Mallet/Hammer Toe - Löpning
Löpning Skador & Rehab 5 inlägg 1879 visningar

Mallet/Hammer Toe

Anders Bergman
1975 • Stockholm
#1
8 januari 2014 - 09:32 (Redigerad 8 januari 2014 - 09:50)
Gilla 
Hej.
Jag får väldigt ofta blånagel och ont i tå nummer 2 på bägge fötter. Detta trots att jag har gott om utrymme i skon för just de tårna. Googlade och kom fram till att mina tår påminner eller liknar något som heter "mallet toe" (skrev hammer toe i rubriken också för den ger fler sökträffar även om mina tår bara är måttligt krökta)

Alla tår kan ligga avspänt och platt mot golvet men väldigt ofta när jag tittar ner så ser jag dessa tår något nedåtpekade av någon outgrundlig anledning? Och så vitt jag kan minnas har de alltid sett ut så.

Nån mer som stött på detta?
Vad har ni gjort åt det?
Får ni också blånaglar av det?

Lite såhär ser det ut http://walkwellstaywell.files.wordpress.com/2013/02/hammer-toes.jpg?w=640
1949 • Göteborg
#2
8 januari 2014 - 11:23
Gilla 
Jag har det, mest på hö fot. Ökande senare år och har då gett blånagel, ofta på tävling men också på långträning. Ny nagel hinner knappt komma innan den blir blå. Trodde först att det var just att den nya nageln inte hinner utvecklas riktigt men tror nu det beror på Hammer toe. Åtgärd? Tja, har försökt med det mesta, skumgummitub, stelvirat med plåster, mm men hittar inget som funkar.
Anders Bergman
1975 • Stockholm
#3
8 januari 2014 - 12:11
Gilla 
Mina ligger oftast platt men när jag går/ springer så är det som om tån gräver sig fram eller försöker greppa efter mark. Men de verkar liksom fastna i böjt läge. Springer jag barfota på gräsmatta tror jag att de rör sig mer normalt.

Undrar om det går att träna bort?
1949 • Göteborg
#4
7 mars 2015 - 15:44
Gilla 
Sedan senast har jag använt en "silikon-korv" med en ögla runt en tå för att hålla på plats. Sedan har besvären minskat, nästan upphört.
1992 • USA
#5
14 juni 2018 - 08:03
Gilla 
Orthofeet have got me walking straighter and for longer hikes in our bosque woods … I’ve actually lost 5 pounds since getting them as I can walk without any pain at all. And I just got a compliment from a young man at the Apple Store the other day … diggin’ the style of the shoes. I’ve also purchased a pair of othofeet … and they are one fine, comfy pair of shoes to wear as my in the house shoes. The shoes are pure walk-gliding comfort and I’m so pleased with them. Thanks !!!
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.
 annons