Löpning Övrigt 2 inlägg 1912 visningar

Vätskeintag

Kurre Bussman
1956 • Karis
#1
13 november 2014 - 13:06
Gilla
Är trots avsevärd ålder en nybörjare inom motionslöpning. De två senaste åren har jag löpt fyra ½maraton och kanske dubbla antalet 10/10,55 km.

Om utetemperaturen vid en ½maraton ligger kring 20-22 celsius, hur sköter ni vätskeintaget? Stannar ni vid varje vätskekontroll eller koncentrerar ni vätskeintaget till endera början eller slutet av loppet?
Själv har jag hittills gjort det helt på känsla, men kan lätt leda till att man intar vätska en kontroll för sent kanhända?
1980 • Staffanstorp
#2
13 november 2014 kl 16:10
Gilla
Dricka efter törst och känsla är det som funkar bäst för min del på t.ex. halvmaran.

Att dricka i förebyggande syfte har för min del snarare givit upphov till håll och tung känsla än bättre prestation.

Ibland kan det dock bli för mycket vid nån vätskestation(max 1 mugg klarar jag av) om törsten kommer fort. För att undvika överintag av vätska kör jag ibland(främst vid värme eller längre lopp som marathon) vätskebälte och sippar i mig kanske en halv munfull var 5-10:e minut istället och kompletterar möjligen med att dricka på några av vätskestationerna om vätskebältet inte räcker till.

Milen dricker jag oftast inget på om det inte är förskräckligt varmt, oftast behövs ingen vätska om den fysiska ansträngningen pågår max en timme. Däremot kan det vara gott och placeboeffekten ska inte förringas =)
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.