Löpning Skador & Rehab 7 inlägg 19478 visningar

Ont i smalbenen och framsida vrist

Ingalill Lindholm
1979 • Älvkarleby
#1
14 mars 2013 - 21:13
Gilla
Har googlat, sökt och varit till en naprapat, nu vänder jag mig till er.

Under de senaste åren har jag mer eller mindre haft ont i framsidan av smalbenen, och på framsidan av vristen. Naprapaten sa att det INTE var benhinneinflamation, eftersom min smärta sitter mitt uppepå smalbenet. Jag fick en stretchövning att göra, men det har inte hjälpt.

Jag sprang maraton i början av november, efter det hade jag några veckors hel vila. Efter det har jag kört 3 månader med endast crosstrainern. Smärtan är kvar. Har nu börjat löpträna igen, smärtan oförändrad. Så den försvinner alltså inte med vila eller ändrad träningsform.

Smärtan sitter alltså ovanpå själva skelettdelen. Jag har även beröringssmärta, dvs stöter jag till benet gör det otroligt ont, när det är som värst gör det ont att bara nudda benet.

Så, förslag på diagnos, och framför allt åtgärd???

tack på förhand
1963 • Örebro
#2
14 mars 2013 kl 23:06
Gilla
Det kan vara en nerv som är irriterad, Inflamerad eller kommer i kläm. Fick liknande problem för en tid sedan fast mest bara ovansida/utsida vrist men det finns flera långa nerver som kommer den vägen. Beröringssmärtan var som en kniv ibland när jag nuddade, andra gånger kunde jag klämma och leta utan att känna något.

I mitt fall löste det sig snabbt genom att sluta använda mina vanliga vinterkängor och kompressionsstrumporna, knyta skorna lösare och på alla tänkbara sätt undvika tryck på nerven. Smorde med Voltarensalva en vecka och Ice Power före och efter löpning.
Ingalill Lindholm
1979 • Älvkarleby
#3
15 mars 2013 kl 09:39
Gilla
Tack för ditt svar Joakim.

Min smärta sitter i båda benen, och är oförändrad trots olika skor. Går i högklackat på jobbet, fotriktiga inneskor hemma och varvar mellan 3 olika löparskor.

Fick barn för exakt 1 år sedan, vilket innebar en viloperiod på ca 5 månader. Trots detta är smärtan oförändrad.

Fler förslag?
1952 • Varberg
#4
15 mars 2013 kl 10:08
Gilla
Om det sitter längst ned på tibias framsida/insida och ömmar som du beskriver är det tämligen typiskt för medialt tibiasyndrom som även ibland kallas benhinneinflammation. Det första namnet är mer specifikt och bättre.
Ingalill Lindholm
1979 • Älvkarleby
#5
15 mars 2013 kl 10:27
Gilla
Bild-googlar tibias, återkommer.
Ingalill Lindholm
1979 • Älvkarleby
#6
15 mars 2013 kl 10:37
Gilla
Det är definitivt på tibias det sitter. Det område som värker mest är ca 1 dm långt, och sitter ca 1 dm nedanför knät. Samt framsida vrist.

Men benhinneinflamation, sitter det på benet eller i mjukdelarna brevid? För enligt naprapaten jag var till, skulle det sitta mer ut åt sidorna.........

Och vad gör jag åt detta? vila verkar ju inte hjälpa.
1952 • Varberg
#7
15 mars 2013 kl 11:29
Gilla
Benhinneinflammation är ett ord som används till lite av varje. Kolla på medialt tibiasyndrom så kan du se om det verkar stämma på dig.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.