Löpning Träning 10 inlägg 3310 visningar

Tappad sug

Ann-Sofie Danielsson
1959 • Hässelby
#1
6 augusti 2011 - 09:04
Gilla
Hur ska jag komma igen? Jag har inte tagit ett steg i löpskorna på tre veckor - och snart kommer alla lopp jag är anmäld till. Året började bra, fick ihop många mil med ganska bra kvalitet. Men - de sista tre veckorna har jag inte tagit ett steg. Lusten har gått ur mig. Vad gör man då? Hur lägger jag upp träningen för att komma tillbaka? Jag har 4 tävlingar planerade i höst: Tjejmilen 3/9, Lidingöloppet 15 km, Stockholm 1/2 mara + Hässelbyloppet. Någon som har en bra ide hur jag ska lägga upp hösten? Målet: 10 km på 50 minuter (jag startade på cirka 54 minuter i våras). Kvinna såklart, med cirka 80 mil i benen i år....Frisk. Jag vill ha lite glada tillrop och praktiskta tips hur jag ska komma tillbaka! HJÄLP!
1960 • Borlänge
#2
6 augusti 2011 kl 09:10 Redigerad 6 augusti 2011 kl 09:10
Gilla
Börja med att släppa kraven,

Ta första tävlingen som en kul grej. Promenera, cykla, gympa. Gör någon rolig aktivitet för att hålla konditionen uppe om nu löpningen känns tung.

Jag själv kan känna samma sak när tävlingar som jag har tränat länge för och haft siktet inställt på ett längre tag börjar närma sig. Då avtar motivation och träningslusten av någon outgrundlig anledning.
Den enda amatörmässiga psykologförklaringen jag har kommit fram till är att mina egna krav har blivit ett hinder och är boven i dramat..
Magnus Wallin
1976 • Ängelholm
#3
6 augusti 2011 kl 09:12
Gilla
Håller helt med Krister!
Karin Durén
1979 • Stockholm
#4
6 augusti 2011 kl 09:38
Gilla
Instämmer med föregående "talare". Strunta i loppen du är anmäld till om det inte känns bra, det ska vara ROLIGT att träna och tävla (såklart man kan vara nervös och ha lite "tävlinsångest", men känslan inför en tävling tycker jag ska vara positiv i grund och botten).
Mitt råd till dig är att våga släppa kraven på dig själv, ha bara roligt och njut av att träna, vad du än väljer att träna. Loppen finns kvar! :-)
Lena Höglund
1965 • Sala
#5
6 augusti 2011 kl 10:25
Gilla
Jag förstår hur du känner dig. I mitt fall så tränade jag under lång tid helt ensam. Men så startade det en löparklubb på orten där jag bor. Jag tog mod till mig och gick med. Sannerligen det bästa jag har gjort! =)

Löparvännerna inspirerar mig och "taggar" mig och det går mycket bättre att springa. Och att komplettera min egen solo träning med träningssällskap gör det hela mycket roligare.

Mitt råd är att försöka hitta någon positiv person som kan springa vid din sida. För att få igång känslan av att det är kul igen. Det funkade för mig. Men det är jag det. ;)

Lycka till! :)

1966 • Karlstad
#6
6 augusti 2011 kl 14:24
Gilla
Är du inte bara sliten? Om du inte ville mer skulle du inte be om råd. Börja lufsa 1 el 2 km. Sen kommer det av dig självt :-)
Tom-Ingar Bjørndal
1974 • Saltsjö-Boo
#7
7 augusti 2011 kl 00:58
Gilla
Hej Ann-Sofie.
Många kloka ord är sagt ovan med tanke på prestationer och jag håller med.

För mig personligen är tävlingar kryddan som gör att träningen blir varierat och motiverande, men det viktigaste med min träning är alla upplevelser jag får i löparskorna. Exempelvis att springa i ett skönt tempo där takt, puls och andning hittar en harmoni, medan jag springer längs med en sjö en tidig morgon och bara njuter.

Nu är detta vad jag återkommer till när jag tappar min motivation, men mitt råd är att du skippar prestationerna och försöker hitta tillbaka till det du verkligen gillar med löpningen som ger dig energi i vardagen. Det har sagts att man tränat precis lagom hårt när man längtar efter nästa pass när man står i duschen efter passet.

Löparhälsningar från Tom

PS 1 "tröskelmilen" vid ytterdörren är ofta det största hindret. Ett tips är att du gör avtal med dig själv att för varje pass du planerat in ska du ta på dig träningskläderna och ge dig ut och gå i 10 min. Tycker du fortfarande det känns skit kan du vända om och gå hem och acceptera detta som ett godkänt pass.

PS 2 Tjejmilen kommer bli trångt och fullt av (den där sången av Robert Broberg) som GÅR fyra i bredd trots att dem har anmält sig i första startgruppen, så här finns inte förutsättningarna för att sätta personbästa. Ta detta lopp som en kul grej och tänk på att alla som hejar längs banan hejar bara på dig. Sub 50 kommer på Hässelbyloppet :-)

Bara det att du
Katarina Lyberg
1980 • Stockholm
#8
7 augusti 2011 kl 11:32
Gilla
Hrj
Om du har möjlighet så gå på något roligt gympapass eller något annat liknande där du inte känner några prestationskrav utan kan bara ha roligt. Det brukar hjälpa mig att få tillbaka känslan av hur roligt det är att röra sig. Efter ett par gånger längtar jag ut i spåret igen!
/Katrina
1956 • PARTILLE
#9
7 augusti 2011 kl 12:14
Gilla
Lyssna på fabbo Krister! Ligger väldigt mycket i det han säger.
Om Du vill ha inspiration så skall Du få ett tips. Jag beställde hem en DVD från USA - The Dipsea Demon. Jag säger bara woow och respect! Du kan se vad jag menar om Du kollar på följande youtube-klipp (en stor inspirationskälla för mig): http://www.youtube.com/watch?v=DPSheE9Fh5M
Per-henrik norberg
1974 • billsta
#10
7 augusti 2011 kl 12:35
Gilla
eller köp något nya skor eller kläder till löpningen som du känner du måste bara ut o prova :O)
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.