Löpning Övrigt 58 inlägg 3678 visningar

Vafan!!

1972 • Rasbo, Uppsala
#1
8 maj 2012 - 22:39
Gilla
Det är ju helt otroligt!
Varför ska sånt här behöva hända? http://www.aftonbladet.se/nyheter/article14798386.ab

< < < 1 2 3 > > >
Anders Moberg
1973 • Kungsbacka
#2
8 maj 2012 kl 23:01
Gilla
Ja, vilka idioter - dra kniv mot en joggare :(!
Heimo
1960 • Swe
#3
8 maj 2012 kl 23:18 Redigerad 8 maj 2012 kl 23:18
Gilla
Ingenting är längre omöjligt vad det verkar......
1977 • Nybro
#4
8 maj 2012 kl 23:26
Gilla
Som liten fick jag lära mej att hälsa då jag steg in i ett rum, säga tack och snälla, visa respekt för dom äldre.
Jag fick lära mej att alltid resa på mitt lata arsle för att dom äldre o behövande skulle slippa stå, att säga tant och farbror ist för kärring o gubbjävel.
Hjälpa de som behöver hjälp, hålla upp dörren för andra, säga ursäkta mig om det krävdes. Att älska mina medmänniskor för vad dom är och INTE för vad jag kan få. Jag lärde mig också att behandla andra så som jag själv vill bli behandlad! Om du också blev uppfostrad så, sätt detta på din status. Tyvärr är vi inte många som kommer att kopiera, o det märks i dagens samhälle
Micke Larsson
1971 • Norge
#5
9 maj 2012 kl 00:09
Gilla
Undrar hur många års fängelse de får... Alltså, jag är inte normalt den som skriker efter hårdare straff i tid och otid, men vid den här typen av helt meningslöst och oprovocerat våld känns det som att inget straff räcker till. Visst, de är 16 år och de har säkert haft en svår barndom, känt utanförskap och barnfattigdom, lider av en massa bokstavskombinationer och gudvetallt. Måtte brottsoffret få mer hjälp och stöd än brottslingarna - åtminstone den här gången.
Björn
1962 • Det kuperade landskapet
#6
9 maj 2012 kl 07:07 Redigerad 9 maj 2012 kl 07:07
Gilla
Det förstår man ju vad de var ute efter. En löpare har ju inte en fet plånbok med sig som man kan råna.

Tur att man inte är kvinna med en snygg löparkropp. Det är fruktansvärt att tjejer ska behöva dra sig för och vara rädda för att ut och träna.

Lösningen? Jag har ingen.
1973 • www.swedentrails.com
#7
9 maj 2012 kl 07:11 Redigerad 9 maj 2012 kl 07:16
Gilla
Inte för att förringa detta på något sätt (alla brottsoffer borde ha rätt till bra hjälp) men för perspektivets skull kan nämnas att en kvinna misshandlas ca: var 20:e minut i vårt land. 17 kvinnor dör på grund av misshandel i hemmet. Det absolut vanligaste är att bli misshandlad av sin partner. Det måste vara riktigt hemskt att bli överfallen men jag hoppas verkligen den drabbade kvinnan fortsätter att våga jogga. Det är av största vikt att folk inte är rädda vår att vistas i vår natur. T ex allemansrätten är redan ifrågasatt. Varför ska vi ha rätt att springa i naturen när vi kan bli dödade av både knivungdomar och björnar? Visst spetsar jag till det. Men det gör också de som lobbar för inskränkningar. Hårdare straff är ingen bra lösning för ett öppet samhälle och en tillgänglig natur. Istället måsta vi visa att vi kan och vill ta del av den.
1956 • PARTILLE
#8
9 maj 2012 kl 08:57
Gilla
Det som retar mig är att man skriver pojkar i artikeln. Denna formulering används väldigt gärna när man vill få igång vård-och tillsynssnacket istället för straff.
Är man kompetent att begå sådana handlingar är man också kompetent att ta konsekvenserna av sitt handlande. Har inte det minsta förbarmande för sådana där idioter. Bort med dom från allmän plats.
Bobby Ljung
1970 • Sävedalen
#9
9 maj 2012 kl 10:10
Gilla
Stefan, jag håller med. Det känns som om vi alltid ser till förövaren i första hand. Det ska visas hänsyn till en massa eventuella orsaker i barndom mm.
Nä, första prioritet borde vara att skydda oss "vanliga" människor som sköter sig.
Micke Larsson
1971 • Norge
#10
9 maj 2012 kl 10:14
Gilla
Jens: Just det, de allra flesta blir misshandlade i hemmet, av sin partner. Självklart inte ett dugg mer okej, men jag har lättare att förstå att det händer. Att attackera en människa man aldrig tidigare träffat, och som inte har gjort en någonting (löpare gör ju liksom sällan utfall eller skriker otidigheter) är bara helt meningslöst. Och jag kan inte ens föreställa mig hur otrygg jag skulle känna mig efter en sådan attack. Den här kvinnan kanske inte kommer att känna sig trygg på allmän plats någonsin mer i hela sitt liv. Det blir ett staff på 40-50 år. Undrar vad förövarna får, 40-50 dagar? Tror jag inte.
Ava
1958 • Lindome
#11
9 maj 2012 kl 10:17
Gilla
Micke: Du har lättare att förstå att man misshandlar den man känner (och lever eller har levt med). Ehhh, hur tänkte du nu...?
Micke Larsson
1971 • Norge
#12
9 maj 2012 kl 10:36
Gilla
Ava: Jag har lättare att förstå att det uppstår konflikter mellan människor som känner varandra än mellan vilt främmande människor ute i naturen. Det är väl inte orimligt att tänka sig att de flesta konflikterna sker just inom familjen?

