Löpning Skador & Rehab 28 inlägg 906 visningar

Grissjukan

Robban
1967 • Ingarö
#1
13 september 2009 - 17:06
Gilla

Har precis överlevt svininfluensan :o), legat med hör feber 39-40 med alvedon och ipren i kroppen, dock är jag nu feberfri, lite ont i halsen fortfarande.

Frågan är hur snart vågar man börja träna efter en influensa.

Robb
< < < 1 2 > > >
Gurra Limebranch
1983 • Oskarström
#2
13 september 2009 kl 18:01
Gilla
Aj aj, den berömda baconflunsan! Skönt att du är pig-gare nu :)
Ta en rask promenad till att börja med. Blir du en aning för trött än vad du borde bli, vila någon dag till. När rask promenad inte påverkar dig, testa att jogga lite lätt.
Trappa upp försiktigt.
Feber = ge fan i att träna.
Per Arneng
1978 • Mölndal
#3
13 september 2009 kl 18:43
Gilla
Härligt att det gått bra trotts allt. Är det väldigt smittsamt? Har folk runt omkring dig också blivit sjuka?
Maria Andersson
1966 • Kungsbacka
#4
13 september 2009 kl 19:03
Gilla
Gött, nu slipper du ju den i framtiden = ) !!
Det är väl inte farligt direkt att träna efter en influensa när man väl är frisk, men räkna med att det tar några veckor innan du är tillbaka där du var innan. Var lite snäll mot din kropp, alltså. Jag hade nog joggat lite o lugnt de första veckorna.
Anders S
1973 • Göteborg
#5
13 september 2009 kl 19:08
Gilla
Hur det man att man har just den influensan när vårdcentralen inte vill att man kommer in och testar?
Maria Andersson
1966 • Kungsbacka
#6
13 september 2009 kl 19:21
Gilla
Typpiskt influensa är ju detta med hög feber o värk i kroppen. Lägg så till halsont/snuva/hosta. Plus att man väldigt plötsligt blir sjuk. Det går inga andra influensor just nu dessutom.
Walker67
1947 • Växjö
#7
13 september 2009 kl 22:19
Gilla
Tur att man har bra virusskydd på datorn, annars hade man väl varit smittad nu !!!!

Nä, men skämt åsido,så funderar jag på när man kan gå till vårdcentralen och få sjukintyg, behövs ju efter en viss tid. Får man komma, om man säger att man tror det är svininfluensan eller måste man hålla sig isolerad i hemmet. Har missat den informationen.
Robban
1967 • Ingarö
#8
14 september 2009 kl 08:04
Gilla
Då man inte tog ngr prover på mig så undrar man/jag alla siffror som man hör
å tv o Radio om hur många som har grissjukan hur väl dessa stämmer, jag är nog inte med i någon statistik då dom inte till 100% kan veta......

hemma har 2 av tre killar blivit hostiga och förkylda , frun är pigg som en mört, och vad jag vet har ingen på mitt jobb ännu blivit sjuka,

just nu känns det långt kvar till man kan börja träna, är fortfarade väldigt seg och tung i kroppen, halsen ömmar fortfarnade.

det gick väldigt fort när grisen väl kom, var ute på lördag morgon och åkte rullskidor sedan efter lucnh var jag ute och sprang 2 km med en av mina killar så långt kände jag mig stor och stark.......efter 21 på kvällen ände något, kändes som kroppen tok rasade samman..

Robban
Marina
1980 • Kristianstad
#9
14 september 2009 kl 09:47
Gilla
Maria: Problemet är ju just att det även finns andra influenser just nu. Därav kan det ju vara svårt att avgöra om det är svininfluensan eller en annan typ. Min systerdotter som har astma fick t.ex. hög feber och hosta och åkte därav in för att ta prov, enligt inrådan av sjukvårdsupplysningen, men det visade att det ej vara svininfluensan.

Skönt att du är bra igen Robert! Vad gäller att börja träna igen efter sjukdom hade jag valt att ta det lugnt och göra som Gurra skriver. Börja med promenad och se hur det känns och sedan successivt öka. Lyssna på din kropp! :)
Anders S
1973 • Göteborg
#10
14 september 2009 kl 10:31
Gilla
Dessutom är det inte ovanligt med feber och förkylning vid dagis och skolstart. Det kan röra sig om ganska hög feber och ont i huvudet och i kroppen med hosta i en vecka utan att vara influensa.

Influensa hade jag i januari. Så sjuk har jag inte varit på 15 år medan veckolånga feberförkylningar med hosta har passerat åtskilliga.
1966 • Karlstad
#11
14 september 2009 kl 13:19
Gilla
Tänkte ta ett pass på em., men satte mig en stund vid tv:n först.
Jag vet på minuten när jag nös, sen var jag sjuk. Aldrig varit med om något liknande.
Inte konstaterat att jag hade nöffsnuvan, men var ganska risig ett par dagar.. En vanlig influensa, men den var segare än vanligt. Ska börja löpa lite nu tänkte jag, och det tog två veckor. Längsta uppehållet jag haft sen jag började.

