Löpning Skador & Rehab 5 inlägg 2673 visningar

Höftsmärta

1966 • Fagersta
#1
13 juni 2012 - 12:20
Gilla
Jag har nog gjort bort mig ordentligt, inte "lyssnat" på kroppen och har nu problem. Jag sprang en tävling i torsdags sen en återhämtningsrunda i fredags, jag hade känningar men tänkte att det gör nog inget i långsamt tempo. Vila lördag och sprang söndag. Först 20 km asfalt men en kompis, sen var det mer kamrater som bjöd in på terränglöpning och jag hängde på direkt efter detta trots känningar på 18 km terräng. Detta kan låta och är nog korkat men gjort är gjort. Jag går som en skadeskjuten kråka, har ont i höften som skam och kan inte ta 3 löpsteg utan att halta. Har aldrig kännt så här förut men har heller aldrig sprungit 18 km terräng förut och definitivt inte direkt efter 20 km asfalt.
Förhoppningsvis har man lärt sig något av elendet.

Nu min fråga kan det bara vara en extra ordinär träningsverk som sitter i fortfarande efter 3 dgr eller bör man gå till läkaren? Skall man avvakta några dagar och se om det går tillbaka? Någon som har erfarenhet av detta?
1966 • Malung
#2
13 juni 2012 kl 12:34
Gilla
Känner igen mig en del. Har också haft ont i höft efter för långa och snabba pass och det tog ett tag innan jag förstod att i mitt fall handlade det om att jag hade för bra kondition för min egen hälsa.

Problemen kom efter jag åkt vasaloppet och jag ville fortsätta att träna på med jogg/löpning. Konditionen fanns, men höfterna hängde inte med helt enkelt.

Trodde att det kunde bero på dåliga skor, för hårt åtsittande vätskebälte eller annat.

Tog mig en sommar med noll joggning innan det släppte och nu känner jag av symptomen när de kommer, så mitt råd är som Liftarens guide till Galaxen säger: - Ta Det Lugnt..

( Och vi är inte unga längre )

Lycka till och ha det gott

/ Björn
1966 • Fagersta
#3
13 juni 2012 kl 13:36
Gilla
Björn, tyvär stämmer det nog jag har bara sprungit ett knappt år och har fått riktigt bra kondis. Glad över detta och en kraftig viktminskning springer jag på som tusan och tar alla chanser att komma ut i spåret. Nu känner jag mig bara dum, hoppas verkligen det går över, att jag lär mig läxan och springer mer förnuftiga volymer i fortsättningen. Det har ju bara gått tre dagar, man kanske inte skall måla det nattsvart redan, men det känns inte bra.
1973 • Stockholm
#4
13 juni 2012 kl 14:38
Gilla
Kan du beskriva VAR kring höften du har ont? Just det området har några olika diagnoser.

Vila tar oftast bara bort smärtan, och som Björn säger så kommer den tillbaka när du börjar springa igen. Se istället till att hitta orsaken till ditt besvär, åtgärda det och spring utan ha ont.
Annika Hägglund
1973 • ÄLTA
#5
13 juni 2012 kl 15:25
Gilla
Om jag vore du skulle jag gå till en naprapat för få behandling samt rehabövningar och ta inte ett löpsteg om det inte finns med i ditt rehabprogram.
Råkade ut för nåt liknanade för ca 2 år sen och önskar att jag själv sökt hjälp direkt istället för att försöka lösa problemet på egen hand..
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.