Löpning Skador & Rehab 5 inlägg 911 visningar

Svag vrist

1974 • Norra Sorunda
#1
3 februari 2022 - 10:14
1 Gilla
Hej
Är 48 år, har varit ganska otränad. Hade hälsporre för några år sedan som nu försvunnit tack vara viktnedgång och ordentlig stretcha efter varje träning. Senaste året fram till hösten har jag sprungit en två km runda minst två ggr per vecka. Nu är rundan lite för otillgänglig där av avbrott.

I förra veckan märkte jag att jag höll på att ramla då jag ställde mig upp från mitt stillasittande kontorsjobb. Vristen var orkeslös och hängde inte med. Sen dess har jag uppmärksammat att min gång är slapp i vristen. Foten liksom faller ned och klampar till i steget. (Det är samma fot, vänster, som jag tidigare hade hälsporre i)
Jag har spelat in en filmsnutt där man åtminstone hör hur vänster fot klampar till.
Den är på 20 Mb osäker på om så stor fil kan läggas upp. Hmm nej det verkar inte gå. Lägger den på Youtube istället : https://youtube.com/shorts/QJ_yUCD4Eog?feature=share
Men jag skulle vara tacksam för tankar vad detta kan bero på och om åtgärd.
Mvh
Fredrik
1965 • Kungsholmen
#2
3 februari 2022 kl 11:41
1 Gilla
1974 • Norra Sorunda
#3
3 februari 2022 kl 14:19
Gilla
Hej Peter,
Enormt tack för svaret och länken.
Det låter precis som om det stämmer på mig. Förmodligen har senan som nämns i länken kommit i kläm.
Jag har tyvärr suttit på en hård köksstol senaste veckan och ibland lägger jag vänster ben under det högra varpå bergis senan kläms.
Jag har nu bytt till kontorsstol och om det inte blir bättre blir det att ta det vidare.
En lustig observation är att foton inte börjar släpa exakt vid start vid ennpromenad. Jag hinner gå några hundra meter sen börjar det.
Undrans om man bör prioritera vila eller rörelse i detta fall under rehabilitering, helst vill man ju röra sig. Vore trist om man måste återställa sig med vila.
Mvh
Fredrik
1981 • Solna
#4
3 februari 2022 kl 16:46
1 Gilla
Jag har haft droppfot 2 ggr varav 1 gång sen jag började springa. Det var ju en väldigt märklig upplevelse. Ingen smärta eller så, foten släpade bara. Jag kunde inte lyfta på tårna när jag hade foten mot marken.

Jag fick höra att det inte fanns någonting att göra åt det utan att det bara vara att vänta. Det tog väl typ 3-4 månader för mig innan det blev bra, även om det var värst i början. Uppsökte både läkare och naprapat och båda sa att det var okej att springa men att risken för att tex vricka foten var ganska stor vilket jag också gjorde. Sprang dock under hela perioden.
1974 • Norra Sorunda
#5
5 februari 2022 kl 19:30
Gilla
Hej Martin,
Tusen tack för att du delade dina erfarenheter, låter precis som mitt tillstånd.
Jag är inte hundra, men möjligen är det aningens bättre idag.
Mvh
Fredrik
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.