För övrigt tycker jag att det är hysteri kring influensan. Den kommer varje år och det dör tämligen många i influensa varje år beroende på olika bakgrund.
Men media och tvättspritfabrikanterna gottar sig.
Marina
1980 • Kristianstad
#12
14 september 2009 kl 13:31
Gilla
Peter H Nilsson: Skillnaden är ju att Den nya influensan (svininfluensan) har en genetisk sammansättning som man ej sett förut och att eftersom den är ny har ingen haft den tidigare, dvs. ingen är därmed immun. Därav är den värre än s.k. vanlig influensa.

1966 • Karlstad
#13
14 september 2009 kl 14:42
Gilla
Marina:
Det är ju en ny variant som kommer varje år.
Hur skulle du definiera den här som värre?
Marina
1980 • Kristianstad
#14
14 september 2009 kl 14:50
Gilla
Peter H Nilsson: Skillnaden är ju att detta är en pandemi.
Info från socialstyrelsen och smittskyddsinstitutet:
"Hos de allra flesta handlar det om en veckas sjukdom med feber. Men för ett litet antal människor innebär det att man behöver sjukhusvård och några dör till och med. Skillnaden mot den vanliga säsongsinfluensan är att så många fler kommer att smittas och bli sjuka. Under ett normalår insjuknar några procent av befolkningen i vanlig influensa, men historien visar att i nya influensor insjuknar 30-40 procent".
Maria Andersson
1966 • Kungsbacka
#15
14 september 2009 kl 17:21 Redigerad 14 september 2009 kl 17:24
Gilla
Marina: Nej, det går inte några andra influensor nu. Sen kan man ju ha feber av andra orsaker, förstås! En vanlig förkylning kan övergå i hosta och feber, vanlig lunginflammation. Man kan också ha t ex halsfluss med halsont och feber. Det som är typiskt för influensa är ju detta hastig insjuknande utan föregående "vanlig" förkylning. Det börjar alltså direkt med hög feber och värk i kroppen.

Tycker förresten också att upplägget är lätt(?) hysteriskt. Kommer nog inte att vaccinera mig trots att jag kommer att bli erbjuden detta tidigt (jobbet). Själviskt kanske, men jag har den hellre nu i god kondition än senare i livet med kanske andra sjukdomar i bagaget....
1966 • Karlstad
#16
14 september 2009 kl 19:57
Gilla
Marina:
Socialstyrelsen består av folk det också, dvs. de går ut med det de får information om.
Det har redan deklarerats att smittspridningen blev mindre än man trott. Att fler blir sjuka innebär väl inte med automatik att den är farligare. Finns det några siffror som visar att det dött fler nu än tidigare, procentuellt sett till antal smittade?
Vad jag menar är att jag är ganska obekymrad så länge jag är frisk för övrigt, vilket gäller alla tidigare influensor också.

(Om man vill gå igång på konspirationsteorier så kan vem som helst räkna ut vad vi snackar för pengar när det gäller vaccin, både i tillverkning, försäljning och forskningsanslag. Men sån är ju inte jag..)
Marina
1980 • Kristianstad
#17
14 september 2009 kl 20:19
Gilla
1. Mig veterligen finns andra influenser nu. Som jag skrev ovan har t.ex. min systerdotter precis varit sjuk i just detta. (Symtom: hastigt uppkommen feber och har testats för den nya influensan, vilket visade negativt.)
2. Inte farligare på det sättet att fler kommer dö men på det sättet att fler kommer bli smittade.
3. Jag har inte heller bestämt mig kring vaccinering, då jag ej är i en riskgrupp (själviskt kanske ja?).
Margret Buchholz
1968 • Göteborg
#18
16 oktober 2009 kl 16:34
Gilla
Hejsan!
Hade troligen nya influensan i augusti (hundra kan man ju inte vara när man inte blir testad - vilket man inte blir om man inte är väldigt sjuk...). Tyckte att jag var "frisk" när jag varit frisk en vecka och sprang i en vardagssituation, vilket resulterade i att jag fick lägga mig på en bänk med mkt ansträngd andning. Tog nog ca 3 veckor efter det att jag inte var sjuk längre som jag kände att luftrören var helt normala. Vågade inte prova fartlek och sånt när jag började springa igen (efter ca 2 veckor), för då blev andningen ansträngd. Mitt råd är att känna sig för lite försiktigt. Det är väl knappast farligt att prova när infektionen är borta - dock lite jobbigt att få astmakänslor om man inte är van vid det... Känn på det försiktigt och lycka till!
1992 • Röke
#19
22 oktober 2009 kl 15:52
Gilla
Lånar tråden lite
Jag ska vaccineras mot svininfluensan snart, och då finns ju en risk att man blir smittad. Innebär det att jag borde ta ett uppehåll från träningen, för att se till att immunförsvaret är på topp?
Tor
1975 • Göteborg
#20
22 oktober 2009 kl 18:29
Gilla
Du kommer garanterat att bli smittad eftersom vaccinet innehåller viruset men det betyder ju inte att du kommer bli sjuk.

Du behöver inte ta ett uppehåll om du inte känner dig dålig.
OBS! Jag är inte läkare.
< < < 1 2 > > >
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.