Löpning Skador & Rehab 9 inlägg 5166 visningar

Underlig smärta

1965 • Kungsholmen
#1
5 februari 2014 - 08:03
Gilla
Igår fick jag plötsligt en helt ny typ av smärta i lårmuskeln. Den kom helt plötsligt då jag hade stått stilla en liten stund, var väldigt intensiv och lokaliserad till en punkt kanske 20 cm ovanför knäskålen. Den var så intensiv att jag fick halta bort till mitt skrivbord och sätta mig och sen avtog den inom 5-10 minuter, men återkom sen 2-3 ggr under dagen/kvällen och alltid efter att ha suttit still eller stått stilla.
Jag kunde gå flera kilometer utan problem.
I natt kände jag ingenting med idag har den redan återkommit flera gånger mer som pulserande men väldigt intensivt, från att vara helt smärtfri till kraftig smärta som gör det svårt att gå normalt inom några sekunder, sen helt borta igen.

Först trodde jag på blodpropp men är lite tveksam? Känns mer som ett nervproblem?

Det är ingen öm punkt då jag pressar med fingrarna i muskeln. Smärtan kom ca två dagar efter senaste löpppasset och jag hade inte känt något dagarna innan.

Vad kan det vara?
1952 • Varberg
#2
5 februari 2014 kl 17:28
Gilla
Det var knepigt. Punktformig och framsidan på låret 20 cm ovan knäskålen? Blir det värre vid direkt belasting som att stå på ett ben? Värre vid drag i quadriceps? Debuterade i vila. Snabbt intensiv och sedan helt borta liknar ju nervsmärta i sitt förlopp. Om det suttit på utsidan av låret hade jag gissat på meralgia parestetica.
Får se om någon annan har något förslag.
1965 • Kungsholmen
#3
5 februari 2014 kl 18:08
Gilla
Nu efter lunch ca 24h efter första symptomen verkar det vara över.
Lennart
1971 • Vallentuna
#4
5 februari 2014 kl 19:03
Gilla
Det är nog bäst att du kollar upp det där. Jag tror att det var någon form av kramp eller precis som du att någon nerv kom i kläm men det är nog bäst att ringa och kolla. Jag tänker lite på det du skrev om blodpropp. Det kan inte vara kul.
1965 • Kungsholmen
#5
5 februari 2014 kl 20:29
Gilla
Nja blodpropp verkar ha helt andra symptom med smärta vid gång och då man trycker så det kändes inte rätt.
Nu är det dessutom borta och löppasset gick utan problem så jag låter det nog vara för den här gången.
1952 • Varberg
#6
6 februari 2014 kl 09:14
Gilla
Precis Peter - smärtsamma blodproppar sk tromboflebiter är kontinuerligt smärtsamma och ömma och kan i regel kännas eftersom de är ytliga. Djupa blodproppar är inte lokaliserat smärtsamma och dessutom de farligaste.
Hoppas det är borta för gott.
1965 • Kungsholmen
#7
6 februari 2014 kl 09:19
Gilla
Tage: jag läste lite om meralgia parestetica och det var ju likartat men ändå mycket som skiljde. Dels var det på fel sida om låret och dels kände jag ingen domnad. Men det lustiga var att jag faktiskt ca 1 timme innan den första smärtkänningen kort kände av en annan ny smärta just på utsidan av låret på samma ben. Den gick över efter en kort stund och var inte alls lika intensiv och markant som den jag skrev om ovan så därför nämnde jag den inte men den kom så nära i tiden så den kan mycket väl vara kopplad.

Det troliga är nog ändå någon slags nervinklämning då smärtan kunde komma och gå så snabbt och jag var helt smärtfri emellanåt.
1952 • Varberg
#8
6 februari 2014 kl 09:29
Gilla
Ja, det är det troliga med tanken på typen av smärta. Det som är lite knepigt är att det är ett så litet lokaliserat område som inte stämmer med någon typisk sådan inklämning. Skulle vara en liten gren av n. femoralis. Du kan ju alltid prova att stretcha ljumsken och notera om det påverkas om det kommer tillbaka. Utsida och framsida lår innerveras separat så det är svårt att se smabandet, men det fanns ju ändå så man ska vara open minded.
HR
1972 • Stockholm
#9
6 februari 2014 kl 17:36
Gilla
Mystisk krämpa.
Det var en ny variant. Både med smärtbild och hur den debuterade.
Hoppas du slipper den framöver Peter!
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.