringvägens bredd till startfålla, om man bara använda en del av den skulle fältet breddas efter start och det skulle flyta mycket bättre. Att det i år dessutom smalnade av efter en stund igen måste ju ha varit katastrof i de senare startgrupperna, eller funkade det?

Leif A
1946 • Sigtuna
#40
17 augusti 2009 kl 13:26
Gilla
Tjena, visst mest snabbisar hittills. Jag startade i grupp 5 i år pga sen anmälan men såvitt jag förstår gör det inget att jag missade trean där jag huserat tidigare. Så det blev en hel del sicksackande. Ca 200 m enligt GPS:en. Så det blev rätt ryckigt, men monotont blev det inte!
Och jag gillar den nya sträckningen skarpt, löpningen på kajen i mörker var rätt häftig. Och vadå spår och kullersten? Bra mycket mer lättsprunget än vilket terrängspår som helst. Och mörker springer man ju i halva året.
Tiden då? 55.38, vilket betyder tre gånger fler bakom i resultatslistan än framför. I min åldersgrupp förstås! Och korrigerat för sicksackmeter sub 55!
Fast visst var det trångt, en och annan armbåge fick man. Och hustrun vid målet såg bara en massa gröna tröjor fast hon visste ungefär när jag skulle komma (SMS-tjänsten).
Enda riktiga minus var dricka vid målet, glad var jag över min halva flaska sportdryck i ryggsäcken. Det hade de väl kunnat kläcka ur sig i förväg så hade det blivit lite mer.
Och nästa år springer jag nog igen!
< < < 1 2 3 > > >
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.