Löpning Träning 26 inlägg 6756 visningar

The Loneliness of the Long Distance Runner

1980 • Kållekärr
#1
5 januari 2013 - 23:48
Gilla
Att träna i grupp eller att träna ensam. Vad passar just dig egentligen? Själv så tycker jag det är väldigt skönt att komma ut och springa själv. Bara jag och min ljudbok. Även om det mest blir jag och mina egna tankar, så jag måste ändå lyssna om på min ljudbok när jag kommer hem igen...

Men samtidigt så tänker jag att det hade varit kul att ha en löparkompis. Men vad händer om jag eller hen inte håller samma tempo?

Vad tycker ni egentligen? Ska man ge sig ut och göra sina löppass själv eller borde man göra det ihop med en eller flera träningsvänner?
< < < 1 2 > > >
1976 • Mullsjö
#2
6 januari 2013 kl 00:20
Gilla
Känner igen mig.
Jag och grannen brukar sticka ut tillsammans när vi kan men beroende på jobb och familj (barnåldrar) så går det inte alltid. Några pass i månaden på helgerna brukar det bli men det går inte i veckorna då det oftast är "utfodring" eller sent på jobbet som ställer till det.
Mitt råd är dock, varför inte både och. Då behöver inte ett visst tempo råda hela tiden utan ni skulle tex kunna köra det som passar er båda. Långpass? Intervaller? Fartlek?

Lycka till!
//P
1965 • Täby
#3
6 januari 2013 kl 00:27
Gilla
Jag har varit en grym ensamlöpare. Men på senaste året har jag haft förmånen att springa med sällskap i några olika sammanhang. Jag passar på att ta sällskapet när det finns (passar). Ibland har det varit långsammare "ån nödvändigt", men då tänker jag att det är ju ett löppass, trots allt! Och ibland har det varit snabbare än jag klarat av ;-) - kul med tempo som man inte skulle grejjat på egen hand.
1968 • Umeå
#4
6 januari 2013 kl 01:04
Gilla
Jag blir nervös bara av tanken på att springa med fler än jag. De enda loppen jag sprungit, de två senaste blodomloppen, har jag hängt på fel löpare dvs de som har längre och piggare ben än mig. Det slutar alltid med att jag tar ut mig och måste hosta och spotta mig i mål.

Jag trivs bra med min musik och mobilappen med en försiktigt sporrande choach röst. Men det är klart, en löparkompis som kanske har ett liiite långsammare kilometertempo än mig kunde vara kul. Men måste man prata under tiden? Vet inte om jag skulle palla det. ;-)
Mikael C
1972 • Älvsjö
#5
6 januari 2013 kl 06:57
Gilla
Jag gillar att vara ute ensam, lyssna varken på musik eller böcker heller. Jag har tre barn så för mig är en stor del av avkopplingen att inte behöva prata eller lyssna alls och inte behöva fokusera något på nån annan. Det är helt enkelt helt egen tid. Kanske egoistiskt men det kan man väl få vara i 3-4 timmar i veckan när alla andra sover :)
anna
1980 • Malmö
#6
6 januari 2013 kl 08:52 Redigerad 6 januari 2013 kl 08:56
Gilla
Jag föredrar att vara ute själv. Visst är det trevligt att ha någon med sig ibland, men det blir ofta lite krångel- antingen att man inte är sugen på att sticka ut samtidigt, att man inte hinner sticka ut samtidigt, att man kör olika takt eller har olika mål med rundan.

Fördelen med löpning tycker jag är just att jag kan göra det själv, när jag vill, sticka ut på vilken runda jag än råkar känna för och springa hur snabbt (eller i mitt fall hur långsamt) och var jag vill. Ska jag börja krångla med att passa ihop mitt schema med någon annans kan jag lika gärna gå på gympapass.

Jag tar med musik när jag känner för det, eller så tar jag rundan som ett sätt att rensa tankarna för mig själv. Är faktiskt inte så sugen på att prata med folk när jag springer, då springer jag ju.

Men om du tycker att det verkar kul med en löparkompis så kan du ju testa att leta reda på någon och ta några pass. Du behöver ju inte springa alla pass med kompisen om du inte vill, något enstaka pass då och då kan ju vara trevlig omväxling.
Staffan Malmberg
1954 • Hyltebruk
#7
6 januari 2013 kl 09:00
Gilla
Lonely runner
Annelie
1971 • Skövde
#8
6 januari 2013 kl 09:10
Gilla
Jag springer ensam. Ingenting i öronen. Kanske en kamera i handen. Alla sinnen vakna.

