Löpning Skador & Rehab 10 inlägg 7255 visningar

TWAR

Josefin Hallgren
1974 • Järfälla
#1
22 november 2008 - 10:41
Gilla
Jag har varit sjuk nästan hela detta år och har skrivit om det bla i denna tråd:
http://jogg.se/?sida=forum&subid=4354&searchstr=

Nu har jag äntligen fått mina misstankar bekräftade. Genom ett blodprov visade det sig att jag har twar. Jag har diskuterat twar flera gånger med den senaste läkaren jag varit till men han har pratat bort det utan några bra motiveringar. Jag tror faktiskt inte han har haft så mycket kunskap om sjukdomen. Men ju mer jag har läst om twar desto mer klockrent har det känts, jag har den senaste tiden varit ganska övertygad om vad mina problem berott på och det har varit fruktansvärt frustrerande att inte läkaren trott på det man säger.

Jag blir också otroligt förbannad när jag tänker tillbaka på alla läkare jag varit till under det här året. Ingen av dessa har tagit mina problem på allvar och ingen har någonsin sagt att det kan vara twar. Jag har fått höra saker som:

"ta på dig mössan när det är kallt ute",
"förkylningar kan vara långdragna",
"jag kan inte hjälpa dig mer nu, du får gå härifrån".

Bedrövligt bemötande och bedrövligt att man skall behöva ställa diagnos på sig själv och att man sen skall behöva övertyga läkaren om detta.
Mitt förtroende för läkare är just nu noll.

Det har varit ett helvete under det här året. Men nu har jag fått en extra lång antibiotikakur och jag håller alla tummar i världen för att jag äntligen skall bli av med den här jävla skiten.

Finns det fler som har/har haft kronisk twar så inboxa gärna och berätta era erfarenheter!
2006 • Alingsås
#2
22 november 2008 kl 10:56
Gilla
Tråkigt att läsa om ditt öde.

Jag håller tummarna för ett snabbt tillfrisknande!
Calle Stigfinnare
1967 • Dalby
#3
22 november 2008 kl 11:20
Gilla
Förstår att du är arg och besviken. Samtidigt är det ju starkt att du stått på dig, läst på och till slut ställt din egen diagnos och sedan fått bekräftat att du har varit inne på helt rätt spår.
Det bästa är förstås att du varit så klok att du låtit bli att träna under sjukdomen. Tänker på alla orienterare under av 90-talet. Om det nu var Twar eller Bartonella. Hursomhelst: Du har varit sjuk och nu vet du varför. Nu kommer du komma tillbaka!
1959 • Saltsjö-Boo
#4
22 november 2008 kl 13:26
Gilla
Twar, Bartonella, får mig osökt att tänka på den gamla Mozarella, förlåt Moraxella-tråden http://www.jogg.se/?sida=forum&subid=3334&searchstr=Moraxella

Josefin, du fick ju antibiotika mot Moraxella, men det kanske inte var det som var orsaken till dina långdragna besvär.....
Mina egna halsbesvär försvann efter fem månader, ta i trä, kanske av sig självt, kanske med ökad konsumtion av ingefäraavkok och C-vitamin, kanske av hårdare träning inför LL...??
Josefin Hallgren
1974 • Järfälla
#5
22 november 2008 kl 17:22
Gilla
Olof: Ja precis. Och besvären försvann inte trots att moraxellbakterien var borta vid en efterkontroll. Antingen har jag haft båda två eller så var det inte moraxellan som gav mig problem och att antibiotikakuren var för kort.

Och tro mig, jag har försökt nästan allt i huskurs-väg. C-vitamin, ingefära, vitlök, frukt, vila, motion så mycket det går med mina förutsättningar (=promenader för tillfället), dricker ingen alkohol, röker inte etc etc...
Motion förbättrar immunförsvaret men så fort jag försökt mig på något mer ansträngande än promenader har jag blivit sämre.
Wilerna
1978 • Göteborg
#6
29 november 2011 kl 00:27
Gilla
Hej!

Så lättade att hitta någon med exakt samma problem. Jag har också twar.
Vad har du för läkare som följer upp sjukdomen? Vad har du för antibiotika dos och längd? Har de pratat med dig om hur man kan se att bakterien är borta efter avslutad antibiotika kur? Om antikropparna är aktiva eller lagt sig latent?

Läs min tråd eller vad det heter (blev just medlem här, vet inte riktigt hur detta funkar, men kan du läsa mina uppstartade trådar? Den heter iallafall Twar. :)

/A
Josefin Hallgren
1974 • Järfälla
#7
29 november 2011 kl 08:18
Gilla
Hej!

Den här tråden är ganska gammal och jag äter inte antibiotika längre. Men det finns mycket att säga, hinner dock inte skriva så mycket just nu. Inboxar dig inom kort!
Liselott
1973 • Larsmo
#8
27 december 2011 kl 11:25
Gilla
Hej!
Jag är ny här, och såg att ni diskuterat Twar. Jag har haft en långdragen förkylning med hosta, lite feber, huvudvärk osv. jag besökte en läkare efter att förkylningen gick över men hostan var kvar. Läkaren tog en snabbsänka och lyssnade på lungorna men hittade inget. Åkte hem med ett recept på coccilana. Det gick 2 veckor igen men hostan blev värre och huvudvärken kom tillbaka, och jag fick även hög feber. Åkte igen till en läkare som direkt frågade o nån i min omgivning har haft mycoplasma eller twar eller lunginflammation. Nej sade jag förutom att hela familjen har haft samma förkylning med samma jäkla hosta. Hon hörde att det bubblade lite i min ena lunga. Fick stark antibiotka (Klacid 500mg) 2 tabletter de 2 första dagarna och 1 tablett i ytterligare 8 dagar. Jag var i lungröntgen där det visade sig att jag har lunginflammation. De tog även blodprover som jag fick svar på för en vecka sen. Twar... Jag var så inställd på mycoplasma... Nu är det en vecka sen jag slutade med antibiotikan, men jag hostar ännu, men inte lika mycket. Har tungt att andas och blir lätt andfådd. Febern försvann redan dagen efter att jag började äta medicin. Jag skall om en månad i ny lungröntgen och ta nya blodprov, så här kollar dom nog upp mig ordentligt! Men jag kan ju tillägga att jag bor i Finland och hade turen att direkt komma till en läkare som visste vad hon skulle söka efter! Men jag e orolig för mina två barn som oxå hostar, och maken..Vi får se vad det blir till.
Tråkigt är att jag inte kunnat jogga alls på så länge och jag opererade mitt knä i höstas som verkligen skulle behöva tränas upp! Lycka till alla ni som har detta och vi får hoppas på att vi blir friska!!
G
1990 • G
#9
1 januari 2012 kl 03:19
Gilla
Josefin, blev du av med problemen genom antibiotika eller?
Wilerna
1978 • Göteborg
#10
15 januari 2012 kl 13:57 Redigerad 15 januari 2012 kl 21:53
Gilla
..
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.