Och som sagt: Självklart inte mer okej att lösa dessa konflikter med våld än att bruka våld mot främlingar.
Ava
1958 • Lindome
#13
9 maj 2012 kl 11:57 Redigerad 9 maj 2012 kl 11:59
Gilla
Som kvinna kan jag känna att det allra värsta vore att ständigt behöva vara rädd inom hemmets fyra väggar. Antar att detsamma gäller för män.

Det finns inget straff som är hårt nog för de som misshandlar (eller mördar) inom "familjen". Dessa borde, vid första slaget, låsas in och nyckeln kastas bort.

Det är betydligt lättare att undvika joggingspåret (eller naturen för den delen) än att undvika hemmet eller en våldsam och målmedveten f.d. partner. Det är också betydligt högre dödlighet i de senare fallen.

Tycker jag.

Edit: Betyder alltså INTE att jag tycker att det är OK att knivskära främlingar, vare sig i joggingspåret eller någon annanstans.
Gabriella Göthberg
1974 • Stockholm
#14
9 maj 2012 kl 12:57
Gilla
Onödigt att sätta situationer mot varandra överhuvudtaget. Naturligtvis har kvinnor, såväl som män, rätt att känna sig trygga såväl i hemmet som i samhället som stort. Och självklart skall kvinnor, såväl som män, kunna röra sig fritt - på stan, i skogen, om kvällen - utan att känna sig hotade. Ingen, ingen skall behöva undvika platser man har naturlig rätt till av rädsla att bli utsatt för brott.
Micke Larsson
1971 • Norge
#15
9 maj 2012 kl 13:03
Gilla
Ava: "Det är betydligt lättare att undvika joggingspåret (eller naturen för den delen) än att undvika hemmet eller en våldsam och målmedveten f.d. partner."

Personligen kan jag tycka att det är ungefär lika svårt att undvika allmän plats i 50 år. Fast jag förstår inte varför man ska behöva välja. Oskyldiga människor (oavsett kön, jag vägrar att se detta som en könsfråga!) borde kunna vistas både i joggingspår och hemma, och det var inte jag som drog igång den här jämförelsen mellan misshandel i hemmet och kvinnan i Åre som tycks ha utsatts för rent "nöjesvåld".
1971 • Nykvarn
#16
9 maj 2012 kl 13:11 Redigerad 9 maj 2012 kl 13:12
Gilla
Riktiga idioter finns ju överallt även om koncentrationen av dem brukar vara betydligt större i städer än ute i joggingspår.

Förutom att behöva bli utsatt för själva brottet så måste den här kvinnan nu också , som Micke skriver, hantera sin förmodliga långvariga otrygghet, både i joggingspåret och på andra ställen.

Fy f-n säger jag, det finns så mycket idioti och uppmärksamheten drar snabbt vidare till nästa dåd och offret får inte mycket uppmärksamhet! Kan inte några lokala löpare här på jogg.se hjälpa till så att den här och andra drabbade kvinnor vågar sig ut i joggingspåret igen?
Ava
1958 • Lindome
#17
9 maj 2012 kl 13:12
Gilla
Micke: iofs är det på sätt och vis en könsfråga - statistiskt är risken betydligt större för män att utsättas för våld utanför hemmet och tvärtom för kvinnor. Att som kvinna bli utsatt för våld i ett joggingspår är väldigt ovanligt (men inte mindre hemskt för det).

Men du har helt rätt i att ingen ska behöva välja - våld är förkastligt var det än händer.
Micke Larsson
1971 • Norge
#18
9 maj 2012 kl 13:21
Gilla
Ava: "Att som kvinna bli utsatt för våld i ett joggingspår är väldigt ovanligt (men inte mindre hemskt för det)."

Vilken funktion har tillägget "som kvinna" i den meningen?

Att statistiken visar att situationen skiljer sig för gruppen "män" och gruppen "kvinnor" gör det inte per automatik till en könsfråga. Det finns män som utsätts för våld i hemmet av kvinnlig fru/sambo och kvinnor som utsätts för större risk för våld på krogen, t ex pga sin arbetssituation. Det gör inte problemen mindre eller ens annorlunda.
1976 • Göteborg
#19
9 maj 2012 kl 13:24
Gilla
Dagens samhälle. Var skall detta sluta? Hårdare straff är nog något som måste till.
jesper svensson
1967 • staffanstorp
#20
9 maj 2012 kl 13:35
Gilla
Tror faktiskt inte på det här med bara hårdare straff! även om det är lätt att känna så och en viss primitiv tillfredställelse.

Jag tror inte hårdare straff hjälper samhället i det långa loppet. tror tvärtom att det skapar större problem och mer våld osv.

Tror absolut att man ska straffas men straffat ska förutom att Skydda allmänheten även användas för att "rehabiletera" Fången. t ex jobba hårt på att få dem drogfria. låta dem utbilda sig. få psykologhjälp osv osv.


Det landet med minst återfalls förbrytare ( iallafall för ett antal år sedan) är Kanada och de har också en väldigt rehabilteringsinriktad fångvård.
I sverige "får" vi inte "behandla, erbjuda hjälp " till kvinnomisshandlare även om vi vet att det faktiskt minskar återfallsfrekvensen rejält. Detta skulle på något sätt förminska brottsoffret. Jag köper inte det resonomanget.
< < < 1 2 3 > > >
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.