Jag skulle inte ha något emot att springa långpass tillsammans med någon, men då gäller det att hitta rätt så man slipper känna det som att man är den som bromsar. Intervallpass eller likande är lättare att göra när man är fler än en.
kikki
1971 • helsingborg
#9
6 januari 2013 kl 09:19
Gilla
Tycker bäst om att springa själv. Har sprungit med andra, men de tycks vilja springa i 5 fart och jag är närmare 7. Dock när jag var i New York sprang jag med en som höll samma fart som mig och då vart det kul.
1976 • Mullsjö
#10
6 januari 2013 kl 10:54
Gilla
Hej igen!
Glömde visst att svara på frågan men mest Lonerunner då det oftast inte ges tid till annat efter läggning av barnen.
Får jag chansen sticker jag gärna ut tillsammans med andra på ett långpass men sedan är det lika oftast som jag glömmer att höra mig för och sticker ut själv. Är väl alldeles för förvirrad :-)
Johan F
1975 • Huskvarna
#11
6 januari 2013 kl 11:05
Gilla
Får jag välja, väljer jag att springa med sällskap. Jag slappnar av på ett helt annat sätt då. Får helt enkelt lägre arbetspuls om jag springer med sällskap, då jag tänker mindre och bara springer. Njuter då fullt ut, även om vi inte pratar. Absolut ingenting i öronen. Jag vill uppleva naturen, höra, se och känna lukten. Det är njutning för mig. Springer jag ensam tänker analyserar jag på tok för mycket på puls, teknik osv, vilket gör att pulsen går upp och jag får ett lägre tempo.
Mikael Eriksson
1974 • Märsta
#12
6 januari 2013 kl 12:37
Gilla
Både och passar mig, variation förnöjer.
Maria
1980 • Gävle
#13
6 januari 2013 kl 14:51 Redigerad 6 januari 2013 kl 14:51
Gilla
95% ensam och enstaka pass med sällskap, antingen vänner och familj eller en löparklubb som jag är med i (men där träningstiderna tyvärr passar dåligt för mig).
Ser sällskapspassen som en ren bonus, de blir som de blir, korta långa, lätta hårda... Syftet med dem är bara att umgås.
Robert Högfors
1973 • Trosa
#14
6 januari 2013 kl 17:05
Gilla
The Loneliness of the Long Distance Runner har jag i min springlista i spotify! Up the irons
Karibou
1976 • Sundbyberg
#15
6 januari 2013 kl 17:29
Gilla
Samma klubb som Staffan: lonely runner här också!

Uppskattar ändå att springa med barnen som cyklar bredvid, mest bägge det ärr lite varmare dock. Tar gärna sällskap för vissa löptur, men allt-i-allt springer jag mest ensam.
1971 • Nykvarn
#16
6 januari 2013 kl 18:12
Gilla
Själv till kanske 90% men har tur som har en löparkompis på samma gata som jag. Vi är helt jämna i kapacitet och jobbar på samma ställe så när vi får ihop våra småbarnslivsscheman blir det bra pass ihop, långpass inför maror, transportlöpning eller intervaller på somrarna.

Sällsynt blir det också något intervallpass på vintrarna i någon inomhushall ihop med några andra bloggare.
Alice Sundström
1968 • Gislaved
#17
6 januari 2013 kl 18:28
Gilla
Springer också själv men det vore roligt att springa långpass med sällskap, man kan på förhand bestämma vilket tempo som ska hållas. Sedan gör det väl inget om den ene ligger några steg före ibland och några steg bakom ibland?
Och man behöver väl inte prata precis hela tiden? I god väns sällskap kan man även vara tyst.
1977 • Godby,Åland
#18
6 januari 2013 kl 19:33
Gilla
Helt klart ensam!
Acke5
1959 • Göteborg
#19
6 januari 2013 kl 20:04
Gilla
Definitivt ensam, ingen som helst social kompetens under mina löppass. Bara tanken på att behöva anpassa farten till någon annan ....

Däremot skulle det nog kunna vara trevligt med sällskap om det skulle springas någon form av intervall e d. Den draghjälpen är säkert guld värd.
1987 • Råcksta
#20
6 januari 2013 kl 21:52
Gilla
Jag njuter av att springa mina löppass ensam. Oftast gör jag det tillsammans med någon podcast jag har i ipoden. Det finns så mycket att lyssna på, så jag njuter alltid. Är det ett sista träningspass inför ett lopp, då blir det oftast "loppmusik" med tuggummitechno i lurarna, för att tagga igång mig själv att köra hårt. Dessutom kan jag anpassa både sträcka och hastighet helt själv ifall jag är ensam om det.

@Andreas: Sjysst tröja du springer i på bilden, jag har tidigare sprungit i IFK-overall under säsongen. (:
www.runandreasrun.se - Frihet är att springa
< < < 1 2 > > >
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.